Slunce prochází posledními stupni Kozoroha, kdy jsme vedeni a konfrontováni se svou zralostí, moudrostí a zodpovědností. Slunce opustilo kvadraturu s Uranem a vytvořilo harmonický aspekt s Černou lunou, která podporuje vědomí sama sebe. Projevená síla vědomí, proto se odehrají určité okolnosti, aby pohár se naplnil a přetekl. Díky těmto okolnostem máme dojít ke zralosti a moudrosti. V počátku týdne se naplňuje aspekt – Mars v konjunkci s Chironem, zmiňovaný již v minulém týdnu. Léčení mužské energie, ega, vůle a činu. Chiron symbolizuje naši Achillovu patu (zranitelné místo) a když ji odhalíme, můžeme zažívat léčení, které vede až k mystickým poznáním. Přestat zraňovat sám sebe, a tím přestaneme zraňovat druhé. To vše probíhá v posledních dnech Slunce Kozoroha, moudrého učitele, který dohlíží, jestli bylo vše pochopeno. Pokud ne, tak si dáme učební lekci znova.

Slunce 19. 1. před půlnocí vstoupí do znamení Vodnáře. Můžeme ucítit osvobození a odlehčení. V prvních dnech Slunce ve Vodnáři nevytváří žádný aspekt, kromě Luny na pár hodin. Lehce se proto vzlétne do svých představ a vizí, co by mohlo být, a jak. Stavění si vzdušných zámků, které nemají pevnou půdu pod nohama. Snadno se tento vzdušný zámek záhy může rozplynout.

Naštěstí je Saturn v harmonickém aspektu na Jupitera. To symbolizuje, že bude dohlíženo, aby se realizovalo pouze to, co má ve své podstatě schopnost růstu, vývoje a obohacení.

Saturn v kvadratuře na Marse (16. – 25. 1.), blokuje realizaci. Rozpor mezi zastavením a akcí, objevuje se ztráta síly, která vede k vyčerpání a malé odolnosti těla proti stresu a nemocem. Mars symbolizuje mužskou energie, která je vedena akcí, činem, postupem vpřed, ale je zde blokován strachem, pochybnostmi, a především ztrátou smyslu proč konat. Nezbude nám tedy nic jiného než snít. Realizace nám nebude dovolena, je potřeba se zastavit, odpočinout si a opečovat tělo. Právě tělo ponese kvadraturu nejzřetelněji. Bude velká potřebovat spánku a odpočinku. Objeví se bolesti hlavy a nohou.

Merkur v Kozorohu v harmonickém aspektu na Dračí hlavu v Panně a Ocas v Rybách (17. – 22. 1.) symbolizuje pochopení. Dračí hlava ukazuje, co se má naplnit a Ocas, co se má s respektem a úctou opustit. Dračí hlava (Vzestupný uzel) v Panně ukazuje na vyrovnání v schopnosti analytického rozlišování. Je potřeba pochopit, že soucit neznamená spolu trpění. Je potřeba se naučit říkat NE. Panna umí brát velice vážně maličkosti, které poukazují na nepřesnosti, které brání jasnosti a čistotě. Být přítomný v okamžiku a umět být nohama na zemi. Být, žít, tady a teď. Příliv energie z Dračího ocasu v Rybách, která je spojena s nejasností z minulosti, tajemstvím a iluzí je Merkur v Kozorohu schopen zpracovat díky svému zralému rozumu a moudrosti. Rozuzlení blokací, které brání realizaci naplnit svůj obyčejný život, naplnit své každodenní a pracovní povinnosti. Tento aspekt může být Alfou a Omegou dalšího kroku propojení mysli a hmoty, Nebe ze Zemí. Objeví se jasné, konstruktivní a praktické kroky, které jsou potřeba udělat v realitě. Proto nebude dovoleno konat, než se pochopí, o co tady jde z vyššího záměru.

S láskou Petra Nel

Velice si vážím a děkuji  podporovatelům článků. Děkuji. 

www.astrologiepetranel.cz