V tomto týdnu a dnech následujících se objevuje konjunkce Merkura s Plutem, ke které nedošlo během prosince, protože se Merkur stal retrográdní – zpětný chod. Potřebný přerod mysli, postoje, přesvědčení neprošel hlubinným pochopením a člověk se snadno vrátil do starých zaběhlých kolejí.

Dotknutí se nového prožitku, probuzení bylo na chvilku. Navrácení se zpátky ke starým způsobům bylo potřebné, aby se vědomě naplnilo, co a jak člověk žije, uviděl jasně svůj příběh a mohl zvolit jinou cestu. Merkur v konjunkci s Plutem nejsilněji působí 27. – 31. 1. V této době skončí domněnky, představy, „nereálná skutečnost“. Zůstane pouze to, co je pravdivé. To, co je vytvořeno myslí, zemře, to, co je prožito srdcem, zůstane. Zůstane pravda srdce.

Objeví se bolesti hlavy, tlak v hlavě, negativní myšlenky, které budou neustále obtěžovat a těžko se jich budete zbavovat. V této době jsme ovládáni myšlenkami a je na naši vnitřní síle rozpoznat, co je pravdivé a co je projekce a naše výmysly mysli. Zároveň zvenku bude snaha manipulovat s informacemi, aby lidé byli pod tlakem a strachem. Tím se objevují pocity bezmocnosti nebo potřeba mít kontrolu a moc nad druhými. Potřebujeme dojít k uvědomění, že energie myšlenky je silná a tvoří nám výsledek toho, co vnímáme. Pokud, chci vidět zlo, vidím zlo, nemohu vidět dobro i když tam je. Když chcete, vidíte druhého člověka podle své mysli. Ve skutečnosti je to jen projekce vaší mysli, vašich zkušeností. Vidíte odraz sebe. Vnímáte toho druhého na základě svých prožitků. Už předem jste si vytvořili svůj obraz o něm. V době konjunkce Merkura a Pluta všechny tyto projekce mohou skončit, zemřít. Můžete být pak „šokovaní“, že vidíte něco jiného.

V počátku týdne 23. – 26. 1. se Černá luna dostává do trigonu s Marsem. Zde bude zaktivována energie konání na základě vyššího záměru. Směr má být naprosto jasný. Objevuje se příliv silné energie, která přináší odvahu, sílu, nutnost něco napravit, dokončit, přetvořit.

Kvadratura Saturna a Venuše v Rybách 22. 1. – 1. 2., kdy láska, city, hodnoty a lehkovážnost prochází zralostí Saturna. Více nás budou zaměstnávat vztahy. Tato doba nepřeje navazování nových vztahů. Stejně jako Mars v Rybách musel být rozpuštěn, prochází tím i Venuše v Rybách. Má se rozpustit v hloubce citů a vše, co není zralé a hluboké, se objeví jako plytkost, která nemůže člověka naplnit, nemůže naplnit srdce. Může se proto objevit pocit nespokojenosti, pocity nedostatku a nemilovanosti, které povedou k přehodnocení svých citů, hodnot, koníčků a zacházení s penězi. Tento aspekt souvisí s konjunkcí Merkura. Miluji svoji představu nebo skutečnost.

K tomu se pojí důležitý vstup Marse do znamení Berana 28. 1., kdy začínáme nový cyklus realizace.Poslední dny Marse v Rybách jsme byli vedeni k rozpuštění a opuštění forem. Pustit svou vůli, chtění, lpění, přání, abychom se navrátili do celistvosti plynutí. Mars v Beranu přinese potřebnou dávku energie, která povede k realizaci. Nejdříve budeme mít pocit, že se nám do těla vlévá životní energie, chuť něco dělat, být rozhodní, akční, odvážní a divocí. Povede to k jasným rozhodnutím. Tělo je více odolné jak stresu, tak nemocem.

Marsem v Beranu, konjunkcí Merkura a Pluta ve spojení s novoluním ve Vodnáři 28. 1. je třikrát projevena silná konstelace nového zrodu, rozhodnutí, aktivity, počátku.

Novoluní nastává 28. 1. v 1:06 hodin na sabiánském symbolu: „Prapor se proměňuje v orla.“ Klíčová myšlenka: Dynamické včlenění nových společenských hodnot do individualit, které ztělesňují jejich duchovní potenciál a největší význam. Tento symbol značí, oživení toho, co bylo do této doby neživoucí – vize, plán, přání. Vidět nový archetyp nestačí, musí se do něho vdechnout život, vdechnutí je učinění, uskutečnění. Ten, kdo „vidí“, musí „učinit“. Neosobní je dynamizováno a stává se ústředním.

Víkendem pomalu začne působit kvadratura Urana na Merkura, která na příští týden předznamenává změny a zrychlení.

Tento týden je o procesu dotahování věcí do konce a připravit si nové podmínky na příští týdny.

Proto je v tomto týdnu důležitá trpělivost, je třeba rozpustit svá chtění mysli, ega a naslouchat jemnému vedení z nitra. Procházíme posledními dny Černé luny ve Štíru do 12. 2. a procházíme „kontrolou“, jestli to, co mělo být přeměněno, transformováno, jestli se tak skutečně stalo.

S láskou, Petra Nel

www.astrologiepetranel.cz