Jdi dál a nezastavuj, ničeho se neboj …

Začíná nám intenzivní období! Kdo měl strach, že v Rybách si nudou ohryžeme nehty do masa, zešílíme pasivitou, nicneděláním a čekáním, může si zamnout ruce. Máme tu velmi vydatnou konstelaci, tak mnohočetnou, že ani nevím, odkud začít. Prostě vyjmenuji sestavu:

 Dlouhodobé (několikaleté a nyní už poměrně rozvolněné) nastavení kvadratury Pluto v Kozorohu – Uran v Beranu, které opakovaně kulminovalo v letech 2011–2015, aby nás tlakem a postupně dávkovanými ranami přimělo ke změně nedotknutelného, silného a do země vrostlého modelu chování, jež představoval jistotu tak jistou jako hrob. Ale v hrobě se nedá žít, a proto tahle hutná transformační terapie.
Máme se prostě vykořenit a zbavit všeho, co přerostlo své možnosti, zmohutnělo natolik, že nám neumožňuje dýchat, a co trvá na poslušnosti a podřízení se naprosté kontrole, která už je opodstatněná pouze a výhradně historicky a mocensky. Životaschopnost a flexibilita tohoto modelu či systému je nulová. Ochota ke změně žádná. Diskusní prostor neexistuje. Takhle to bude a mlč, jestli nechceš skončit venku na betonu s rozbitou lebkou!

Moc drsný? Hmm, ono to je. Samozřejmě, že tahle energie funguje na různých úrovních, tváří se více či méně sofistikovaně, a ne vždycky se drtí lebky. Ale ať už k hrubému násilí dojde veřejně nebo skrytě, ten tlak pod heslem „opovaž se jít proti systému a tradici“, ten tu je. Projevů jsme během posledních šesti let, kdy se lámou ledy, viděli víc než dost: od revolučních převratů, pádů systémů, uprchlické vlny po soukromé a individuální tlaky v nejosobnějších rovinách naší existence.

Transformace je jistě smysluplná věc, na tom se snad shodneme – zejména pokud se na ni díváme s odstupem v prostoru i v čase, nesedíme zrovna v epicentru dění a nemusíme zblízka sledovat totální destrukci svého života. A myslím, že tento požadavek je ve většině případů splněn (výjimkou jsou samozřejmě majitelé horoskopů s plutonským či uranským tranzitem na osobní planety právě v běhu, ale tohle opravdu nemůžeme plošně pokrýt). Máme odstup v čase a při ohlédnutí přes rameno už pomalu začínáme chápat, proč to bylo nutné, jaká byla logika posloupnosti děje a možná taky vidíme, že pár nedodělků tu ještě zbylo. Protože transformace neproběhne lusknutím prstů ani kontinuálním proudem vyrovnaného silového působení od – do, zejména je-li ve hře Uran. Probíhá spíš formou nepravidelných záseků, nečekaných zásahů a zvratů děje, z nichž jeden každý bychom ustáli, ale jejich soustředěný součet nás k té změně doslova dokope.

A k jaké změně? Tak to asi každý ví. Jen je dobré uvažovat v širokém měřítku: jde o nejhlubší struktury, takže jakkoliv se stěhování, změna zaměstnání, rozvod či cokoliv jiného zdá být velikým krokem, není to celé! Tady mluvíme o komplexní změně života a ta se neodehraje jedním procesem! Specifické oblasti, jichž je transformace ve vašem případě týkala (a vzhledem k setrvačnosti procesů rozjetých tak silný i hybateli, jakými jsou Pluto a Uran ještě stále týká) najdete podle tohoto návodu: hledejte v nativním horoskopu znamení Kozoroha (to je to klíčové místo, kde musí dojít ke změně paradigmatu) a znamení Berana (odtud útočí mladí revolucionáři, aby staré struktury vykopali od koryta).

Tak. To byla základová deska. Posuneme se o jednu úroveň výš. Opozičně proti radikálnímu anarchistovi Uranu v Beranu stojí zkušený diplomat a vyjednavač Jupiter ve Vahách. Zatímco Uran mává praporem na barikádě a vyřvává, že „dost bylo polovičatých řešení v mezích definovaných establishmentem, je potřeba začít rvát se o svá práva“, Jupiter se snaží mírnit rétoriku, brzdit zběsilost a udržet Uran v ideové linii aspoň tak rovně, aby nesletěl do propasti na jedné či druhé straně cesty. Jupiter je toho času retrográdní. Chce se vrátit k jednacímu stolu, chce si věci promyslet, zvážit všechna pro a proti, dobře ví, že čas ještě nenazrál, a pokud dojde k převratu, nebudeme vědět, co s nově nabytou skutečností – na chvíli zůstaneme viset v bezčasí a bezradnosti, než se skutečně rozhodneme, kam teda teď dál. Takže: víme už, co nechceme, ale ještě úplně nevíme, co chceme a jak zvládneme náhlý růst, až se nám podaří vyrvat sebe sama i s kořeny z minulých struktur. Uffff …

A ještě o patro výš a v rychlejším sledu několika dní : K Uranu v Beranu se bezlimitně blíží Mars, rovněž v Beranu. K přesné konjunkci a jejich setkání tělo na tělo dojde v horizontu čtyř dnů, tedy v neděli, ale už teď se jejich energie propojuje. Stoupá neklid, podrážděnost, agresivita, převládají animální reakce, objevují se první výbuchy vzteku, prostě sopka se začíná probouzet. Obraz: drzý fracek drží v ruce krabičku sirek, jednu po druhé vytahuje, škrtá a hořící vyhazuje do vzduchu … sirky planou vzduchem, dopadají na zem a my můžeme jen čekat, kdy některá z nich trefí jeden z kolem dokola rozestavených sudů se střelným prachem. Ano, přesně takhle vypadá scéna před dalším skokovým posunem děje – a dovedete si představit, že tentokrát se ten děj posune opravdu o pořádný kus dopředu, a možná všemi směry!

OK, to tedy bude v neděli, ale je teprve středa a mně už tečou nervy! Co to má být? Luna v Kozorohu právě teď spočinula v náručí kmotra mafie Pluta. Průchod něžné a zranitelné, avšak vysoce zodpovědné dívky hrozivou temnotou transformačního pole. Skryté hry běží naplno, tlak v sopce nekontrolovatelně vzrůstá, cítíme tenzi, nátlak, sevření, úzkost anebo vnitřní odpor. Anebo taky ponor, koncentraci a příležitost dotknout se nejhlubší pravdy, pokud se dokážeme udržet v rovině toho podstatného a nenecháme se vytočit jakousi povrchní záležitostí. Zachovat klid. Dvojku vína na utlumení explozivity dvojice Uran – Mars. Zhluboka dýchat a soustředěně vpřed.

Dnešek je příliš těžký pro lehkou konverzaci, naprosto marný z hlediska společenského, ale geniální, pokud jde o hlubinnou terapeutickou práci, uvědomění ryzích hodnot, verbalizaci nejhlubších pohnutek, konfrontaci vlastních strachů či nastavení vývojových cílů. Někteří z nás spějí k rozseknutí gordického uzlu, někteří jen k uvolnění potlačené energie. Tak jako tak, ve finále pocítíme obrovskou úlevu … a do té doby se držte a „nehrozte se ničeho, ať vás potká cokoliv“ (Erben a Němcová v libovolné pohádce).

– See more at: http://www.astropsychologie.cz/blog/musis-jit-dal-a-nezastavovat-nepolevit#sthash.eAVzl0Yz.dpuf


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *