Novoluní máme za sebou a otevírá se cesta, k završení do 19. 3. Konjunkce Urana s Marsem v Beranu přinesla mimo jiné i jedno velmi zásadní odhalení, objev. NASA zveřejnila svůj objev, který samozřejmě není objevem tohoto okamžiku. Zveřejnění pro lidstvo je ale důležitým odrazem. Nalezená soustava se sedmi planetami, které jsou velmi podobné Zemi. Vzhledem k tomu, že v nás samotných je ukrytý celý vesmír, znamená to, že v nás samotných se objeví to, o čem jsme nevěděli. Může být v nás rozkryto a zároveň kolem se může zviditelnit to, co do této chvíle nemohlo být viděno..
V podpoře s Černou Lunou ve Střelci, která vytahuje pravdu a zviditelňuje ji, se rozkrývají situace a lidé úplně v jiném světle. Můžeme vidět, co je za hmotou, obrazem, chováním, tak hmatatelně, že již nelze pochybovat. Toto zviditelnění může být jak pozitivní, tak „rozčarující“. Snadno vidíte, kým lidé jsou. Když se člověk dostane ke své pravdě o sobě a žije v pravdě, dokáže rozpoznat iluze a sebeklam druhých. Stále je v bdělosti sám k sobě, protože ví, jak snadné je propadnout nějaké iluzi, proto stále zůstává pokorný. Tolikrát jsem viděla, jak lidé měli pocit, že něco objevili, dokázali, zvládli, prošli a propadli euforii a pak přišla rána. Proč? Protože přestali být bdělí.

Zůstaňte proto bdělí, i když napětí pomalu odchází a uvolňuje se každým dnem.

Slunce se dostává do konjunkce s Neptunem do 6. 3., což je na jedné straně velmi pozitivní konjunkce, pokud ale nepodléháme sebeklamu. Tato konjunkce přináší jemnost, laskavost, hloubku prožitku, která je zintenzivněna znamením Ryb. Tajemství, které je ukryto v Rybách, je schopnost odevzdat se něčemu nepoznanému. Může mít proto v tomto týdnu pocit, že je vám nějak zvláštně a neuchopitelně. Jsme citlivější k jemnohmotnému světu a skrytým energiím, které na nás působí. Můžeme být hodně unavení, protože se nás dotýká energie celistvosti, která rozrezonuje nevědomé proudy v nás. Mohou se objevit různá dojetí, pocity zklamání, rozčarování, lítosti či mystické prožitky. Dle vašeho nastavení, tam, kde žijete v iluzích, si prožijete zklamání, protože se objeví pravda. Což samozřejmě může hodně bolet. Na druhé straně je to velmi osvobozující a očistné.

Když vidím, jak pracuje Černá Luna ve Střelci, tak mám velikou radost. Zviditelňuje nekompromisně PRAVDU, a to jsme teprve na začátku působení. Máme se na co těšit.

Merkur vstoupil do znamení Ryb, logika bude oslabena a jsme vedeni dát prostor více intuici. Merkur se dostává do konjunkce se Sluncem a Neptunem (1. – 6. 3.). Jsme vedeni, aby bylo rozpuštěno a jen jsme prožívali. Bez hodnocení, co je dobře, co není, k čemu to vede a co to znamená. Být otevření, aby k vám mohla přijít Pravda, Poznání. Přitom zůstat bdělí, protože bude z aktivováno i hodně iluzí, klamu a sebeklamu… Proto se ptejte, „Odkud přicházíš?“ Světlo, Pravda, Poznání se nemá důvod schovávat, vždy se projeví. Pokud je vám něco podstrkováno a nevíte, odkud to vychází, je to klam a iluze. Bere na sebe podobu něčeho jiného, aby došlo k zisku jen pro sebe. Ve hmotném světě se proto silně projeví podvodníci, lidé, kteří manipulují přes city. Vlci, kteří jsou převlečeni za beránka.
Mars v Beranu v harmonickém aspektu na Saturna ve Střelci 28. 2. – 9. 3., podporuje naši houževnatost, udržení svého směru. Držte se zodpovědnosti, zralosti, moudrosti a řádu. To vám pomůže projít neuchopitelné energie Ryb, abyste nezabloudili, neztratili se na své cestě. I to je nebezpečí Ryb, pokud nemáte pevně v sobě ukotvené poznání sebe sama.
Venuše v Beranu se 4. 3. – 3. 4. stane retrográdní a v citech, ve vztazích, nastane zastavení, obrat zpátky. Hledání ztracené lásky v sobě. Tato doba nepřeje novým počátkům vztahu, protože někde v minulosti jsme lásku ztratili. Nejde ani o člověka, ale o schopnost milovat, důvěřovat lásce, být v lásce. Co je to vlastně láska?

Venuše symbolizuje ženský princip, máme v sobě oba dva principy, ženský a mužský a nyní se má věnovat pozornost ženskému principu. Muži mají v sobě ženský princip uvnitř. Bude se jim to projevovat především přes ženy, pokud nejsou se svým vnitřním principem v kontaktu a nepracují s ním. Zviditelní se jim vztah ke svému vnitřnímu principu.

Mužský a ženský princip se odráží ve všech projevech života. Jakýkoliv výtvor je dílem pouze těchto dvou principů. Tyto dva principy jsou odrazem, opakováním dvou základních božských principů, které všechno stvořily. Pochopením působení těchto dvou principů v nás, bychom mohli vyřešit všechny „problémy.“ Pokud máte tyto principy v harmonii, umíte s nimi zacházet, umíte s radostí tvořit ve všech oblastech, projevení vašeho života je bohaté, hojné. Pokud nemáte v životě žádný úspěch, tak nevíte, jak s těmito principy pracovat. Když si přitahujete nenaplnění, neštěstí, používáte opačný princip, než byste měli, a tím vytváří odpudivost vůči tomu, co chcete přitáhnout. Musíte změnit svou polaritu, abyste se naučili „odpudit“ neštěstí a přitáhnout štěstí.

V této době jde o vědomou práci s ženským principem a velkou výzvou to bude pro muže. Ženský princip je v mužích skrytý a nevědomý, kdy velmi často se od tohoto principu oddělují a projektují vše na okolní ženy. Potom to vypadá, že ženy by stále měly něco dělat, že ony mají problém, a přitom sami muži jsou často vyděšení z citů, lásky, z odevzdání se. Každý muž tak dostane podle toho, co má v sobě. Lásku ženy přitáhne svým vyzařováním muž, který má v sobě ženský princip přijatý, dokáže hluboce milovat a žít v realitě. Muž lásce uzavřený, který se bojí citů, je ve strachu, se setká s odmítnutím. Nemůže dostat lásku, není tam nic, co by ženu přitahovalo. Je potřeba být k sobě pravdivý!

Každé mystické učení zmiňuje důležitost otevření se ženskému principu, protože to je přijímající část v nás. Skrze něj se člověk může učit, přijímat, poznávat.

Tématem pro ženy je uznání sama sebe, ocenit samu sebe, pak přijde ocenění zvenku. Uvědoměním si, že nepotřebujete, aby se o vás někdo staral, že dokážete stát na vlastních nohách a dokážete být rovnocennou partnerkou. Tolik žen proto muselo projít cestou, že se dokáží postarat sami o sebe, o svůj život a mohly vystoupit ze starých modelů ženského principu, potřeby – závislosti na muži, aby se o ni postaral. Nyní žena má stát ve síle, být sama sebou, žít v hojnosti, ve štěstí a v pocitu bezpečí i bez muže. To je nový způsob prožívání vědomého ženského principu. Pak může přijít rovnocenný partner, pokud je to součástí vašeho příběhu. Když ne, nic se nestane, protože jste harmonií obou principů.

Cesta Venuše je popsána v horoskopu z týdne 31. 1.  http://www.astrologiepetranel.cz/2017/01/
Již o víkendu se Slunce dostává do sextilu s Plutem 4. – 12. 3., kdy se spojí vůle a transformace v přirozeném toku vývoje.
Přeji vám jasný týden, s láskou Petra Nel

Upozornění:  Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz