Za dualitou

Marie Magdaléna prostřednictvím Pamely

Drazí muži a drahé ženy,

já jsem Marie Magdaléna. Je mi potěšením být zde. Byla jsem lidskou bytostí stejně jako vy a milovala jsem být člověkem!

Vím, že často cítíte, že být člověkem vám způsobuje mnoho zátěží, uvědomte si však, prosím, že jedině tím, že jste člověkem, můžete zažívat intenzivní emoce a objevování. Je pravdou, že když jste člověkem na Zemi, vědomí vaší duše je částečně zahaleno, toto zahalení vám však dává možnost zkoumání, velmi důvěrného a hlubokého zkoumání života se všemi jeho zdary i nezdary. A právě díky hloubce vašeho prožitku nakonec zmoudříte. Pro mě je tvář starého muže nebo ženy, vrásčitá tvář s jemnýma očima, mnohem krásnější, než tvář anděla. Ctím lidskou bytost.

Lidské bytosti jsou buď muži nebo ženy a jejich pohlaví je opravdovou součástí toho, kým jsou. Když procházíte zkušeností být člověkem, vaše pohlaví ohromně ovlivňuje to, jak reagujete na život. Když přicházíte dolů na Zemi jako duše inkarnovaná do lidského těla, sbíráte kolektivní energie mužů a žen takové, jaké na Zemi jsou. A tak všichni z vás, když se stanete mužem nebo ženou, nesete nějaké zátěže z minulosti.

Když si zvolíte být na Zemi ženou, budete čelit některým záležitostem, kterým ženy čelí po mnoho generací. Budete se identifikovat převážně s ženskou energií, a když vyrostete, budete na sebe pohlížet především jako na ženu. Žádám vás, pokud jste ženy, abyste velmi jasně vnímaly svou ženskou energii, a pokud jste muži, jasně vnímejte svou mužskou energii. Žádám vás nyní, abyste si uvědomili, že přestože jste si vědomi této ženské nebo mužské energie, existuje také aspekt tohoto uvědomění uvnitř vás, který to mužské nebo ženské přesahuje. A díky tomuto uvědomění, které přesahuje dualitu, můžete začít vnímat tyto energie uvnitř duality.

Nyní se odehrává změna vědomí a jeden z nejdůležitějších aspektů této změny je měnící se vztah mezi mužem a ženou. Muži a ženy se od sebe navzájem odcizili. Díky velmi jednostrannému obrazu v minulosti, mužů i žen, se pohlaví jedno od druhého odcizilo. Samozřejmě, že mezi pohlavími došlo k násilí a sexualita samotná, jež je posvátnou oblastí, byla zneuctěna. Ve společnosti kolem vás prostřednictvím magazínů, televize a filmů vidíte mnoho obrazů sexuality a krásy, avšak skutečná intimita mezi mužem a ženou je opravdu vzácná a tato situace potřebuje změnu. Nový svět můžeme vytvořit jedině tehdy, když se muži a ženy začnou znovu vzájemně milovat.

Nyní bych ráda nejdříve hovořila o ženské energii. Když se žena ve své ženské energii cítí neuctivě, stahuje se ze svých nižších energetických center ve svém těle – hlavně z břicha. Nejextrémnější případy neúcty jsou zneužívání a sexuální násilí a to může být pro ženu, která má sklony oddělovat se od svého těla, traumatizující. Existují i méně extrémní formy násilí, například když je ženám říkáno, aby byly jako muži a necenily si své ženské energie. Pak je jejich skutečná povaha popřena nebo potlačena, a tak je pro ženy vzácné, aby byly opravdu v souladu se svou ženskostí a sebou samými.

Zejména v tomto věku je zapotřebí, aby srdce žen proměnilo realitu. Schopnost hluboce se spojit s druhými, schopnost empatie je tolik třeba, aby překlenula mezeru mezi lidmi a národy. Když však ženy nedokážou být na sebe skutečně hrdé a nezaujmou své právoplatné místo, jejich krásná energie srdce nebude ve světě skutečně vyjádřena. Proto vás žádám, abyste nyní cestovali svou pozorností do oblasti břicha a představili si, že uprostřed něj je zdroj síly, vitality a světla. Zde se vaše energie duše zakořeňuje v Zemi. Představte si, že s každým dechem se dotýkáte tohoto zdroje síly uvnitř sebe. Vnímejte ženskou energii Země a dovolte této energii, aby cestovala vašima nohama nahoru.

Vnímejte, zda uvnitř svého břicha objevíte malou dívku. Jak vypadá? Je spokojená sama se sebou? Je schopna se vyjádřit? Myslí si o sobě, že je krásná? Je šťastná se svým vlastním tělem? Přestavte si, že je tato malá dívka nahá a svobodně běží přírodou, vnímá vzduch, vítr, zemi pod svými chodidly a cítí hluboké spojení se Zemí a se všemi živly. Nezajímá se o to, jak vypadá, nebo o to, co si o ní lidé myslí, je divokou dívkou, přesto je její srdce velmi čisté. To je energie, kterou společnost nyní potřebuje. Skutečná ženská energie je divoká a hravá, přesto je zároveň velmi otevřená a jemná.

Mnoha vašim tradicím stále dominuje forma mužské energie, která dokáže být velmi nekompromisní a je založená na striktních pravidlech, a tak bych také ráda řekla něco o této mužsky založené energii. Mužská energie vstoupila v minulých staletích do módu přežití. Cítila se odpojena od ženské energie a to znamená, že muži, jednotliví muži, se cítili odpojeni od své vnitřní pocitové stránky. Když jsou malí chlapci vychováváni, aby se předváděli a soutěžili, aby v životě něčeho dosáhli a neukazovali své emoce, pomalu se odpojují od své ženské energie. To má za výsledek jakousi prázdnotu uvnitř a také jakýsi druh hněvu či nedůvěry k ženám. Trpí tedy stejně jako ženy, jen jiným způsobem. Zatímco ženám není umožněno, aby používaly svou moc a sílu, muži jsou odpojeni od své jemné a měkké stránky a výsledkem je, že muži a ženy se vzájemně odcizili.

Nyní je čas pro léčení, nyní je čas pro vzájemné pochopení. Ve všech z vás je vědomí, které přesahuje jak mužské, tak ženské, protože vy všichni jste žili životy v obou tělech, v obou pohlavích. Proto, když žádám ženy, aby znovu uznaly svou sílu a moc, není to výraz nepřátelství vůči mužům. Žádám ženy, aby žádaly svou nezávislost, aby povstaly jako krásné moudré ženy, kterými jsou, a nespoléhaly se ve svých životech na muže, avšak používaly svou vlastní mužskou energii. Když tak ženy učiní, muži ucítí, že je jim umožněno spojit se se svou ženskou energií. To proto je tak důležité zharmonizovat mužskou a ženskou energii uvnitř sebe. Když se muži a ženy stanou uvnitř více celistvými, bude snazší dosáhnout k druhému pohlaví. Partnerský vztah mezi mužem a ženou je zásadní součást lidského bytí. Tyto vztahy mohou být takovým zdrojem radosti a inspirace. K tomu však může dojít jedině tehdy, když obě pohlaví převezmou zodpovědnost za své vlastní vnitřní zranění a chovají se k sobě s úctou.

Nakonec bych vás ráda požádala, abyste si přestavili někoho ve svém životě, možná z minulosti, někoho, kdo je opačného pohlaví a koho dobře znáte. Žádám vás, abyste použili svou ženskou energii a opravdově se pokusili tuto osobu pochopit. Možná je v chování této osoby něco, co vás rozčilovalo nebo hněvalo, a čemu jste skutečně nerozuměli. Pokuste se být tak otevření, jak to jen jde, a vnímejte, co vedlo k tomuto chování nebo jaké to je být touto osobou. I přesto, že tomu plně nerozumíte, pokusit se tak učinit je aktem laskavosti a staví to most k druhému pohlaví. Když tak činíte, nemusíte se přitom vzdávat sami sebe, můžete zůstat nezávislí a sami sobě věrní. Pakliže máte silnou mužskou energii, můžete mít taktéž silnou ženskou energii.

Děkuji vám, že jste tu dnes všichni byli. Byla jsem s vámi velmi ráda.

© Pamela Kribbe
www.jeshua.net

Denisa Vaňková
www.jeshua.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *