Blíží se úplněk a zrají vztahová rozhodnutí!

Luna ve Vahách se pomalu a jistě blíží do úplňkové fáze. Cítíme mnohem větší napětí ve vztazích. Vidíme na jejich slabá místa, ale s přibývajícím světlem (aspektem na Slunce v Beranu) také na to, kde je potřeba učinit radikální změnu. Luna ve Vahách si žádá především harmonii a rovnováhu. Ale ta bez toho, aniž bychom se postavili do své síly, nemůže přijít. Za nastávajícího úplňku se tak musíme jednoznačně postavit  v našich vztazích za svůj názor.

Venuše se na své zpětné pouti blíží do spojení s Chirónem v Rybách!  Otevírá nám některé staré rány. Je v nich ukryto hodně chaosu, nedorozumění a smutku. Společně s tímto „vzácným spojením“ je čas uvědomit si, kde a proč se stáváme oběťmi ve spojení s druhými, nedržíme si hranice, ale máme třeba potřebu ostatní zachraňovat a obětovat se proto, abychom zůstali přijatí. Současně hledáme více naděje, soucitu a empatie. Chirón v Rybách nás učí přijetí a odpuštění! Za úplňku ovšem také opuštění starého. Něco dozrálo, potřebujeme se již podívat na naši minulost v jiném světle, a vykročit dál vstříc novému. Od 25.3. jsme již také začali nový vztahový cyklus, ale pro definitivní rozhodnutí se společně s Venuší prostě ještě musíme jednou pro něco vrátit. Někde je to jen nostalgie, jinde je to hluboký smutek, v němž necháváme odejít staré, abychom po 15. dubnu objevili nový prostor.

Co nás dnes může posílit? Luna se nachází také v sextilu na Lilith ve Střelci a obrací naši pozornost k hojnosti, víře, smyslu života a  materielnímu a spirituálnímu naplnění. S harmonickým aspektem (sextil) cítíme potřebu dosáhnout na to, co si dlouho přejeme. A jsme proto ochotni udělat také zásadní změny. Dnes lépe dokážeme přijmout sami sebe i s temnějšími stránkami. Věříme, že život nabízí hlubší moudrost a vyšší smysl.

Luna každopádně pohybuje celý den ve Vahách a s blížícím se úplňkem napětí stoupá. V kardinálních znameních jsou naše emoce zesílené, mají radikálnější ráz. Vybízí nás na ose Beran, Váhy, abychom dostali do rovnováhy uspokojení vlastních potřeb a potřeb ostatních. Luna ve Vahách je diplomatická, vyrovnává a potřebuje spravedlivé a férové jednání. Slunce v Beranu si váží autenticity, individuality a nezávislého jednání. Úplněk osvětluje tento konflikt. Ukazuje, kde dozráváme v našich vztazích do bodu rozhodnutí, přestože jsme s retrográdní Venuší ještě částečně „uzamčeni“ ve smutku a odcházející bolesti v minulosti.

Naše emocionální objevy tak mohou být velké, dramatické, ovšem jasné a kardinální a nabízející doslova kvantová řešení. Slunce se blíží do spojení s Uranem a Luna se blíží do spojení s Jupiterem a do kvadrátu na Pluta v Kozorohu. Je jasné, že změny jsou nutné a odpor poslouží jen k tomu, abychom do života přilákali další opozice, další konflikty. Pokud se ovšem postavíme společně s Eris do vlastní síly, projdeme zkouškou ohněm. Nechme se nést jeho očistnou podstatou a pokusme se přijmout zodpovědnost za svůj osud a jednání.

Krásné pondělní (s)plynutí plné silné energie přeje Pavlína

https://www.pavlinaholancova.cz/


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *