Slunce pomalu opouští konjunkci s Uranem a zesiluje harmonický trigon se Saturnem, který podporuje řád, zodpovědnost, zralost, moudrost a stabilitu. Přináší to pár dní klidu. Během tohoto týdne se uděje několik přesunů planet z jednoho znamení do druhého. Značí to naše vnitřní pohyby, které mohou být zřetelnější, silnější a jasnější.

Slunce vstupuje 19. 4. po 22. hodině do znamení Býka. To nám přináší určité zklidnění v seberealizaci, větší pracovitost a především praktičnost. Více se budeme zaměřovat na to, co přinese viditelné výsledky. Pro Býka je důležitá péče, tak jako zahradník pečuje o svou zahradu, která přinese v budoucnu plody. Důležitá je trpělivost a mít jasno, čemu věnovat svou péči. Dar Býka je zhmotňování, rozmnožování, hojnost, stabilita, bezpečí. Slabosti Býka je požitkářství, nenasytnost, lenost, lpění.

Slunce a Merkur jdou naproti sobě a vytváří konjunkci. Potřeba všemu porozumět, analyzovat a pochopit, komunikovat a sdílet. Podívej se novým obzorem na něco starého, co nám umožní potřebný vývoj spojený se schopností aplikovat pochopení do života. Tak je možné popsat tuto konjunkci a další pozitivní aspekty, které působí do pátku.

Merkur se vrací 20. 4. před 19. hodinou do znamení Berana. Vzhledem k tomu, že je retrográdní a vstoupil do zpátky do znamení Berana, mění se tím téma, kam zaměříme pozornost. Především se budeme muset vrátit k něčemu, co jsme v minulosti nedořešili, neuzavřeli. Nebylo něco vysvětleno, pochopeno. Retrográdní Merkur v Beranu symbolizuje dokazování svých mentálních schopností a prosazení svých myšlenek a názorů. Díky impulsivnosti Berana, která bude zesílena konjunkcí Urana 22. 4. – 15. 5., může docházet k radikálním, nečekaným reakcím, chybným názorům a rozhodnutím. Vše to povede k hádkám a k soupeření o dosažení své pravdy. Zde chybí trpělivost, ochota naslouchat a ohleduplnost. Vrátí se znova stará situace, kterou jste si mysleli, že máte za sebou a nemusíte ji již prožívat. Můžete se cítit, jak chyceni v časové smyčce. Jde o to, abyste správně pochopili již několikrát prožitou situace, ze které jste se dosud nepoučili, protože jste nepochopili správně její význam pro vás. Nejdříve se Merkur dostane do harmonického aspektu se Saturnem, což přinese omezení nastavenými pravidly. Obrazně řečeno, setkáte se se svým Strážcem prahu, který vám předestře situaci, kterou jste nepochopili a musíte ji opakovat. Učební látka, kterou jste neprošli. Dostanete novou příležitost, abyste získali pochopení, zmoudření a mohli učební lekci opustit. Saturn je v harmonickém aspektu, což ukazuje na podporu ke zvládnutí učební lekce.

Následně na to se Merkur dostane do konjunkce s Uranem. Uran je vyšší vědomí, vyšší oktáva Merkura. Přes mysl mohou přicházet podněty velmi objevné až geniální. Ale mezi genialitou a šílenstvím je velmi tenká hranice. V mysli se také objeví chaos, zmatek, nesoustředěnost, zbrklost, afektovanost. Můžete mít pocit naprostého chaosu v hlavě. „NEVÍM. Ničemu nerozumím.“ Je to velmi silná energie, kdy informace, které tečou „z hůry“, je náročné zpracovat a uchopit je lidskou myslí. Hlavně se v těch informací vyznat. Zejména se ve všech těch informacích vyznat a zorientovat. Zrcadlem nám budou média, která budou chrlit velmi mnoho informací vzbuzující zmatek, chaos, nejistotu a strach. Situace může být velmi napjatá a reakce lidí, i ve vládnoucích pozicích, nevyzpytatelná. V této době budete tak moc zahlceni informacemi, že je potřeba naopak se uchylovat do ticha, klidu a být v kontaktu s energií země. Slunce v Býku ukazuje, jaká energie je cesta k nepropadnutí zahlcenosti mysli a k nevytvoření si chybných rozhodnutí, kterých byste v budoucnosti litovali. Tady je opravdu na místě bdělost. Když dokážete mít otevřenou mysl bez omezeností, můžete dát na intuici. Vycítíte, která myšlenka, nápad je čistý, osvobozující, inspirující. Během této doby přijdou nové objevy, technologie, způsoby, nové poznatky, nové cesty, nové informace a poznání. Osvobození mysli, překročení svých hranic. Jak přestane být Merkur retrográdní – 3. 5., dostane konjunkce jiný náboj. Otevření a jít kupředu. Nové dohody, smlouvy a řešení.

Mars vytváří kvadraturu na Dračí hlavu a ocas. Zviditelňuje, jak lidstvo pochopilo a umí pracovat se svým egem, vůlí, agresivitou, se zlobou. Jak využívá energii Marse k budování nebo k ničení. V každém z nás se objeví toto téma – ničím nebo buduji? Jak umím pracovat se svou agresivitou či zlobou? Stále žijeme v oběti a viníka?

Mars vstupuje 21. 4. do znamení Blíženců, což je vzdušné znamení a tvoření má větší lehkost. Nebezpečím Marse v Blížencích je, že jen mluví, ale skutek utekl. Objeví se agresivní rétorika, ironie, sarkasmus, slovní zesměšňování. Snadné hádky a rozepře. Boje se povedou převážně slovně. Slovo bude velmi silná zbraň. Dbejte na mírumilovnou komunikaci.

Venuše v konjunkci s Chironem stále zůstává v kvadratuře se Saturnem. Zrajeme v oblasti lásky a hodnot, přes omezení a překážky. Potěšení a radost může být tak trochu nedosažitelná. Můžete mít pocit, že to, co dříve vám dělalo radost, už nefunguje. Náročné je to v oblasti vztahů, které procházejí ochlazením, nedostatkem lásky. Lásku můžete hledat jen u sebe, ne u druhých. Retrográdní Saturn ve Střelci hledá skutečnou pravdu, smysl bytí. Zviditelňuje iluzi o lásce a naplnění skrze druhého či něco vnějšího jako prázdnou a marnou. Nejdříve je potřeba rozvinout hluboce uvnitř sebe moudrost, pravdu, smysl bytí, abyste v sobě mohli prožívat nekonečnou lásku ke všemu na světě, a to jen ZE SEBE VEN.

Přeji vám mírumilovný týden. S láskou Petra Nel

Velice si vážím a děkuji podporovatelům článků. Děkuji.
Upozornění:  Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz