Inspirace

Přijměte se – to je modlitba. Přijměte se – to je vděk. Uvolněte se do svého bytí – takové vás Bůh chtěl. Nepřál si, abyste byli jiní v sebemenším detailu, poněvadž jinak by vás stvořil někým jiným. Stvořil vás a nikoho jiného. Jestliže se snažíte zdokonalit, je to v podstatě totéž, jako byste se snažili zdokonalit Boha, což je naprostá hloupost. Budete-li se o to snažit, budete šílenější a šílenější. Nikam se nedostanete, jen promeškáte obrovskou příležitost.

Nechť se přijetí stane vaší barvou. Nechť se přijetí, naprosté přijetí, stane vaším typickým znakem. S překvapením zjistíte, že život je neustále připraven, aby vás zahrnul svými dary. Život není lakomý, existence vždy dává v hojnosti. My však nedokážeme její dary přijímat, poněvadž nemáme pocit, že bychom toho byli hodni.

Láska začíná sebeláskou. nebuďte sobečtí, ale buďte sebou naplněni. Přirozená sebeláska je nezbytná, je to základ. Milovat někoho jiného můžete jen na tomto základě.

Přijměte se, milujte se, jste Boží dílo. Máte na sobě Boží podpis, jste mimořádní, jedineční. Nikdy neexistoval nikdo jako vy a nikdy nikdo takový existovat nebude – jste prostě jedineční a nesrovnatelní. přijměte tuto skutečnost, milujte ji a oslavujte – a v této oslavě začnete nahlížet jedinečnost druhých, neporovnatelnou krásu ostatních lidí. Láska je možná jen tehdy, přijímáme-li hluboce sami sebe, ostatní bytosti a svět. Přijetí vytváří podmínky, v nichž může láska růst, prsť, v níž může láska rozkvétat.

Osho, Důvěrnost


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *