Horoskop na období 15. – 21. 5. 2017

Rozhled
Merkur opouští konjunkci s Uranem a 16. 5. vstupuje do znamení Býka. Naše mysl a každodennost se dostane do většího klidu. Získáme větší stabilitu, praktičnost, rozvážnost a schopnost realizovat své nápady a myšlenky. Prošli jsme cestou přehodnocování, osvobozování, nový náhledů, inspirace a rozhodnutí. Nyní nastává doba realizace a vkládání do hmoty. Propojení Nebe a Země, idejí a reality. Přichází velká podpora, aby mohly být zrealizovány změny.

V horoskopu se objevuje Velký trigon (do 30. 6.) a Velký drak. To ukazuje na tvoření nové struktury, která má jít ze srdce. Dělat to, co cítíme, že děláme z lásky, z radosti, z nadšení. Projevení své tvořivé individuality a využití svého tvořitele. Tvořit ze sebe, skrze sebe, ve spojení s vyšší inspirací. Tvořte ráj na Zemi. 😉

Máme velkou podporu, abychom mohli projevit svou jedinečnost, originalitu a vášeň. Být sami sebou ve své podstatě. Pokud to nebude v souladu s vaší nejhlubším podstatou, nepustí vás to do realizace.

Slunce bude 16. – 21. 5. v kvadratuře se Vzestupným a Sestupným uzlem (Dračí hlava a ocas). Slunce, světlo, vědomí propojuje minulost a přítomnost a vede k naplnění našeho rozvoje, cesty. V této chvíli se můžeme dotýkat uvnitř sebe schopností, na které jsme zapomněli, že máme. Rozpomeneme se na své schopnosti, které jsou velmi originální, neomezené. Můžeme se dotknout svého vnitřního „blázna, rebela“, který je sám sebou, neovládá ho strach. Věří, že je vše možné. Rozpomeneme se na neomezené vědomí, co vše můžeme ve své nekonečnosti možností realizovat v každodennosti. To, co cítíme srdcem, je ta správná možnost. Být pravdiví, svobodní a tvořiví. Vyhneme se tak zabloudění v nekonečném vesmírném světě, vyhneme se možnosti být „ulítlí“. Zůstaneme propojeni sami sebou a se schopností tvořit – žít tady a teď.
Stále trvají aspekty již zmíněné v minulém týdnu.

Venuše v opozici s retrográdním Jupiterem 13. – 24. 5., což předznamenává nespokojenost v lásce. Teď mám málo, chci ještě něco víc. Tato opozice ukazuje na větší potřebu si zaplňovat svůj nedostatek lásky skrze jídlo, sladkosti, nakupování a sexualitu. Objevuje se lehkomyslnost, smyslnost, rozmrzelost, nespokojenost, nenaplněnost a prázdnota. Je to o konzumnosti ve vztazích, o nekonečných možnostech stále znova a znova čekat na „lepší model“, který má přinést uspokojení z venku. Nepřinese. Dokud neprocítíte vděčnost za to, co máte, nikdy nepřijde pocit naplnění. Je třeba nalézt v sobě schopnosti milovat.

Pozitivní je, že Mars se dostává do harmonického aspektu s retrográdním Jupiterem ve Vahách (do 20. 5.). Může se tak z minulosti navrátit a zharmonizovat to, co bylo nepochopeno, nevyřešeno a v nezralosti v oblasti vztahů, práva a politiky. Zároveň to přinese příliv energie, nadšení, oživení a optimismu. Aspekt podporuje početí na všech rovinách.
Slunce vstupuje do znamení Blíženců 20. 5., což přinese větší lehkost, přizpůsobivost a otevřenou komunikaci.
Přeji Vám radostný týden.

S láskou Petra Nel

Upozornění: Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *