Krásné Novoluní v Blížencích

Dnešní den nabízí mnoho dynamických aspektů. Vrcholí kvadratura Venuše v Beranu a Pluta v Kozorohu (18.22 hod. SELČ), což výrazně přikoření také atmosféru nabíhajícího novu. Luna vstupuje do Blíženců ve 14.16 hod. SELČ a samotné novoluní nastane přesně ve 21:45 hod. SELČ. Pohybujeme se dosti ve tmě a na výsledky toho, co momentálně dáváme do hmoty, snažíme se proměnit a realizovat, budeme muset ještě chvíli počkat.

S Venuší v dynamice na Pluto vycházejí na povrch některé strachy a slabá místa našich vztahů a finančních záležitostí. Nejspíš si dnes budeme nuceni připustit, že v této oblasti potřebujeme učinit radikální změnu. Pluto nás bere nekompromisně k nahlédnutí do skrytých koutů, částí, jenž jsme zametli někam hluboko pod koberec. Ukazuje nám, čeho se bojíme a nechtěli či báli se to přiznat. Některé emoce, jež nemůžeme mít pod kontrolou, mohou teď ukazovat pravou tvář, a doslova nás přinutit učinit jasné rozhodnutí.

Luna vstupuje do Blíženců odpoledne a přibližuje nás hlavním tématům, novu – kontaktu, myšlení komunikaci. Blížencům vládne Merkur, který je jedním z hlavních aktérů dnešního dne. Tvoří společně s Neptunem v Rybách kvinkunx na Jupiter ve Vahách. Tento nov nabízí skvělou příležitost k přehodnocení našich komunikačních schopností, sociálních dovedností, osobních cílů. Hledáme nové možnosti k rozšíření svých pracovních i osobních kontaktů.

Slunce se dotýká v kvadratuře Neptuna v Rybách a v opozici Lilith ve Střelci. Současně dnešní nov aktivuje Saturnsko-Chironský kvadrát a opozici na Mars v Blížencích. Nejspíš tak v realitě vidíme, kde nás výše zmíněné téma kontaktů, komunikace, psaného projevu, dohání. S Merkurem se vždy dotýkáme alchymie spojení. Kde a jak se nám daří? A kde nás tlačí bota?

S Blížencemi se můžeme hodně nasmát, potřebujeme mluvit, a hlavně hodně myslet!. Dnešní nov nás může přivést k novému či jinému způsobu myšlení. Jaké místo dáváme informacím v našem životě, jak s nimi zacházíme? Máme jich dostatek či přeceňujeme jejich význam? A které pro nás mají tu pravou hodnotu? Jsme to, co konzumujeme, včetně informací, jejich sdílením také spoluvytváříme svět kolem nás.

Dovolme myšlenkám, aby volně plynuly, naučme se pravidelně čistit svou mysl, a používat ty informace, které skutečně potřebujeme. Tak, abychom společně se znamením Blíženců měli radost a zájem o nové, ale nebyli zahlceni informační inlací či ji přímo nevytvářeli. Novoluní jsou fáze nových začátků. Intuitivně zasadíme semínka, která jsme za posledního cyklu v Býku pečlivě vytřídili. Merkur v Býku nás dnes učí praktickému zacházení s informacemi a ve spojení s Neptunem také svobodnému duchu a spirituálnímu rozměru.

Je čas mluvit (o všem možném) a spojovat se, využijme toho!

Pavlína

https://www.pavlinaholancova.cz/


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *