Horoskop na období 27. 6. – 21. 8. 2017

Krásné léto 

Poslední dny června jsou spojeny s konjunkcí Merkura s Marsem v opozici s Plutem, což přináší velmi podnětné myšlení, komunikaci a vyhodnocování nových postojů. Právě Pluto vede k přehodnocení svých myšlenek, postojů a také citů. Zesiluje se síla rozhodnutí, síla vůle, odhodlání. Opatrně na destrukci, která by mohla být způsobena právě neochotou nechat staré za sebou a tím se posunout dále. Objeví se mocenské principy ovládat, kontrolovat a manipulovat, pokud propadnete strachu. Do novoluní 23. 7. se učíme používat svoji vůli. Jakým způsobem ji používáme a k čemu ji používáme. Pokud chcete používat svou vůli, potřebujete vědět, co vlastně chcete a kam směřujete. Téma vůle a odolnosti se vám jasně zviditelní v době úplňku 9. 7.

První dny července 1. – 4. 7. budou velmi rychlé, živé a trochu stresující. Opatrně proto na hádky a potřebu mít vždy poslední slovo. Příznivý aspekt, který působí v první polovině července, přináší příjemný čas plný zážitků. Slunce v harmonii s Neptunem do 10. 7. symbolizuje sladění celé podstaty, našeho vnitřního a vnějšího prožívání. Toužíme po kráse, romantice a příjemných prožitcích, které se v této době mohou naplnit. Doba přeje cestování, intenzivním prožitkům lásky, harmonie, souznění a soucítění. Můžete často prožívat pocit dojetí. Z vyšší roviny je o nás postaráno a jsme hýčkáni. Je to tak vždy, ale v této době si to můžete plně uvědomovat, cítit a vidět, jak vše do sebe zapadá. Slunce v kvadratuře s Jupiterem do 12. 7. ukazuje na snadné přehánění a větší utrácení, než naše peněženka unese. Je zde proto důležitá skromnost, a především vděčnost za to, co člověk v dané chvíli má. Můžete si tak plně užívat radostné chvíle. Uvědomte si, že dostáváte svých 100 %, které jste si zasloužili.

Od 10. 7. je Slunce v konjunkci s Marsem do 22. 7. v Raku, pak se konjunkce přesune do 19. 8. do znamení Lva. Můžeme tak říci, že léto bude velmi akční. Konjunkce v Raku přinese více rodinných aktivit. Potřeby být více s rodinou, přáteli a pro nezadané hledání svého protějšku. Během konjunkce Slunce a Marse jsme vedeni k projevení, kým jsme a co chceme. Vůle je spojena s vědomím sama sebe a tím projevování své individuality jde samo. Jen opatrně na větší tvrdohlavost, sebestřednost a průraznost. Především, když se konjunkce dostane 12. – 26. 7. do neharmonického aspektu s Uranem. Uran symbolizuje nečekané změny, napětí a frustrace a mohou vyústit k emočním výbuchům, nehodám a úrazům. V této době je potřeba ubrat plyn, nepřeceňovat se, neriskovat a na cestách být velmi pozorní. Neklid a nepozornost na cestách by mohly přinést problémy, nehody a technické závady. Postačí, když si dáte více klidu na přípravu. Tím předejdete napětí a vzteklosti. Budeme mít v sobě tolik energie, že nebudeme vědět, co s ní. Je proto dobré mít aktivní dovolenou plnou fyzického pohybu a změn pobytů. Nevydržíme na jednom místě a stále budeme něčím poháněni. Objeví se proto i nespavost.

Konjunkce Slunce a Marse ukazuje na velký příliv světelné a mužské- emisní energie. Síla tvůrčího procesu se projeví tím, že přijde velmi mnoho nových podnětů, které budou dle našeho přístupu využity a zhmotněny nebo promarněny. Pokud je nechopíte, promarníte příležitost, která se již nebude opakovat. Zároveň my sami budeme mít tolik energie, že svým konáním máme vytvořit nové. Představte si, že za vámi stojí Bůh Slunce a posílá svou energii do vás, aby mohlo vytrysknout vaše božské Já. Přinese to i hodně zátěže pro tělo, proto je důležité odpočívat a pečovat o tělo.

Novoluní 23. 7. kolem poledního nastává ve Lvu na sabiánském symbolu: „Mobilizace vitálních energií, vybuzená přílivem ambicí, vhání člověku krev do hlavy.“ I zde novoluním je manifestována síla Slunce ve Lvu- pevného ohně. Stoupáme vzhůru a je důležité mít na paměti vodu, jinak příliš mnoho Slunce vytváří poušť a také ničí. Voda – vědomí, cit, soucit a ohleduplnost. Uvědomění átmanu, tedy spirituálního Já, vyžaduje existenci zformovaného a pevného ega- s podmínkou, že se ego stane ryzí křišťálovou čočkou. Toto Téma vyvrcholí 7. 8. a působit bude do 20. 8.

Novoluní nastává v konjunkci s Marsem a zesílí se příliv energie, odhodlání, potřeby se prosadit, projevit se a nebezpečí je možnost propadnutí boji. Zesílena je sebestřednost, pýcha, nadřazenost a agresivita. Pokud se tato energie nezvládne, objevuje se nebezpečí konfliktů, střetů a agresivních napadání. V této době buďte opatrní na své sobectví a bezohlednost, protože bude chybět schopnost sebereflexe a nadhledu. Můžete mylně propadnout pocitu, že jste „pupek světa“.

Na přelomu července a srpna ucítíme úlevu. Konjunkce Slunce a Marse ve Lvu podporuje tvůrčí a individuální projev. Během srpna dáme raději přednost svým zájmům, potřebě být sám se sebou a dělat si vše podle sebe. Více si uvědomíme, jak používáme svou vůli, jak tvoříme a jak se prosazujeme vůči druhým. Jupiter 3. – 18. 8. konjunkci příznivě ozáří. Příznivý, pohodový čas, kde přichází spokojenost sám se sebou a svým životem. A pokud ne, tak si uvědomíte, co máte udělat, abyste se tak konečně cítili.

Od 8. 8. se v horoskopu objevují velmi silné konfigurace, které ukazují na velmi významnou dobu. Harmonické aspekty Slunce, Marse vůči Saturnu, Černé luně, Jupiteru a Uranu, které vytvářejí Velkého draka, ukazují na naplnění své karmy. Naplnění své práce jak vnější, tak vnitřní. Konjunkce Saturna s Černou lunou ve Střelci do konce srpna působí jako „Strážce prahu“.

Saturn je moudrý učitel, který dohlíží na náš vývoj a naši zralost, získanou moudrost a pokoru. Můžeme tento čas přirovnat k maturitě a podle toho, jací jsme byli studenti, se nám dostane výsledku. Můžeme sklízet úspěch, ocenění, uznání, získat stabilitu a udělat ve svém životě zásadní posun. Pokud jsme nepokorní, nezodpovědní, obcházíme řád a chceme se něčemu vyhnout, tak se v této době objeví komplikace a těžkosti, které budeme muset řešit. Už nebudete mít možnost uhnout.

Novoluní nastává 21. 8. a ještě posilní toto období, je to druhé novoluní ve Lvu a je v harmonickém aspektu na Urana, který podporuje potřebný vývoj. Sabiánský symbol je více než výmluvný: „Mořská Panna se vynořuje z vln, připravena zrodit se v lidské podobě.“ Klíčová myšlenka: Stupeň, na němž intenzivní intuitivní pocit stoupající z nevědomí dostává formu vědomé myšlenky.

Mořská panna symbolizuje stav bdělosti, stále ještě částečně v kolektivním Nevědomí. Archetyp nevědomé energie dosahuje vědomé úrovně skrze tvůrce, kosmická Láska hledá hmatatelné projevení skrze lidské milence (mužský a ženský archetyp uvnitř nás). Je to nadšené hrnutí se do stupně vývoje čistého a pevného vědomí. Je to evoluční nutkání- Touha po vědomé formě a pevnosti.

V této době může dojít k vytrysknutí vlastního božského Já. Gejzír. V novém a nepoznáném. Právě překročení prahu značí připravenost na novou úroveň vědomí v každém Já.

V tento čas se k Vám navrátím a podrobně proces popíši.

Krásné, bohaté a požehnané léto. S láskou Petra Nel

Upozornění:  Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *