Cykly kolektivního vědomí

Planeta Neptun v horoskopu symbolizuje Božské vědomí, čisté vědomí, univerzální vědomí. Celým zvěrokruhem projde za 164 let. Nyní Neptun prochází posledním znamením – Rybami, kterým i vládne a bude v nich ještě 8 let. Každých 164 let dochází k posunutí vědomí na další vývojový stupeň, kdy stoupáme do vyšších vibrací. Člověk je na to postupně připravován, protože tělo a mysl na vyšší vibrace může reagovat zátěžově. Kdyby do člověka vstoupilo čisté Světlo naráz, spálí ho to na uhel. Naše tělo a mysl se proto postupně připravují na jemnější, ale silnější vibrace. Mění se tělo, DNA, strava, myšlení, následně i prožívání. Když Neptun projde celým zvěrokruhem, tak to symbolizuje posun vědomí, k čemuž nyní dochází.

Procházíme dokončením uceleným vědomím, kdy se „otevírá brána“ k možnosti vystoupení ze starých zápisů a vložení nové matrice. Kolektivní vědomí se podle horoskopu svým vývojem dostává do posledních 8 let. Ryby symbolizují nekonečno, blaženost, kdy je vše navráceno do oceánu jednoty. Ve hmotné rovině to ukazuje na klam a iluzi, závoj, který zakrývá skutečnost. Člověk má skrze svůj prožitek rozpoznat iluze, klam a obohatit se ve svém prožívání o ohleduplnost, milosrdenství, odpuštění a sounáležitost, že všichni jsme jedno. Přestat s druhým bojovat, ubližovat a ponižovat.  Nečekejme, že se všichni začnou chovat „božsky“, ale v každém cyklu je vidět určité posunutí, tedy i v každém člověku. Neptun svou pouť v Rybách dokončí 30. 3. 2025. Poté nastoupí svou novou 164letou cestu, která počne znamením Berana.

Podle jednotlivých planet máme několik cyklů, které ukazují na vývoj kolektivního vědomí. Planeta Uran projde celým zvěrokruhem za 84 let. Během tohoto cyklu se učíme být svobodní, pravdiví a vědomější individuality, zároveň procházíme technickovědeckým rozvojem. Uran svůj nový cyklus, vstoupením do znamení Berana, počal 28. 5. 2010, kdy začal proces poznávání a osvobozování svého Já. Kdo jsem já, kam směřuji? Otevřela se cesta sebepoznání. A i když to vypadá jako módní záležitost, je to nutná součást kolektivního vývoje. Tento proces dokončíme 15. 5. 2018, kdy Uran vstoupí do znamení Býka a my se začneme osvobozovat a proměňovat ve svých hodnotách, postoji k penězům, ke svému tělu, ke stravování. Navrátíme se více k přírodě a k přirozenosti. Uran se 8. 11. 2018 navrátí do znamení Berana, aby překontroloval, jestli již známe podstatu svého Já a jak umíme být osobnostmi, které mají druhým a světu co nabídnout. Tato „kontrola“ bude probíhat do 6. 3. 2019. V této době ještě můžeme učební lekci dohnat.

Cyklus Pluta probíhá 254 let, a proto během života zažijeme pobyt Pluta jen v několika znameních. Pluto symbolizuje transformaci, které prochází přes symbolickou smrt a znovuzrození. Znamení, ve kterém Pluto stojí, ukazuje na energii, která prochází přerodem. Tam musíme nechat vše zemřít, aby se mohlo nové zrodit. Od r. 2008 do března 2023 stojí Pluto v Kozorohu. Procházíme změnou společenského řádu a zodpovědnosti. Vládnoucí autority, pokud nejsou zralí a moudří, jsou tlačeni k jinému přístupu. Zvětšuje se nespokojenost, protože má dojít k potřebnému přerodu. Staré struktury již nefungují, je potřeba vytvářet nové struktury společnosti. Pak Pluto vstoupí do znamení Vodnáře – pokrok, nalezení nové cesty. Do popředí se dostane téma svobody, bratrství, rovnosti, projevení individuality ve službě celku. Pluto ve Vodnáři bude do 2043.

Když spojíte tyto cykly je vidět jak velkými a zásadními změnami procházíme, které se dějí uvnitř nás a kolem nás.

Přeji Vám krásné a požehnané léto.

S láskou Petra Nel                                                                                                                                  27. 6. 2017

Upozornění:  Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz

 


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *