Život, vědomí a dědictví pradávného Egypta

 Jeshua prostřednictvím Pamely (Březen 2017)

Drazí přátelé, já jsem Jeshua. Všechny vás zdravím z břehů Nilu! Je mi velkým potěšením být s vámi. Jako rodina se společně čas od času scházíme na různých místech a v odlišných kulturách. Je tu společné vlákno, které nás spojuje a vede. Je to vlákno života a vědomí, které se snaží na Zemi šířeji a hlouběji projevit.

Život uvnitř nás touží po vědomí. A vědomí v nás touží po životě. Země nám nabízí život prostřednictvím našich těl a emocí. Ty reprezentují Život uvnitř nás jako řeka, která stále proudí a občas je divoká a nekontrolovatelná, a tak se i vy můžete někdy cítit jako tonoucí a pochybovat o svém směřování. Život má ve svém srdci svobodu. Život chce žít! Pro život je žití smyslem samo o sobě. Dalo by se říci, že je unaven „vnějšími cíli“. Můžete to pociťovat, když se podíváte na přírodu: ptáky, hory, květiny. Příroda je intenzivně živoucí a, jak jste svědkem jejího bezstarostného odevzdání silám a cyklům života, můžete si uvědomit, že smysl života nemůže být venku, ale v jeho samotném vnitřním prožívání.

Prožívání života však vyžaduje vědomí. Čím vědomější jste, tím hojnějším a plnějším se váš život stává. Jako lidská bytost jste vyzýváni, abyste rozšiřovali své vědomí, a život se tak sám mohl rozvíjet a vyjadřovat stále tvořivějšími způsoby. Vědomí přináší prostor a vyšší svobodu. Když se podíváte na zvířata v přírodě, uvnitř nich existuje čistá živost a přesto zůstávají – víceméně – omezeni v říši svých instinktů, ve své živočišnosti. Vy jako lidská bytost máte taktéž zvířecí povahu, zároveň je uvnitř vás něco – jiskra světla a vědomí – které vám dává možnost tuto svou zvířecí povahu překročit a něco do ní přidat. To něco navíc je vaše vědomí, které prostupuje život smyslem, směřováním a nakonec láskou.

Tímto vědomím jste vy: je to božská jiskra uvnitř vás. Tato božská jiskra se chce spojit a tančit s životem, s inkarnací, s masem a krví vašeho těla. Vaše původní božská jiskra má touhu prožívat život naplno, vstřebávat ho všemi buňkami těla pro samotné jeho prožívání. Vědomí touží po životě a život touží po vědomí. Když jim dovolíte společně tančit, najdete ve svém životě smysl a naplnění.

Často si myslíte, že ve svém životě musíte něčeho konkrétního dosáhnout, a často jste zaměřeni na jakýsi cíl nebo konečný záměr. Když jste stále lapeni ve zvycích společnosti a jste většinou „ve světě“, můžete být zaměřeni na vnější cíle jako je: práce nebo úspěšná kariéra, vztah nebo manželství, děti, dům. Když jste více orientovaní ke spiritualitě a vnitřnímu světu, můžete usilovat o očištění, osvícení nebo vnitřní rovnováhu. To druhé zmiňované se jeví jako ctihodnější cíle než ty vnější, avšak i zde – v touze po osvícení – se nedotýkáte hlavního důvodu, proč tu jste. Za vším vašim usilováním a na cíl orientovaným hledáním je často popření samotného života.Jste zde, abyste prožívali život – s plnou vervou – a následně kolem těchto zkušeností obalili své vědomí jako paže, objímající život a podporující ho, aby kvetl a vyvíjel se.

Často s životem bojujete. Původní síla Vědomí pro mnoho z vás sklouzla do energie přemýšlení a analyzování, do energie hlavy. Máte emoce, touhy a vášně a pak začínáte přemýšlet: „Jak se s tím mám vyrovnat? Je to dobré nebo špatné? Jak to mohu uchopit, kontrolovat, změnit to? Jak mám dosáhnout svých cílů?“ Takto se život uvnitř vás – ve svém svobodném a divokém projevu – odstřihne a zúží. Myšlení životu klade odpor, téměř útočí. Namísto společného tance Života a Vědomí, mezi nimi narůstá propast a uvnitř vás se oddělí. Život zúží (potlačí) emoce a Vědomí omezí na přemýšlení (často: znepokojující). To se stalo doslova každému: trhlina mezi přemýšlející částí vás samých, která hodnotí a hledá kontrolu nad emocionální částí, která má svůj vlastní život a nemůže být omezena vaší myslí. Takto jste začali vnímat sami sebe jako ty, kteří se skládají z „vyššího“ a „nižšího“ já. Přemýšlející část není schopna konstruktivně zacházet s vašimi vášněmi a emocemi. Téměř všechna náboženství na Zemi usilují o kontrolu nebo „překročení “ emocionální a sexuální energie v lidských bytostech – čímž v lidech ničí živoucí zdroj tvořivosti a inspirace. Jen velmi málo duchovních učitelů plně přijímají Život, přírodu a Zemi a uznávají je jako rovnocenného partnera Vědomí.

To, co vám nyní vyprávím, není pouhý abstraktní příběh. Vy všichni jste žili tento bolestivý boj se svou vlastní lidskou přirozeností, touto umělou propastí mezi životem a vědomím. Nejen v tomto životě, ale i v těch předešlých. Víte, jaké to je cítit se uvnitř rozpolcení, v nesouladu se svým skutečným já, opravdovým já. Vaše skutečné já je velmi živé. V porovnání s vašim skutečným já, jste zpola mrtví!

Je toho tolik, co si nedovolíte udělat nebo cítit. Nesete uvnitř tolik vnitřních tabu: „tento pocit či touha nebo myšlenka je špatná, měl/a bych to překonat, ještě jsem se toho nezbavil/a?“ Pocit selhání a nedostatečnosti vás stále doprovází. Takto k vám život nemůže dosáhnout a vy nemůžete dosáhnout k němu. Máte problémový vztah se svou vlastní lidskou přirozeností. To brání duši, aby vstoupila do vašeho života a bytí. Duše chce žít! Chce se vám ukázat prostřednictvím vašich emocí, snů a tužeb, prostřednictvím světla a temnoty, skrze „dobré“ a „špatné“. Duše se chce obléct do vaší lidské přirozenosti, do živoucího těla. Odepíráte ji přístup, protože sami sebe nenecháte být. Nekritizuji vás za to. Chci vám ukázat, abyste si uvědomili, že pocházíte z dlouhé tradice, ve které se lidé snažili život kontrolovat (jak to vnitřní – lidskou přirozenost, tak to vnější – Zemi samotnou). Chci vám to ukázat, abyste si to uvědomili a mohli to začít pouštět.

Jste nositelé dlouhé historie. Má smysl, že tu jste právě nyní, v Egyptě, na tomto místě a bodě v životě. Rád bych o tom řekl něco víc. V pradávném Egyptě bylo k dispozici mnoho vědění o vnitřním světě, o psychice a existovalo otevřené spojení s dalšími říšemi mimo Zemi. Používání psychických sil a třetího oka bylo mnohem běžnější, než je nyní. Neexistovalo oddělení mezi normálním a paranormálním. Psychická energie, energie záměru a koncentrace byla používána v mnoha každodenních záležitostech a byla používána k budování staveb, v politice, válčení i obchodu. Spiritualita byla součástí denní existence a ovlivňovala každou část života. Na jedné straně tu existovala vědomá pronikavá síla lidské psyché a její schopnost tvořit a proměňovat fyzickou realitu. Ezoterické vědění dosáhlo vysoké úrovně. Na straně druhé ve starém Egyptě existovalo ohromné množství nerovnováhy a sociálního bezpráví. Po mnoho staletí mocné elity pevně držely své privilegované pozice a udržovaly obyčejné lidi od rozšiřování jejich vědomí. Zneužívání psychické moci a manipulace byly běžně používány a původní inspirace, vstupující do egyptské kultury z jiných říší ve vesmíru, byla do velké míry přidušena a zohavena těmi, kteří byli u moci. Mimozemské vlivy, o kterých hovořím, obsahovaly čistá semínka světla zaměřená na pomoc lidstvu pro nabytí větší svobody a vědomí. Vědění, které bylo zprostředkováváno Zemi, mělo umožnit lidem spojit se s jejich živočišnou podstatou, s přítomností jejich duše – tvořit most mezi osobností a duší, mezi životem a vědomím.

Egypt byl kolébkou a místem zrození hlubokého ezoterického vědění přicházející na Zemi z vysoce rozvinutých míst ve vesmíru. Toto vědění a vědomí bylo přijímáno srdci a myslemi lidí žijícími v té době, kteří byli tomuto přílivu jasného a revolucionářského nového vědomí otevřeni. Byli to umělci, spisovatelé, běžní lidé s otevřeným srdcem a někteří vládci, kteří se dívali dál, než jen na potřebu moci. Umění, mýty a monumentální stavby starého Egypta vypovídají o hloubce a síle tohoto vesmírného impulsu. V pradávném Egyptě existuje jistý druh kouzla, který vnímáte, jak vás volá, když procházíte mezi zbytky chrámů a hrobek. Mnozí mezi vámi žili v této éře minulé životy. Znali jste světlou i temnou stránku této kultury. Od narození vnímáte, co se stalo s tímto ezoterickým věděním a silou třetího oka – jak byla zneužita pro účely mocenských bojů a válčení. Někteří z vás byli prostředníky nebo médii a vnímali jste skutečné živoucí spojení s nadpřirozenými silami a vyššími energiemi. Měli jste dilema, které vás rozpolcovalo: jak vyjádřit své vědění a inspiraci v prostředí, které by ho mohlo zneužít pro osobní zisk nebo které by mohlo potlačit svobodu a pravdu. Uvnitř vás existuje bolest ohledně zneužití síly a stále se můžete cítit pronásledováni strachem kompromitujícím vaši integritu, když začínáte dnes používat své dary pro duševní čtení, léčení a zprostředkovávání poselství.

Jsem tu, abych vám pověděl, že nyní to můžete dělat, můžete používat svou schopnost prostředníka vnímat energie a sdílet své vědění vnitřní říše, života a smrti. Impuls světla a vědomí, které bylo původem nejvyšších projevů egyptské kultury stále čeká, aby bylo plně přijato. Nemohlo být tehdy plně zažito, protože lidské vědomí na zemi nebylo ještě připravené. Můžeme to přirovnat k narození mrtvého dítěte. Bylo neseno na Zemi, ale ještě tam nemohlo žít, okolnosti byly příliš nelítostné a dítě příliš křehké. Přesto se narodilo a bylo zpozorováno, bylo některými uznáno jako nositel světla a svobody. Nyní jste vyzýváni, abyste do světa přinesli svou moudrost, svou intuici a jasnost mysli, abyste ji sdíleli s otevřeným srdcem bez zneužívání moci a abyste ctili své lidství. Jste zde, abyste dokončili misi, abyste naplnili slib, který jste kdysi drželi s velkou úctou. Jste nositelé světla. Jste tu, abyste vytvářeli změnu. Nyní je možné činit tak beze strachu ze ztráty svobody a integrity.

Nyní žijete v jiné době. Kolektivní vědomí dosahuje mez strachu a separace. Narůstá vědomí, že je potřebná změna, nejen na vnější úrovni, ale změna vnitřní, změna srdce. Lidstvo si začíná uvědomovat, že energie, která je nyní nejvíce potřebná je Láska. Láska je energií spojení, pozná, co lidi spojuje, co je dělá stejné, vytváří empatii a soucit. Láska je stavitelem mostů. Láska je mostem mezi lidskou osobností a duší, mezi životem a vědomím, mezi zemí a nebem. Přítomnost lásky v lidské společnosti ze široka roste. Víc a víc lidí je podporováno, aby ctilo a vyjádřilo svou individuální přirozenost: to je znamením lásky. Cítit svobodu zkoumat, kdo jste a jak se vyjádřit – ať už jste žena, muž, mladý, starý, chudý, bohatý atd. – to je nyní stále víc považováno za žádoucí cíl. Je to neuvěřitelný pokrok. I když realita ve světě stále nespadá v mnoha ohledech do ideálu, fakt, že je tento cíl nyní veřejně vyjadřován jako hodnotný a zásadní, je symbolem rozšiřujícího se vědomí.

Svobodné vyjádření své individuální povahy nebylo ve starém Egyptě možné nebo bylo velmi omezené. Narodili jste se nyní v dnešním světě, ve kterém je opět rostoucí místo pro život. Lidská osobnost se všemi svými touhami, emocemi a výstřednostmi, může nyní přijít na světlo vědomí a být obnovena. To je skutečný význam spirituality, skutečného vědomí: ctít a respektovat život v jeho nejindividuálnějším vyjádření, což je lidská duše, a pomoci jí kvést a rozpínat se s tvořivostí a radostí.

Cesta pro všechny z vás, jak spojit život a vědomí uvnitř, je přijetí své živosti, svých emocí, své lidské povahy. Přijmout ji bez souzení, přijmout sebe, být svobodní! Propusťte spirituální soudy, nepotlačujte sami sebe, ale dovolte si otevřít své vědomí, aby proniklo hluboce do vašich nejtemnějších emocí. To je alchymie, kterou hledáte. Když dovolíte svému vědomí a životu, vědomí a emocím, aby spolu tančili v milujícím obětí, stáváte se svobodní. Naučíte se chápat sdělení za svými nejtemnějšími a nejsvětlejšími emocemi, namísto boje s nimi budete spolupracovat. Život je vzrušení. Život je forma emoce, vyzývající vědomí: spatři mě, ciť mě, naplň mě svým světlem! Duše je nositelem vědomí a čím více přijmete své emoce vědomím, tím více může vaše duše sestoupit a spojit se s vaší osobitostí. Když se tohle děje, cítíte se živí a radostní, i když problémy přijdou a odejdou a vy čelíte typickým záležitostem, kterým čelí všichni lidé. Radost je nejjistější známkou, že se stáváte celistvými: směs života a vědomí, která se stále pohybuje a vyvíjí a zároveň je v bezpečném náručí Věčnosti.

© Pamela Kribbe
www.jeshua.net

Překlad: Denisa Vaňková
www.jeshua.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *