Horoskop na období 11. 9. – 17. 9. 2017

Láska hory přenáší

Konjunkce Merkur a Mars v Panně působící 10. – 22. 9.  je v tomto týdnu velmi silná. Energie Panny je o pořádku, dokonalosti, službě, ale také velké kritičnosti a pedantství. Záleží, kterou část tohoto znamení použijeme. Můžete mít jasno a ve svých postojích a názorech může dojít k zásadním rozhodnutím. Je potřeba mít stále na mysli, ať je to v souladu s vyšším záměrem. S pokorou udělat kroky, konat, ale výsledek naprosto odevzdejte. Ať se stane to, co se má stát. Pro dobro všech zúčastněných. Máme vyjít jen na půl cesty… Ráda bych vám to přiblížila a osvětlila ještě více.

Nebezpečím této konjunkce je nutit druhé, aby přijali váš názor. Nutit druhé, aby přemýšleli stejně, konali stejně, protože jen ten váš názor je dokonalý. V kolektivním vědomí je hodně agrese, sobectví a bezohlednosti a uvolňují se přes přírodní katastrofy. A v tomto týdnu dojde ještě k zesílení. Uvolnění a možné rozpuštění tohoto napětí je skrze Lásku. Ne lásky, která je zase plná chtění a získání být milovaný, ale „jen“ milovat. Matka Země je středem pozornosti. Jak se lidé chovají k přírodě, ke zvířatům? Projevuje se zde agrese a naprostá bezohlednost k Zemi a k důsledkům svých činů. Proč jsou tak rozbouřené oceány? Voda symbolizuje emoce a Vědomí. Tak moc jsou rozbouřená naše vědomí, kolektivní vědomí. Myslíte, že zůstane bez následku, že jen tak pro výstrahu se pošle bomba do oceánu? Kolik již pokusů bylo v oceánech vykonáno.

Lidé ztratili skutečné hodnoty, ohleduplnost a pokoru. Proč se tak často otřásá Země? Překračují se „hranice Universa“, staví se NAD. Kdo se staví NAD, bude jednou smeten. Pýcha předchází pád.

Venuše ve Lvu v konjunkci se Vzestupným uzlem ve Lvu (10. – 17.9) v trigonu na Saturna ve Střelci a Černou lunou ve Střelci (12.- 16.9.) . Venuše na Vzestupném uzlu (Dračí hlavě) značí velký příliv energie Božské Matky pro Matku Zemi. Máme v sobě najít Lásku, schopnost milovat. Konjunkce stojí ve Lvu – probudit ve svém srdci Lásku. Schopnost umět se dívat, aby ji člověk viděl, cítil, vnímal, jak v sobě , tak především kolem sebe. Pravá Láska je tichá, klidná a věčná. Nepromlouvá přes slova, ale přes skutky. My vždy čekáme ohňostroje, velké vášně, poblouznění, velká vyznání. Přitom skutečná Láska je v maličkostech, je stále přítomná, jen ji nejsme schopni vidět, cítit, ocenit. Pro velké emoce, silné prožitky pleníme zemi, popíráme skromnost, službu, ctnosti, ochotu být nápomocen a něčeho se vzdát. Venuše se Saturnem symbolizuje zralou lásku, dlouhodobou, trvalou, pevnou a neměnnou. Láska soucitná. Venuše ve spojení s Černou lunou ukazuje na naplnění karmy Lásky. Skrze ženský princip projde velký příliv energie soucitu, což je nejčistší forma Lásky v lidském vědomí. Ženy budou v této době požehnané, velmi podporované, až magické. Oživí se vztahy a sexualita. Pozor na propadnutí vášním.

Venuše ve Lvu v trigonu na Urana v Beranu 13. – 21. 9. je projevení své lásky skrze své Já. Vyšší vibrace Lásky. Potřebujeme udělat krok dále, zvýšit kvalitu své lásky.

Jemnojemné bytosti Světla a Lásky vstupují a propojují se s lidmi, kteří jsou schopni ve svém nitru prožívat soucítění, aby skrze ně mohli šířit na Zem mezi lidi Lásku, naději a navrácení hodnot a jednoduchost. Jednoduchost = JEDEN DUCH CTNOSTI.

Naše vědomí by mohlo propadnout své pýše, nadřazenosti a zapomnění na své vyšší Já. Slunce je v kvadratuře s Černou lunou 13. – 18. 9., kdy přichází zkouška Pravdy – Spravedlnosti – Víry a Pokory.

A právě schopnost milovat a soucítit je cesta, jak můžeme zkouškou svého ega projít. Záleží nakolik každého ovládá jeho ego. Silněji budou vystaveni zkoušce muži, autority a prezidenti.

A ženy mají svou láskou, něhou zklidnit mužskou ješitnost a touhu po moci a vládnutí.

Slunce v Panně v opozici na retrográdní Chiron v Rybách zviditelňuje schopnost či neschopnost prožít v sobě soucítění, celistvost, Kristovo (čisté) vědomí.

Co se stane, když své srdce naprosto otevřete Lásce? Nejprve vyplavou všechna vaše zranění, bolesti, strachy, které jste ve své minulosti potlačili. Přiznejte si svá zranění, svou citlivost, nechte svá zranění projít a s láskou je přijměte. A s láskou a soucítěním přijměte i druhé, s jejich bolestí či neschopností milovat. Láska rozpouští vše.

Jak se to projeví v realitě? Budete velmi aktivní a události budou velmi rychlé. Budete mít pocit, že se nároky zvyšují a opatrně na touhu po dokonalosti a strachu ze selhání. Zaměřte se na skutečné hodnoty. Co má pro vás skutečnou hodnotu.

Může se stát, že budete duchovním světem prověřeni, jak jste schopni soucítit. Přijde vám do cesty okolnost, člověk či zvíře, které bude potřebovat vaši pomoc. Záleží, jestli se rozhodnete pomoci, protože to bude situace, kterou můžete odmítnout, obejít, přejít, dělat, že se vás netýká. Jestli budete cítit soucítění a propojení s druhým. Jestli svými skutky druhému podáte pomocnou ruku i když z toho nic nebudete mít. A když to bude opravdu čistě prožité a vykonané, Jemnojemní Mistři si vás zapamatují a navštíví vás, když bude potřeba projevit Lásku – soucítění, naději a pochopení druhým. Pošlou vás na místa, kde bude potřeba. Dají vám dary, které skrze sebe k tomu použijete a čím více skrze vás bude dáváno, tím více vy budete dostávat. A přesto vše se budete učit zůstávat v pokoře. Tak roste vědomí člověka, který směřuje ke službě a bezpodmínečné lásce.

S Láskou, Petra Nel

Upozornění: Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem. autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *