Krásný Nov v Panně!

Novoluní nastává ve chvíli, kdy se Slunce potká v přesné konjunkci s Lunou. Dnes nastane ve znamení Panny (7.30 hod. SELČ). Jedná se o první novoluní, které nastane od úplného zatmění Slunce ve Lvu (21.8.). Zatmění symbolicky označují začátek šestiměsíční fáze, kdy jsou vnitřně stanoveny nové záměry a cíle. Každý další nov v rámci tohoto cyklu tak představuje novou fázi vývoje. Uran v Beranu byl výrazným faktorem při posledním zatmění Slunce, a podporoval ho v trigonu. Tím se také výrazně postaral o nové příležitosti, motivaci, inspiraci, originální vize, nápady, myšlenky.  

Dnes se Uran ovšem nachází v kvinkunxu na nov v Panně a dává tak jednoznačný signál k tomu, že některé plány a záměry budeme muset přizpůsobit momentálním podmínkám. A co nás tedy čeká? Panna je šesté znamení zvěrokruhu. Zemské, praktické a svou kvalitou proměnlivé. Zaměřené a na denní rituály, běžnou realitu, práci a zdraví. Projevuje se láskou ke všemu, co je „přirozené“ a určitou čistotou ducha.

Hlavním aspektem je kvadratura mezi Saturnem ve Střelci a Chironem v Rybách na celý nov. Saturn stanovuje pravidla a hranice a může na nás mluvit kritickým hlasem. Ukazuje, jak a zda, jsme schopni přijímat a respektovat autoritu. Nebo, zda s ní v případě omezení bojujeme. Chiron naznačuje, kde leží naše nejhlubší zranění, bolest a smutek, místo, kde se cítíme jako outsideři, nepřijetí a opuštění. Saturn a Chiron v dynamice naznačují, kde si nechceme přiznat toto zranění a bolest, snažíme se ji maskovat, bojovat s ní, bojovat proti svým limitům. Navíc Merkur (vládce dnešního novu) se nachází v opozici na Neptun v Rybách (5.49 hod. SELČ) a přináší do našich myslí zmatek, nejasné informace.

Nacházíme se na symbolické rovině ve tmě, jen těžko vidíme budoucnost v jasných konturách. Můžeme ztrácet motivaci a jasné přesvědčení o správnosti našich kroků. Nov v Panně tak přináší velký léčebný potenciál. Zdravé uchopení této energie nás učí rozlišovat, stanovit si priority, pomáhá nám kousek po kousku skládat celý obraz naší reality. V Panně se momentálně kromě Luny a Slunce nachází také všechny osobní planety, tj. Merkur, Mars, a také Venuše (3.15 hod. SELČ). Učíme se být kompetentní, zodpovědní, efektivní. Snažíme se dbát na detaily, vytváříme seznamy, dokončujeme rozdělanou práci, začínáme nové projekty a budujeme základy. Vytváříme strukturu konkrétní rutiny. Postupně, krok za krokem, organizujeme a osvobozujeme naši mysl od nepořádku, zahlcení, noříme se do hloubky čistoty Panny, jejího ducha, podává nám pomocnou ruku, nastavuje soucitnou, ale i pragmatickou tvář. Je čas vystoupit z role oběti a vydat se přes překážky dál!

Těsně po poledni vstupuje Luna do znamení Vah, a výrazně promění atmosféru. Naše cíle se posouvají směrem ke spolupráci a partnerství.

Krásné středeční (s)plynutí za novu v Panně.

Art: Spojení Slunce a Luny (pixabay)


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *