BŮH JE VE VŠEM

Pokud jsme dostatečně vědomí, abychom pozorovali svět kolem nás, zvláště přírodu, Prakriti, můžeme se učit ze všeho. Na duchovní cestě je velmi důležitá víra a důvěra. Víra nejen v Boha, ale i v nás samé, v následování vlastní intuice.

Víře se například můžeme učit od čmeláka. Z fyziky dnes víme, že čmelák má příliš malá a slabá křídla na to, aby unesla jeho vlastní váhu, natož aby mohl létat! Ještě, že čmelák o tom nepřemýšlí tak jako člověk, to by z toho měl velký problém, možná dokonce depresi! Samozřejmě, že v přírodě žádná deprese není, vše plyne bez námahy a hladce, protože vše následuje svou vlastní přirozenost.

A co lidé, jejichž těla jsou vybavena daleko více možnostmi? Pokud bychom měli takovou víru v sebe, jakou má čmelák, nikdy bychom si neříkali „Já nemůžu“, „Mám z toho strach“, „To je nemožné“ a tak dále. Víra je energie, která vytváří dostatek síly, moudrosti a nových možností, které potřebujeme k překonání jakýchkoliv překážek. Když víru v sobě nasměrujeme k Bohu, tak tím vlastně říkáme: „Význam slova NEMOŽNÝ je JÁ JSEM MOŽNÝ“ (v angl. IMPOSSIBLE a I´M POSSIBLE). Víra je naší přirozeností, neměli bychom jít proti ní, ale raději ji více objevovat, stále znovu a znovu objevovat, dokud se „zázrak víry“ nestane tak přirozeným jako dýchání. Mějte víru v Boha v sobě a najděte poklad, který leží hluboko uvnitř vaší duše.

Džai Má

—Paramahamsa Vishwananda (z původního tweetu z 25. září 2017, Twitter.com/Vishwananda)


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *