Energie nadcházejícího novoluní z pohledu mayského kalendáře

nové energieMilí přátelé,máme před sebou sobotní Novoluní a většina z nás již několik dní vyciťuje přícházející silné energie.Pojďme se na ně společně podívat z pohledu mayského kalendáře.Dle 13-ti měsíčního lunárního kalendáře je tento den pod vlivem solárního mayského znamení CHICCHAN – HAD.Den má číslo 13.Mayské znamení Had je emblémem životodárné vitální síly proudící v oblacích i v lidském těle.Na obloze je toto solární mayské znamení představováno souhvězdím Hada,které se rozprostírá od nebeského rovníku a souhvězdí Labutě dále podél Mléčné dráhy.

Jak známo co je nahoře,je i dole: na Zemi sídlil had v Rajské zahradě,u kořenů Stromu poznání.Chiccan symbolizuje hadí sílu,která v neprobuzeném stavu spočívá svinutá v lidském těle v oblasti základní čakry.Dodává našemu tělu energii a zejména vlivem duchovního úsilí proudí páteří nahoru,prochází korunní čakrou  z ní potom vychází z těla ven,kde se mísí s energií Slunce.Je dobré mít na paměti,že oheň Hadí energie je divoce spalující a může buď očišťovat od všeho negativního nebo krutě ničit.

Téměř ve všech starých kulturách byl had symbolem primární,elementární energie,která je v každém z nás spoutána jako zárodek něčeho vyššího,duchovního.Jeho síla je silou tvoření,což zahrnuje sexualitu,duševní energii,alchymii i nesmrtelnost.Had je odjakživa představitelem božskosti,původního chaosu,věčného koloběhu vzniku a zániku,počátku a konce.Spojuje ženský princip,vodu a zemi,na které se pohybuje,s ohněm,tvořením,mužským principem,představovaným tvarem jeho těla s rozeklaným jazykem.Jako bytost pravidelně obnovující svou kůži ztělesňuje i život,smrt a vzkříšení a duchovní i fyzické znovuzrození.Je symbolem duchovní moudrosti,celistvosti a spojení s Velkým Duchem Universa.

Had žije pod zemí,ve své tajné,osamělé „sluji“.Vylézá ven jen když potřebuje.Had je rovněž spojován s prameny a podzemními vodami,bouřemi,hněvem Matky přírody avodními víry.Dále pak s proměnlivou,dech vyrážející krásou přírody,její následnou smrtí a zničením,znovuzrozením a obnovou v nikdy nekončícím řetězci.

Had je často vnímán negativně,zejména v souvislosti s biblickým příběhem o Rajské zahradě.Je potřeba si uvědomit,že Adam a Eva v ráji upadali.Život bez problémů je otupoval.Had jim otevřel oči k pochopení.Uvedl události do pohybu.Vrhl je do skutečného světa,kde mohou žít,učit se a sílit – uvědomit si PRAVDU,místo toho,aby žili v iluzi a příjemné otupělosti dokonalé zahrady.Had probudil jejich Vědomí.

Moji milí,vše výše uvedené nasvědčuje tomu,že sobotní Novoluní přinese silnou energii,které se v mayštině říká „Quiché“ – „světlo těla“.Je často přirovnávána k blesku,jež rozčísne klidnou hladinu jezera. Dostaneme obrovskou příležitost odhodit svou starou kůži (nebo její zbytek) a uvolnit místo pro nové,podnětné energie;můžeme vstoupit do ohně transmutace.Je to milost.Využijme ji a vyjděme ven z temné jeskyně na světlo svobody!Teprve až had svleče kůži a zbaví se starých zvyklostí a potřeby jistoty,může sáhnout po své prapůvodní živoucí síle,instinktech a intuitivní moudrosti! Nebraňme se změně a přijměme moc životní síly ohně!

Nezapomeňte se v tento den také zaměřit na moudrost a krásu vlastního těla.Oslavte jeho dokonalost –  je chrámem vaší duše! Naučte se milovat sami sebe ničím nepodmíněnou láskou.Vyjádřete jakýmkoli způsobem (nejlépe tancem) svou vášeň,vitalitu a smyslnost.Navažte kontakt se svým tělem a smysly – jsou prostředkem k aktivaci vyššího vědomí.Mějte na paměti,že k osvícení dochází prostřednictvím těla a ne jeho popřením!

Zkuste si položit otázku:Jak posiluji vlastní životní sílu a odkud čerpám svou radost z bytí?

Afirmace na tento den:„Zbavuji se svých iluzí a omezenosti,abych mohl proniknout do tajů veškerého Bytí.“

„Radostně přijímám a prožívám moudrost a vitalitu svého těla.“

Milí přátelé,energie sobotního Novoluní může také přispět k odhalení blokád ve vašich čakrách a hlavně k jejich očistě a vyladění. Při úplné aktivaci sedmi čaker člověk prožívá stav osvícení! Tak neváhejte a požádejte Chiccan („Čík´čan“) o pomoc.Je to jednoduché – třikrát v duchu nebo nahlas proneste JÁ JSEM Chiccan,JÁ JSEM Chiccan,JÁ JSEM Chiccan a prociťte přicházející energii.Potom vyslovte svou prosbu a na závěr nezapomeňte poděkovat.

Den má číslo 13.Z mayského pohledu je 13 číslo milosti Bohyně.Vyvolejme tuto milost.Máme na to bytostné právo! Toto číslo znamená,že se blíží něco nečekaného,něco co může opravdu změnit náš život.Třináctka dává možnost radikálního „posunu frekvence“,který nám může přinést mnoho nových možností.Otevřte se jim,nechoďte slepě kolem zázraku.

Milí přátelé,číslem třináct se oživuje veškerá pozitivní energie,kterou jsme obětovali pro uskutečnění svých vizí a snů.Ukazuje,že zázrak přechází z fáze možnosti do fáze naplnění.

Číslem 13 se vlna stvoření vrací k původnímu prameni – Hunab Ku.Všechno je v pohybu a co v pohybu není,bude odváto pryč.Před námi je nový vývojový stupeň,příslib  probuzení.

Hummingbird-flying1Nevím jak vy,ale já se již moc těším.

In Lak´ech.

Vaše Sofie

Zdroj: Mayan astrology by Auna Joy Yaxk´in,Proroctví Mayů:Magda Wimmer,Mayské orákulum:Spilsburyová,Bryner



Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *