Začátky a konce – stále aktuální téma

Z archívu, ale neškodí si připomenout…

Nové začátky pro nás budou dostupné hned jakmile budeme ochotní pro ně vytvořit prostor, což učiníme tím, že dovolíme, aby nastaly odpovídající konce. Každý nový začátek, o který žádáme, je těmi dveřmi, které se otevřou ve chvíli, kdy se jiné dveře zavřou. Nemůžeme totiž začínat, aniž by současně něco nekončilo.

Proč nevítáme konce s tou stejnou radostí, s jakou vítáme začátky? Protože si myslíme, že znamenají ztrátu, oběť, utrpení, bolest a nepohodlí? Když něco končí, musíme se bez toho obejít, přenést se přes to a začít znovu anebo si přiznat svoji chybu. Konce nám ukazují, jak se věci nevydařily, kde jsme v něčem nedokázali uspět anebo kde se nenaplnila naše očekávání. A konce také narušují plynulý tok našich životů, tím jak nás dohánějí k tomu, abychom se zastavili a začali se dívat jinými směry, zdůrazňují naše nedostatky a působí přímo na nás samotné.

Zatímco tomuhle všemu možná věříme, není to to, o čem konce jsou. Konce nám dávají uzavření, potvrzení a podporu pro naše další kroky. Jsou znamením, že jsme připravení pro něco jiného a to jediné, co je na nich bolestivé je to, když jim nedovolíme, aby mohly nastat.

Existuje fyzikální zákon, který říká, že dvě věci se nemohou nacházet ve stejném okamžiku na stejném místě. A to je tak pravdivé ohledně konců a začátků. Jestliže žádáme o něco nového, tak to zabere místo něčemu, co již existuje. Takže musíme propustit to staré, abychom vytvořili prostor pro to nové. To je jednoduché učinit, pokud se jedná o něco, na čem nám moc nezáleží, ale pokud je to pro nás důležité, tak se tento konec stane velmi osobní, jakýmsi svědectvím toho, kdo jsme a znamením, že jsme udělali chybu nebo prohráli. Dovolit něčemu, aby to skončilo, znamená, že taktéž odchází nějaká část nás samotných a pokud nejsme připravení na to, abychom se od ní odpoutali, nechali ji odejít anebo ji posuzujeme, tak naše konce budou poněkud zničující, výrazné a bolestivé.

V těchto dnech jsme žádání, abychom vytvořili prostor pro nové začátky tím, že dovolíme koncům, aby mohly proběhnout. Jsme koncům otevření stejně tak neomezeně jako novým začátkům?

V průběhu jakéhokoliv nového začátku dejte sami sobě dar ukončení. Může to být nějaký právě aktuálně probíhající konec, nějaké symbolické zakončení anebo nějaké prohlášení, že propustíte něco, o čem víte, že vám to již neslouží. Mohli byste být více sebejistí, pozitivní, šťastní, důvěřiví, vděční, nebo milující nebo více oceňující sami sebe? Představte si tento konec jako zavírající se dveře, které umožňují těmto novým začátkům vstoupit do vašeho života.

Jestliže chcete být sebejistější nebo úspěšnější, rozpusťte veškerou vinu, stud nebo další bloky, které vám brání v tom, abyste projevovali svůj plný potenciál.

Abyste byli šťastní, zavřete dveře k nešťastným zkušenostem, které uchováváte ve své paměti.

Abyste si vytvářeli lásku, buďte vděční za všechny nemilující učitele, které jste měli, protože jejich úkolem bylo pomoci vám, abyste našli lásku uvnitř sebe samých.

Abyste poznali nový účel svého života, přijměte a obejměte to, kde se nacházíte právě v tomto okamžiku a vše, co jste se dosud naučili.

Abyste nalezli mír, buďte vděční za všechny zkušenosti chaosu a tak získáte sílu k tomu, abyste si mohli vybírat energie, které se budou projevovat ve vašem životě.

Přijměte svůj nový potenciál tím, jak dáváte sami sobě dar těchto konců, které současně umožňují nové začátky.

Mnoho požehnání v těchto úžasných, zázračných časech.

Jennifer Hoffman
9.10.2010
Copyright ©2010 Jennifer Hoffman a Englightnening Life OmniMedia, Inc.
Zdroj: www.urielheals.com
Z anglického originálu pro www.kruhysvetla.blog.cz  přeložila Lenka S.

 

 


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *