K zamyšlení

Pět předpokladů ​ pro ​ Seberealizaci:
První předpoklad: ​
Sklapni. Buď zticha. Přestaňte diskutovat. Přestaňte se hádat. Přestaňte se snažit něco dokázat. I když někdo ví něco, co vy ne, ať už to s vámi sdílí nebo ne, není žádný rozdíl, protože musíte přijít s vlastní pravdou. V tomto vesmíru opravdu není nikdo, kdo by vám mohl předat realizaci na stříbrném podnose.

Číslo dvě: ​
Musíte to nechat být. Musíte to pustit tak úplně, až to začne být děsivé. Musíte to psychicky pustit. Musíte přestat záviset na osobě, místu nebo věci pro svou vlastní hodnotu. Musíte začít záviset na nekonečném neviditelném, na tom, co nemůžete vidět, ochutnat, dotknout se ani čichat nebo hmatat.
Číslo tři: ​
Musíte se dívat na svět, ale nikdy na nic nereagovat. Musíte si dávat pozor na své pocity a emoce, pozorovat je, a když s vámi přicházejí do styku, musíte se stát svědkem, uvědomit si, že ty emoce nejste. Nejste špatná nálada. Nejste deprese. Nejste nic, co se děje v tomto světě.
Číslo čtyři: ​
Musíte rozvíjet obrovskou pokoru, ohromnou pokoru. Tohle je důležitější než cokoliv jiného. Pokud vám někdo řekne něco, co neradi slyšíte, nezlobíte se. Nedržíte to v sobě. Necháte to projít sebou a ono se to rozplyne, protože nemá energii kromě energie, kterou jí dáváte. Jste zodpovědní sami za sebe.
Jestliže klamete sami sebe, tak se nakonec znechutíte a vzdáte se veškerého duchovního života, protože řeknete, že jste se nikam nedostali, nic se nestalo, nefunguje to. Neexistuje to. Předpokládám, že tohle je důvod, proč jsem s vámi. Abych vám řekl: „Ano, existuje neviditelná říše dokonalosti za tímto světem, pronikající tento svět, díky které tento svět vypadá jako školka.“ Přesto to musíte umět vidět sami.
Číslo pět: ​
Musíte to tolik chtít, že to nechcete. Musíte mít tak silnou touhu být svobodný, aby se všechna touha zastavila. Když se všechna touha zastaví, je klid, ticho, které se odehrává ve vás. Je to jen tehdy, když tento klid, toto ticho, přichází, když jste schopni vidět jasně, ne fyzickýma očima, ale duchovním okem.
Robert Adams
Zdroj: FB

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *