Nová Balance v systému Aura-Soma

Archanděl Ambriel

B 110 světle starorůžová/tmavě purpurová

Narozen: 31.05.2012 ve 12.hod britského letního času

Milí přátelé,

zde je slíbený text k nově narozené lahvičce systému Aura-Soma…

Archanděl znamení Blíženců

Dvojčata a kosmický Kristus

Souvislost s ochrannou energií lásky a laskavosti

Spojení s B67 Mebahelem, strážným andělem 31. května

Ambriel je znám jako kníže řádu Trůnů, vládce 12 hodiny a noci, spravuje 12. dům

Archanděl Ambriel obsahuje typ růžové, kterou budeme nazývat světle starorůžová,

jenž přináší nový potenciál v systému Aura-Soma.

Archanděl Ambriel vládne znamení Blíženců, je spojován s kosmickým Kristem, s dvojčaty kosmického Krista (se světlým a tmavým dvojčetem). Proto ho spojujeme se symbolem Blíženců v glastonburském zvířetníku v Dundon Hill, poblíž Glastonbury. Se znamením Blíženců a s kosmickým Kristem si rovněž spojujeme tarotovou kartu Milenci a lahvičky B6 a B84.

Spojení se znamením Blíženců dává tomuto archandělu lehkou, prosvětlující energii. Vztahuje se také k elementu vzduchu, který se rychle pohybuje všemi směry. Snadno prochází různými světy a je součástí vody, která vyživuje zemi.

Ambriel má na starosti komunikaci na všech úrovních a je tradičně znám jako archanděl ochrany, která vychází z jasné komunikace. Je také spojován s neposuzováním, s vědomím, které nekritizuje, které postrádá to, čemu říkáme „přirozená kritičnost“. Jedná se o komunikaci, která vychází z vnitřní pravdy a nese v sobě vědomé bytí, které dokáže analyzovat bez kritiky.

Ambriel nás přišel inspirovat ke komunikaci, která probouzí ducha a přivádí naše vědomí k vnitřní pravdě. Něžný archanděl, který je ve všech svých aspektech „velmi přímý“. Někdy to vypadá, jako by samotná pravda a jasnost byly konfrontační energií pro vzorce, které ve své podstatě tuto pravdu a jasnost postrádají. Ambriel nás přichází inspirovat ke sdílení naší vnitřní pravdy, k projasňování a pročišťování zmatků. Pomáhá nám překročit polarity uvnitř nás a namísto uzavírání přátelství se zmatkem a s konflikty vyplývajícími z identifikace se zmatkem nám pomáhá vyjasnit pochybnosti a nedůvěru založené na strachu. Že jsou tyto modely tradiční a představují „normu“ ještě neznamená, že jsou jediné možné.

Na Ambriela můžeme pohlížet jako na anděla, který pročišťuje toxiny pochybností zatemňující nám naši cestu. Pochybnost je často dobrým společníkem na cestě.  Nechceme být přespříliš důvěřiví. Ale jestliže se pochybnosti příliš rozrostou, vzniklá nedůvěra nám zatemní vnímání.

Žádá se po nás, abychom vyjasnili opary nejistoty. Máme prohlédnout nejasnosti a rozlišit, co je skutečně v zájmu nejvyššího dobra. Ambriel nám pomáhá ujasnit si obsah modrých, žlutých a červených misek, o kterých uvažujeme jako o intelektu, o pocitech a o našem instinktivním bytí, ve vztahu k cestě, která leží před námi.

Jestliže dokážeme jasně vidět, pak se před námi může rozvinout to, čemu říkáme „Dharma“. Je k tomu zapotřebí jasná vize a bdělá pozornost věnovaná způsobu, jakým provádíme svou práci. Jestliže nasloucháme našemu vnitřnímu jádru pravdy a sledujeme cestu jeho rozvoje, může se před námi otevřít mnoho možností. Jasnost znamená také ochotu podívat se za vnější pozlátko, proniknout za něj, za masky, které se nám předkládají – ať už jsou to masky naše nebo masky, které vidíme na druhých, masky, za které se možná ukrýváme nebo které jsou důsledkem našich projekcí.

Jak navazujeme vztahy s lidmi, s nimiž přicházíme do kontaktu? Vycházíme přitom ze své vnitřní pravdy nebo navazujeme vztah s projekcí a maskou, která není tím nejlepším aspektem nás ani dotyčného člověka? S Ambrielem můžeme nalézt hlubokou úroveň sebepřijetí. Pomáhá nám zachránit lásku, péči, vřelost, přijmout plně sebe sama, abychom mohli odložit masky, překonat hradby, otevřít srdce a mysl a vyklidit prostor pro pravdu.

Ambriel nám pomáhá žít naše sny, projevovat naše dary a stávat se více celistvými.  Tendence srovnávat se s ostatními nás často v našich vlastních očích ponižuje. Dochází k tomu tehdy, když své vlastní kvality projektujeme do druhých nebo když posuzováním druhých vlastně posuzujeme sebe sama v oblastech, kde se cítíme nedostateční.

Jakmile prozkoumáme své kvality, žádá po nás Ambriel, abychom vyživovali ty, které máme, a nepoužívali převleky a „triky“, s jejichž pomocí bychom se prezentovali jiní, než jací jsme. Soucit, péče, náklonnost a jemné aspekty lásky – to vše je součástí kvalit, kterými nás Ambriel podporuje v realizaci a v uvědomování si esence pravdy našeho nitra. Jak říká Gustav Davidson ve Slovníku andělů: „Ať mě raději zraní pravda, než aby mě chránila lež.“

Tato energie bude součástí příběhu Ambriela i toho, co od nás Ambriel požaduje. Využívat a ctít naše intuitivní dovednosti – zvláště při překonávání negativity – být adaptabilní a flexibilní ve všech životních situacích, dokázat slyšet, co je řečeno za slovy, a umět se na činy druhých dívat pozitivně, bez posuzování.

Je mnoho možností naslouchat, mnoho možností slyšet. Můžeme naslouchat z naší hvězdy, z hloubek našeho nitra, naslouchat sobě i druhým s přijetím toho, co slyšíme, s odstupem, bez připoutanosti, se soucitem a s láskou. Dalo by se říci, že Ambriel posiluje hlubší intuitivní vrstvy, stimuluje vnitřní vedení a pomáhá nám následovat pocitovou stránku naší byosti, abychom dokázali porozumět poselství našeho srdce.

Pro své ochranitelské kvality byl Ambriel často volán k tomu, aby pomohl zažehnat neštěstí a zadržet negativní energii.

Již jsme poznali proroky Jeremiáše ve vztahu k Jeremielovi, Zachariáše k Zacharielovi. Pod záštitou Ambriela působil prorok  Sachariáš.

Ambriel nám pomáhá rozvíjet skryté, latentním dary našeho nitra, dary, které jsme ještě neobjevily. Pomáhá nám prozkoumat náš potenciál a zvážit, které dary využíváme málo nebo dokonce vůbec.

Ambriel nás také poučuje o způsobu jakým milujeme, jestli vědomě nebo jinými způsoby. Jeho inspirací bude i vědomá cesta k lásce.

Pokud bychom dokázali skutečně milovat, mohlo by to zpochybnit moudrost, kterou v sobě nosíme, i naši sílu. Inspirace k vědomé lásce by měla být provázena opatrností, s vědomím důsledků. Jak říká rčení: „Láska vynáší na povrch vše, co není láskou, aby to bylo vyléčeno.“

Ambrielovi se rovněž přisuzuje mystika. Mystika, která je inspirací k energii lásky, mystická zkušenost, která se k nám vrací, způsob, jakým stoupá vzhůru a schází dolů. Je to vlastnost, které je těžké porozumět. Dokážeme přijmout okamžiky smutku a radovat se z nich stejně jako z momentů intenzívní radosti? Takováto vyrovnanost nám umožňuje skutečně milovat a proniknout k hlubší úrovni porozumění.

Správně provádět relaxaci znamená zbavit se odporu a napětí. Relaxace vede k hlubší koncentraci, k tomu, co nazýváme meditací. Ambriel nás přivádí k hlubším úrovním relaxace, k rovinám hluboké péče a vřelosti, k získávání vhledů prostřednictvím snů a meditačních prožitků.

Všichni archandělé nás svým způsobem vedou k tomu, abychom se stali kapkou kosmického Krista, kapkou krve, krvinkou kosmického Krista probouzejícího se ve světě. (V křesťanské tradici tímto způsobem o kosmickém Kristu neuvažujeme). Tímto směrem, k tomuto novému vědomí je orientována energie archanděla Ambriela.

V „Kalendáři duše“ od Rudolfa Steinera je na týden od 26. května do 01. června verš:

Smysly mohou sílit spojením

s božskou tvůrčí prací.

Tím tlačí mou sílu myšlenek

do zasněné otupělosti.

Když božská bytost

touží po jednotě s mou duší,

musí lidské myšlení

v tichém zasnění

spokojeně spočinout.

Autor textu: Mike Booth

Překlad: Barevný svět

Foto koláž: http://www.facebook.com/v.utyanskaya

 

 


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *