K zamyšlení

Je téměř nemožné vyrovnat všechnu špatnou karmu, které jste se dopustili, protože to je nad vaše síly. Miliony životů jste se dopouštěli nejrůznějších věcí a skoro vše, co jste udělali, bylo špatné, bylo nutně špatné, protože jste to učinil v nevědomí. jak můžete v nevědomí udělat něco dobrého? Učinili jste miliony věcí, ale všechny špatně.

Když člověk spí, nemůže udělat nic dobrého. V nevědomí je nemožná ctnost, možný je pouze hřích. Zdrojem hříchu je nevědomí. Spáchali jste tolik hříchů, že se zdá téměř nemožné je odčinit; jak se z toho dostat? Už samo úsilí se jeví jako holá nemožnost, jako beznaděj. Ježíš říká: „Milost to učiní za vás. Stačí, když se mi odevzdáte. Já se nad vámi smiluji.“ Co to znamená? jednoduše tím říká: „Dokážete-li mi důvěřovat a budete-li věřit, že vám bylo odpuštěno, bude vám odpuštěno.“ To proto, že všechny ty karmy jste spáchali v nevědomém spánku. Nejste za ně zodpovědní.

Ježíš říká:“Přišel jsem k vám, smiluji se nad vámi.“ To však neznamená, že je to na Ježíšovi, jestli vám odpustí. V tom se lidé pletou. křesťané si myslí, že když je ježíš jednorozeným Božím synem a je slitovný, nemusí nic dělat. Stačí se k němu jen modlit, vyznat se ze svých hříchů a on jim odpustí.

Ve skutečnosti je Ježíš jen záminka. Říká totiž toto:„Když si začnete uvědomovat a uvědomíte si, že všechno, co jste až doposud učinili, jste učinili v nevědomí, samotné uvědomění, že jste byli nevědomí, vám odpustí hříchy, stane se odpuštěním.“ Ježíš nedělá nic.

Vy  se odevzdáte, to je vše, a dojde k proměněn. Pokud však nebudete mít nikoho, komu se odevzdat, bude pro vás odevzdání těžké.

Nikdo vás nemůže proměnit. jestliže se však odevzdáte…Už to samotné úsilí…Když se odevzdáte, odevzdáte ego a dojde k proměně, protože ego je jediná překážka. je to kvůli egu, že jste se doposud nezměnili; je to kvůli egu, že je vaše srdce zatížené kamenem a tluče ztěžka. Jakmile ten kámen odvalíte…

Jste na ten kámen tak zvyklí, že dokud nenajdete něčí lotosové nohy, dokud neobjevíte nějakého boha, neodevzdáváte se, protože ten kámen má pro vás velkou cenu. Proto přicházejí na Zemi avatárové, kterým můžete odevzdat ten svůj kámen, aby vaše srdce mohlo zase normálně tlouct – abyste mohli cítit, milovat, být.

Osho , Slova jako  oheň


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *