K zamyšlení

Všechno, co jsem zjistil o životě, můžu shrnout do tří slov:

Život jde dál.

Robert Frost

To klíčové, co byste si s sebou měli vzít na cestu vědomého života, je vědomí perspektivy. Poznání, že si musíte zvolit, za co budete bojovat. Uvědomit si, že v životě jsou i maličkosti. Vědět, že někdy je tím největším darem, kterým se můžete obdarovat, vzdání se něčeho, ať už to znamená vzdát se určitého pocitu, předmětu nebo osoby. Všechno je to otázka perspektivy. Naučit se ve svém životě o krok ustoupit a podívat se, co je důležité a co zas tak důležité není.
Může to být docela těžké, když jste přímo uprostřed víru událostí, ale je to dovednost, kterou stojí za to rozvíjet.

Pro získávání správné perspektivy je podstatné, abyste neztráceli ze zřetele sami sebe, abyste stále věděli, kdo jste a kam směřujete. Pokud jste sami se sebou v souladu a žijete v integritě – v čemž se utvrzujete neustálým vnitřním dialogem o tom, kdo jste a jaká je vaše pravda – vaše perspektiva vyplyne jako přirozený následek, protože to, co nebude v souladu s tím, kdo jste, od vás přirozeně odpadne. Klíčem je být stále bdělý a pozorně poznávat sám sebe a ctít se. Jakmile zaznamenáte varovné signály, které vám napoví, že vypadáváte z integrity, je třeba se zastavit, zaposlouchat se a jemně a se sebepřijetím se opravit, abyste se zas vrátili do stavu integrity.

Inspirace: Jakmile ucítíte, jak k vám tělo vysílá signály, že vypadáváte z integrity, přestaňte dělat to, co právě děláte. Vnímejte přítomný okamžik, dýchejte zhluboka a pomalu opakujte nahlas následující afirmaci: „Zavazuji se, že budu otevřený/á, abych slyšel/a, jaké zprávy sám/sama sobě posílám o tom, kdo jsem a co v životě chci.“

Gay Hendricks, Rok vědomého života


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *