Návrat duše – nová kniha

Návrat duše

Přátelé, přiznám se, že mám v poslední době pocit jakéhosi přesycení informací. Vy, pravidelní čtenáři mých stránek, víte, že informace miluji, je to i smyslem tohoto webu předat vám to, co mne v duchovním i běžném dění zaujalo. Ale takové to natěšení a zvědavost, když vkročím do ezoterického oddělení v knihkupectví, které mě leta provázelo, už je pryč. Už dlouho mě žádná kniha nezaujala natolik, abych měla chuť si ji koupit, ale začátkem minulého týdne jsem objevila jednu, která mě opět potěšila a kterou má podle mne smysl si prostudovat a techniky v ní uvedené na vlastní kůži vyzkoušet.

Jmenuje se Návrat duše a napsal ji psycholog a lékařský antropolog dr. Alberto Villoldo. Vysvětluje v ní  léčení mimo čas a prostor. Ukazuje, jak lze vstoupit do bezčasé přítomnosti a uzdravovat události, které nastaly v minulosti, a jak můžeme opravit svůj osud a změnit jeho průběh v životní předurčení. V knize poskytuje způsoby, jak léčit sama sebe a své blízké s využitím praktik šamanů na území amerického kontinentu. Dávní šamani tomuto způsobu terapie říkali „cestování“.

V této knize se dozvíte, že naše duše se skládá ze čtyř komnat, stejně jako naše srdce sestává ze čtyř komor.
V první komnatě odložíte vzpomínky na zranění, které vás odklonila od vašeho životního předurčení; ve druhé odkryjete všechny své omezující přesvědčení a představy, což jsou smlouvy vaší duše, jež jste uzavřeli v době, kdy jste ji po částech ztratili; ve třetí komnatě získáte zpět duševní rovnováhu a důvěru a díky tomu dosáhnete úplnosti; a ve čtvrté se rozpomenete na povolání a poslání, které je v tomto životě vaším skutečným předurčením. (Dr Villoldo použil v knize legendu o Parsifalovi a jeho pátrání po Svatém grálu jako příklad hrdinské cesty člověka za svou ztracenou duší, aby ji získal zpět a nalezl své skutečné předurčení).

V knize jsou jednoduché a podrobné popisy jak má člověk postupovat, aby znovuzískal svou duši a vrátil se na cestu svého opravdového předurčení. Každý může být svým vlastním šamanem. Během několika sezení můžete pomocí mentálního „cestování“ dosáhnout výsledků, které u psychoterapeutické léčby trvají celé roky.
Autor vysvětluje, že čas je jako řeka, která se líně ubírá k moři, a jejímiž proudy se dá většina lidí unášet. Avšak hluboko pod povrchem se působením přílivu obrací proud zpět ke svému zdroji a vstříc věčnosti. Popisuje, jak se dávní „mudrci“ známí jako Laikové naučili využívat tyto proudy času nebo časové linie. Ukáže vám, jak objevíte své vlastní časové linie a můžete po nich cestovat. („Každý má svou budoucnost,“ píše doktor Villoldo, „ale jen někteří z nás žijí své předurčení.“

Ukázka z knihy:

„Vysněte si svůj svět a stane se vaší realitou

Své skutečné předurčení máme po celou dobu na dosah. Až poznáme a přijmeme své bezčasé Já, jež nepodléhá dualitě, budeme schopni si vytvořit nová těla i nová životní předurčení, jež budou sloužit (nám i) celému lidstvu. Jinými slovy, s naším uzdravením se uzdraví celý svět – proměníme-li se my, změní se i svět. Lidstvo pak už nebude podléhat zákonům karmy a začne se osvobozovat od všeho, co nás nutí vyhledávat zápas a konflikty. Až nakonec dospějeme do stavu Homo luminosus.

Stařešinové kmene Inků, Hopiů a Mayů si ve své meditaci představují svět s čistými řekami a ovzduším, dostatkem potravy pro všechny bytosti  mírumilovnou lidskou společností – přejí si to jako dědictví pro své děti. Cestují po časových liniích kolektivního vědomí lidstva a hledají pro nás harmoničtější budoucnost. ne však pravděpodobnou budoucnost, nebo´t ta je podobná světu, v jakém nyní žijeme – znečištěná, zdevastovaná země a spousta válek jednoho proti druhému. Pátrají po možné budoucnosti, v přítomném okamžiku (zdánlivě) nepravděpodobné až nemožné, kde se lidé vzájemně respektují a žijí v souladu s přírodou. Staří mudrci tomu říkali „tvoření reality sněním.“

A to je dnes naším hlavním úkolem: pohlédnout malým okénkem do budoucnosti a zjistit, kam se vyvine a co bude z lidského druhu za deset tisíc let, a pak se s touto vizí budoucího člověka a lidstva vrátit zpět do přítomnosti. tento obraz nás pak formuje a vytváří krok za krokem naší realitu. Touto technikou můžeme vědomě ovlivňovat svůj vývoj a vytvořit si tělo, které jinak stárne, jiným způsopbem se uzdravuje i jinak umírá.

Můžeme se tak osvobodit ze sevření (nevědomého a mechanického) osudu, podle nějž jsme pouze výsledkem událostí, jež se nám přihodily ve dvanácti letech ( či dokonce před dvanácti životy), nebo genů zděděných po svých rodičích, které číhají někde v záloze a dříve nebo později se projeví ve formě nějaké vážné nemoci. Najdeme-li své skutečné předurčení, staneme sde člověkem, jakým se opravdu máme stát, a nikoli člověkem, kterým jsme byli doposud.

To je náš současný úkol. Pamatujte: ten, na koho jste tak čekali, jste vy sami!“

„Jsme bohové v procesu vývoje. Začínali jsme jako světlo pocházející ze Slunce a nyní je náš druh schopen snít, spojovat geny a mít přímý podíl na lachymii života. Náš mozek nám umožňuje, abychom si toto vědomí tvůrce sebe sama uvědomovali. Využijme nyní sílu vědomí k tomu, abychom si vysnili svou realitu, představili si, kam jako člověk ve svém vývoji směřujeme, kým se stáváme, a našli (skutečné) kolektivní předurčení vývoje lidského druhu.

V Bezčasé Přítomnosti je pro nás uchystáno naše skutečné předurčení. Je jako zralé ovoce z druhého stromu zahrady Eden, stromu věčného života – jen se pro ně natáhnout.“

Kniha Návrat duše je výsledkem autorova pětadvacetiletého výzkumu a studia u šamanů a poskytuje informace o praktikách k znovuzískání duše a nalezení pravého předurčení, aby náš život nebyl pouhým přežíváním, ale radostnou oslavou.

Je na každém z vás, zda vás tato cesta zaujme a zda se po ní vydáte zpět k sobě samým. Mějte ale na paměti, že proces znovuzískání ztracené části duše nelze brát na lehkou váhu. Pusťte se do něho až po důkladném prostudování knihy a pečlivé přípravě.

Sofie

 


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *