Meditace ke ztracení se v Božské blaženosti

20220_591783814296314_791469082757071331_n

„Posaďte se každý den na 15 minut a ztraťte se v Božské blaženosti, která je hluboko uvnitř vás. Zapomeňte na svět, zapomeňte dokonce i na svoje tělo, ale soustřeďte se na Božství hluboko uvnitř vás.

Naučím vás malou meditaci, která je velmi jednoduchá. Můžete ji praktikovat kdekoliv jste.

MEDITACE

Zaprvé, požádám vás, abyste se posadili rovně. Je velmi důležité, aby vaše páteř byla rovná.

Několikrát se zhluboka nadechněte. Nadechujte a vydechujte rychle. A když vydechujete, nechte poklesnout svoje ramena, ať si odpočinou.

Nyní se zaměřte na svoje třetí oko. Mezi vaším obočím, na vašem čele, tady. Zavřete oči. Zaměřte svoji mysl do třetího oka a soustřeďte se.

Zároveň naslouchejte svému dechu. Pomalu se nadechujte a vydechujte.

Jste stvoření Bohem, máte sílu tvořit. Tak použijte tuto tvůrčí sílu a vytvořte ve své mysli, ve třetím oku, nějaký Božský aspekt, ke kterému se cítíte přitahováni (obraz nějakého duchovního Mistra)

A spolu s dechem, nadechujte jméno tohoto Božského aspektu a vydechujte jméno tohoto Božského aspektu. Podívejte se, jak krásná tato Božská bytost je. Kolik Světla skrze Něho září.

Nyní můžete vidět, jak se obraz onoho Božského aspektu zvětšuje. Pomalu, kousek po kousku, stává se stále větší a jasnější. Nejprve zaplní celý váš obličej, potom horní část vašeho těla a nakonec úplně celé tělo.

Cítíte Jeho lásku hluboko uvnitř vašeho srdce. Cítíte vnitřní mír, ticho. Není nikdo další, pouze Ty a Tvé duchovní  Já – Ty v Něm a On v Tobě.

Nyní pomalu mentálně zmenšete tu Božskou bytost a umístěte ji do svého srdce. A nechte Ji s vámi splynout hluboko uvnitř vašeho srdce.

Teď můžete pomalu otevřít oči. Je to uvolňující, že?

Když to budete dělat každý den, budete to schopní zvládnout. Budete schopni uskutečnit jednotu s Božstvím.“

Paramahamsa Sri Swami Vishwananda

 


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *