„Až uvidíte život tak, jak jej vidí Bůh, bude veškeré vaše konání pozitivní, protože vše začíná myšlenkou. Čím živíte své myšlenky? Ať už je to dobré nebo negativní, vždy se to stane základem vašeho každodenního života. Bůh nám všem dává příležitost probudit v sobě Jeho božské kvality.

Nyní to nevidíte, protože jste příliš zaměstnáni vnější realitou. Ta se ale neustále mění. Proč bohatí lidé stále nejsou šťastní, navzdory všemu svému materiálnímu vlastnictví? Kdyby peníze nebo hmotné statky byly zdrojem štěstí, pak by měly vyřešit jejich problémy, ale není tomu tak.
Uvědomte si, že vám Bůh podává Svou ruku, ale vy ji musíte také pevně držet, protože On vás bude neustále přetvářet k Božímu obrazu tak, abyste se Mu podobali. Zrovna tak jako děti přirozeně odrážejí obraz svých rodičů. Musíme odrážet Božství a aby se to mohlo stát, musíme rozbít všechny limitující a omezující bariéry, které jsme na sebe uvalili. Nechte probudit božské kvality. Nechte probudit lásku. Nechte život takový, jaký je, protože Bůh chce, abyste žili bez omezení. A buďte svobodní.“

—Paramahamsa Vishwananda
12. února 2018