O vztazích

Zamiluj se bezhlavým způsobem do kolika lidí chceš. Chceš-li však s někým žít celý život, měl bys o tom přemýšlet. A chceš-li měnit partnerky jako ponožky – nebo, což je ještě horší, zůstat jen s jednou, protože si myslíš, že musíš, a pak žít v tichém zoufalství – klidně v tom pokračuj.

Mnoho lidí navazuje vztahy s druhými, aby nebyli osamělí, z existenčních důvodů, aby měli kde bydlet, aby je někdo miloval – a to jsou ty lepší důvody. Jiní to dělají proto, aby zachránili svoje ego, aby se dostali z deprese, aby obohatili svůj sexuální život, aby překonali nějaký dřívější vztah nebo aby se přestali nudit. A těch je drtivá většina.

Žádný z těchto důvodů nefunguje. Ty a tvá partnerka byste měli mít nějaký cíl. Jestliže se oba vědomě shodnete na tom, že cílem vašeho vztahu je vytvoření příležitosti, nikoli závazku – příležitosti k růstu, k sebevyjádření, ke spolusdílení a souznění, k povznesení vašeho života na vyšší úroveň, k odstranění všech nesprávných myšlenek, prostě ke spojení vašich duší – jestliže uděláte takový slib – pak teprve váš vztah začne velmi dobře a bude fungovat.

Neale D. Walsch


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *