K zamyšlení

Zpráva napsaná přímo Paramahamsou Vishwanandou

„Slova mohou poplést mysl, ale ne srdce, protože v srdci hoří oheň touhy. Srdce nepotřebuje slova a nikdy ho nemůže uspokojit nic jiného, než Láska a jednota. Všechny příběhy, ať už jsou o čemkoli, jsou jen pro mysl. Dobré je na nich pouze zjištění, že je můžeme nechat být a přitom zůstat otevření, abychom mohli cítit Jeho Lásku.
„Milenec“ stojí na začátku cesty Lásky, ale na konci cesty stojí „uctívač“. Rozdíl je v tom, že „milenec“ bude dělat vše, co je v jeho silách, aby vyjádřil svou Lásku k Milovanému, avšak „uctívač“ se z něj stane až poté, co zakusí Lásku Milovaného. A to znamená, že začne poznávat, že Milovaný je vždy přítomný. Zvláštní, tolik slov a přitom je stále tak obtížné vyjádřit podstatu. Myslím, že je to proto, že Láska je tak obrovská, že se nemůže do slov vejít. Abyste ukázali víru, která vás navěky poutá k Pánu Nárájenovi, držte svou mysl dál od všeho, kromě Něj. Nemůžete si myslet, že dharma tohoto světa je důležitější než On.
Rozdíl mezi Láskou a vším ostatním je ten, že Láska je uvnitř a vše ostatní je venku. Láska může existovat jen pro Lásku, vše ostatní Lásku znevažuje. Pokud milujeme, abychom dosáhli Pána, a díky síle Lásky zjistíme, že stojíme před Ním, co potom? Cíle je dosaženo, ale Láska je kontaminovaná touto ambicí po dosažení Pána.“


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *