Pálení čarodějnic

Moje milé a milí, duben se blíží ke svému konci a s ním přichází i obvyklá společenská událost – pálení čarodějnic.

Než se vydáte k plápolajícímu ohni, prožít chvíle s těmi, se kterými vás život baví, dovolím si jen malý vhled. Krátké zamyšlení… třeba se vás dotkne a v okamžiku přechodu do láskyplného měsíce května, se nám podaří změnit jeden kolektivní program ve prospěch nás všech. 


Kdysi dávno, v dobách, kdy bylo za pravdu upalováno, nežil jen Jan Hus, ale i tisíce žen, moudrých a vědomých žen, které nebyly ochotny mlčet a byly ochotny položit za pravdu své životy. Byly to naše pra, pra,… ženy. 

Byly upalovány, zahrabány za živa, zavřeny v kobkách, odsouzeny k pomalému umírání za živa. Jen, aby nebyly vidět, slyšet… aby nemohly předávát pravdu, vědomosti, moudrost o životě. Byly doby, kdy neměly být slyšeny!

Aby se tento program a jeho přijetí mohl dobře uchytit, vytvořila se „společenská“ událost…

A tak se lidé začali potkávat a společně pálit „pomyslné“ čarodějnice, čímž se živil program nenávisti, zla a záměru, umlčet ty, které vědí…  Podvědomě, ale masově. Zlo rafinovaně skryté do zábavy…

A tak letos můžeme dát této zábavě nový „program“… V jiné energii, v jiném záměru. Nemusíme přicházet o zábavu, o oheň (vždyť je odpradávna i našim ochráncem), o setkávání.

Stačí, když si v průběhu večera každý najdeme chviličku se na chvíli vzdálit a s vnitřním naladěním poděkovat všem těm našim pra, pra,… ženám za jejich odvahu a sílu nemlčet, ani když jim šlo o život.

S úctou, vděkem, pokorou a s plným uvědoměním jim poslat světlo z ohně, který bude před vámi plápolat, spolu s láskou z vašeho srdce. Pojďme změnit esenciální energii této události… JE ČAS!

OHEŇ JE OHEŇ A ENERGII MU DÁVÁME MY…  A PO PŮLNOCI VSTUPME DO LÁSKY BEZ HODNOCENÍ A SOUDŮ, DO LÁSKY PŘÍJÍMAJÍCÍ ODLIŠNOST A JEDINEČNOST. TAK, JAKO MATKA MILUJE SVÉ DÍTĚ, BEZ OHLEDU NA TO, JAKÉ JE… 

KRÁSNÝ NOVÝ ZAČÁTEK VŠEM!   

Eliška Lukonchik


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *