Od počátku k Prvopočátku – Hovory o lidském Bytí

Zajímají vás odpovědi na otázky týkající se tajemství lidského Bytí? Pátrali jste ve světových náboženstvích a systémech, duchovních kurzech a seminářích, u mistrů a učitelů různých tradic? Vyzkoušeli jste mnohé, ale pravdu, celistvost, trvalé zdraví, vnitřní klid a lásku stále hledáte? Možná postrádáte základní opěrný bod, střed mandaly – Boha Otce a spojení s Ním vetknuté do každodenního všedního prožívání.

V knize OD POČÁTKU K PRVOPOČÁTKU s podtitulem Hovory o lidském Bytí je pravda v podání Jirky Ledvinky jednoduchá a průzračně čistá, září jako briliant. Můžete ji vetknout do jednotlivých faset vašeho života a nechat jimi prozářit vaši existenci a jednotlivé aspekty vašeho Bytí. Jirka v knize odpovídá na otázky, které se týkají běžného života, zdraví, programů a vzorců mysli, duchovní cesty, ideálního zaměstnání a partnerství… Provází vás OD POČÁTKU K PRVOPOČÁTKU – od okamžiku vašeho narození a bodu, kdy váš život začne řídit ego, směrem k PRVOPOČÁTKU, k okamžiku, ve kterém začnete znovu nalézat Boží rovinu na Zemi a cítit Jeho tep a souznění.
Úryvky z knihy Od počátku k prvopočátku

 Bytí

Jak se dostat k jádru svého Bytí? Stačí jen velká ochota a rozhodnout se, že to tak chci za každou cenu, že s tím souhlasím a nebojím se toho. A potom se to začne objevovat. Každý, kdo chce, se tam dostane. Není to třeba hned, ale děje se to.

Je tam i ochota vzdát se svých zájmů ve prospěch toho Vyššího, ale řekl bych, že dočasně, protože když se člověk odevzdá s tím, ať mu Bůh řekne, ať mu dá najevo, co od něj potřebuje, aby tady dělal, potom stejně zjistí, že v té lásce a naplnění si plní to, co vždycky chtěl. Možná to nemá přesně ty původní kontury, ale teď už ví, co chce a vlastně si to splní. Není to o utrpení, právě naopak.

Lidi by neměli přemýšlet o tom, co přesně mají dělat a jak to mají dělat. Měli by se do toho prostě pustit s tím, že všechno, co je naplňuje, co jim dělá dobře, tak to je ono. V podstatě se soustředit na jednotlivé radostné krůčky a postupně roztancovat celý tanec.

 

Hojnost

Hmota není špatná a máme jí chtít tolik, abychom se uživili a měli i něco navíc. Ve vesmíru je hojnost, Otec je hojnost, a my jsme tou hojností, pokud si to dovolíme. Pak vás všechny půjčky a všechny problémy obejdou, nesetkají se s vámi, protože se s nimi neztotožňujete, protože víte, že jste hojností a že tak i žijete, ne že si to jen myslíte. Nelze mít hojnost, a přitom naříkat a topit se v lítosti.

Hojnost má každý nastavenou trochu jinak, ve svém životě bychom měli mít veškerou hojnost, kterou potřebujeme. Ať je to cokoliv. Nemusíte hned vědět, zda to jsou peníze, nebo něco jiného. Ale je důležité si uvědomovat, že jste tou hojností, a tím žít. Pak může přijít všechno, co si vaše Bytí přeje. Každý má jiné potřeby, jiný svět, každá duše potřebuje jiné věci. A podle toho k vám vždycky přijde to, co duše potřebuje.

Představte si hojnost jako lásku, nepředstavujte si ji konkrétně. Jinak může nastoupit ego, které diktuje. Chci auto, obraz, vztah…

Láska se tvoří z ticha – musíme nechat odpadnout vše hlučné. Pak láska přijde sama.

 

Rozhovor  Hanky Němcové s Jirkou Ledvinkou o nové knize

Co si máme představit pod pojmem Prvopočátek? Je to stav, kdy zažíváme spojení s Bohem?

Je to stav, do kterého by mělo lidstvo obecně směřovat, stav, kdy nás neovládají programy mysli.

Spousta lidí řekne, já v Boha nevěřím a třeba se jim i daří dobře, fungují ze srdce a někteří se na druhou stranu Bohem ohánějí a v realitě je to úplně jinak… Zajímá mě hlavně ta srdečná skupina, která si Boha do života nepřizvala (tedy ne vědomě). Je nutný vědomý kontakt s Bohem? Mnoho lidí dnes už pracuje s myslí, s programy, snaží se být pozorovatelem myšlenek, touží po klidu, snaží se žít v přítomnosti. Mluví o vědomí, kde je tedy Bůh? Láskyplný Otec?  Kdo nebo co je Bůh-Otec v době kvantové fyziky? Mohu cítit a prožívat samu sebe, být se sebou v propojení, cítit lásku, ale Boha vyloučit?

Ti, kteří fungují ze srdce, mohou spojení s Bohem částečně prožívat, aniž by ho tak museli nazývat… to není zas tak důležité. Pokud, ale nejsou otevřeni Bohu na té úrovni, že by s ním chtěli být v kontaktu, je jejich spojení omezeno a komunikují s Ním (nebo On s nimi) jen v určité oblasti života nebo omezené míře.

Ano, Bůh je láskyplný a bez podmínek, ale abys ho cítila, musela bys chtít být a také se prožívat na určité úrovni. V tom nám právě brání myšlenky a emoce, proto je potřeba nechat celý svět a jeho fungování navždy za sebou, protože realita, ve které běžně fungujeme, je už pokřivená. Kvantová fyzika je sice v pořádku, ale vzhledem k tomu, že většina lidí ji využívá pouze k tomu, aby si splnila své záměry, a s tím se spokojí, chybí jim právě ono prožívání Boha sobě – kdy odpovědi pak vnímáme jako svá vlastní rozhodnutí, nepřichází odněkud zvenku. Pokud ale komunikaci zavřeme, bude nám chybět ta nejvíce podstatná část, co na tom, že se plní přání, když je bytí nenaplněno. Je to jako byste měli milujícího otce, ale stáli jste pouze o jeho dary a nikoli jeho lásku a přízeň. Budete pak jako studna, která nikdy neviděla vodu. K poslední otázce, ano můžeš to tak mít, ale ta láska nebude nikdy stačit, každý, kdo touží po lásce, touží také po Bohu.

Proč by měl být Bůh součástí našeho života? Proč je to důležité?

Pokud by někdo chtěl přistupovat k Bohu, protože mu to nějaká autorita doporučila, nebo proto, že tím získá nějaké výhody (uzdraví se, získá peníze…), nemá o Něj doopravdy zájem. Člověk by měl chtít Boha poznat, protože sám chce, svobodně, bez podmínek.

Název knihy evokuje pocit, že jdeme tak nějak pozpátku, že se vracíme… co je vlastně myšleno slovem počátek?

Slovo „počátek“ vyjadřuje nevědomého člověka, který stojí na začátku a postupně se z něj stává člověk vědomý, který se k Bohu navrací. Vlastně i sám k sobě, protože díky zájmu o Něj a následné komunikaci se stává vědomou bytostí.

Napravuješ jednotlivé roviny bytí. Jak taková rovina vypadá? Jsou to jednotlivé oblasti života člověka, které dobře nefungují? Třeba zdraví, vztahy, rodová karma?

Ano, jsou to i jednotlivé oblasti života člověka, ale hlavně duše a bytí samotné (i bytí má své roviny). Dokážu napravit chod celé tvé bytosti, avšak je potřeba i vzájemná spolupráce, není však vyloučeno, že některé věci se napraví bez tvé snahy, protože kdybys na tom pracovala sama, trvalo by to moc dlouho, anebo bys na to ani nedosáhla, tam je pak potřeba Boží zásah, kdy to bude vyřešeno za tebe.

Jak konkrétně náprava vypadá? Práci s klientem říkáš proces – jak probíhá? Posiluješ klienta energeticky, dostáváš informace, které má klient v ten okamžik dostat?

Proces samotný probíhá v pozadí, je to právě to, na co by klient nedosáhl a je mu pomoženo Božím zásahem napravit (tedy je to vyřešeno bez jeho přičinění). Informace klientovi předávám také – třeba co konkrétně má vyřešit, nebo k čemu má zaujmout jiný postoj.

Je však zásadně špatně, pokud někdo chce jen vyléčit nějakou nemoc bez práce na sobě samém. I kdyby to tak fungovalo, za chvíli by ji měl zpátky, nebo by časem dostal jinou, protože v sobě, nebo ve svém okolí neutvořil prostředí odpovídající zdraví.

Pomáháš odhazovat falešné představy a programování? Jsou určité představy mezi lidmi rozšířené? Třeba z oblasti náboženské? Nebo představy o utrpení, nemoci…

Ano, rozhodně s tím pomáhám a je to moc potřeba. Mezi lidmi jsou rozšířené různé představy, a to je právě velký problém. Měli bychom do svého života vpustit jen to, s čím jsme v souladu. Pokud o svém rozhodnutí pochybuješ, nebo nevíš, jestli je s tebou v souladu, tak je jasné, že není, protože to, co v souladu je, okamžitě poznáš. V oblasti náboženské jsou rozšířené hlavně názory o utrpení – že je potřeba si něco zasloužit, vytrpět. Pokud s tímto někdo souhlasí a uzná, že je možné, aby se mu toto dělo, a to třeba i z důvodu, že to vidí u jiných, či ve světě, pak se mu to v životě tak děje.

Proto je potřeba systém utrpení ve svém životě definitivně zavrhnout a už se o něj nikdy nestarat, a to dokonce, ani v případě, že by se ještě nějakou dobu dělo. Tyto energie se vám potom vyhnou. A ještě jeden dodatek, pokud vám někdo nebo něco tvrdí, že si musíte něco zasloužit či vytrpět, pak tato slova nejsou od Boha.

Nacházíš se v určitém stavu vědomí, při setkání s tebou člověk zažívá klid a mír. Je to taková ochutnávka stavu, který je cílem člověka – stát se lidskou bytostí?

Ano, dalo by se to tak říct, ale klid je pouhý začátek, abyste si pak mohli tvořit vlastní realitu na Zemi podle vašich představ, které jsou s vámi v souladu.

Klidu nedosáhnete tak, že budete chtít vyřešit všechny vaše problémy, ale tím, že vaše problémy opustíte. Pokud situací musíte projít, zvážíte jen, jaké jsou vaše možnosti, nikdy ale problémy neřešíte dopředu ve zbytečném myšlenkovém chaosu, ale v přítomnosti.

Knížka je k dostání u dobrých knihkupců a na www.lightbalance.cz


komentářůna “Od počátku k Prvopočátku – Hovory o lidském Bytí”

  1. Svetlana napsal:

    Přeji si knihu koupit-nelze ji sehnat.

  2. Dobrý den, knížka je bohužel vyprodaná, ptala jsem se své kamarádky, která rozhovor s Jiřím ledvinjkou vedla a knihu vydala ve svém nakladatelství a další náklad se zatím nechystá.

    Přeji hezký den,

    Sofie

  3. pavla napsal:

    BYLA JSEM NA SETKÁNÍ V OLOMOUCI A JE TO TAK KLID A MÍR .S LÁSKOU PAVLA

  4. Miriam napsal:

    Dobrý den paní Pavlo, byla jste na setkání v Olomouci, chtěla jsem se zeptat na harmonizaci, která je součástí besedy. Pocítila jste to nějak na sobě? Objevily se změny, např. více klidu a uvolnění, zmizení strachu, stresu nebo třeba vyléčení i nějaké Vaší nemoci? Pocítila jste nějakou změnu? Uvažuji, zda jít na harmonizační besedu nebo mi stejně poslouží i videa a rozhovory s p. Ledvinkou a změnu musím provést jenom já sama. ??? Děkuji

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *