Proč dělat OM Chanting během úplňku

Už védský astrolog uváděl, že úplněk je neskutečně silná a důležitá součást cyklu času. Reprezentuje mysl. Stejně jak se mění mysl, stejně tak nám měsíc ukazuje více ze svého světla nebo tmavé strany, což záleží na aktuální fázi. Ale pouze během úplňku můžeme vidět měsíční světlou stranu zářící v plném světle bez jakékoliv stopy nebo stínu. To je důvod, proč mnoho spirituálních tradic považuje úplněk za zvláště příznivý a schopný prohloubit spirituální praxi. V podstatě to pomáhá, aby byla naše mysl plná světla.

 Stejně jako vliv Měsíce ovlivňuje vodní hladinu na naší planetě, stejně přímo ovlivňuje naše fyzická těla, mysl a energetická těla. Všechno zvyšuje a zintenzivňuje. U osoby s myslí plné negativity může úplněk způsobit větší rozrušení, nervozitu nebo impulzivnost. Opak je pravdou pro osobu, která má mysl plnou pozitivity.
 
Paramahamsa Vishwananda poskytuje ve svém komentáři k verši 144 z Šrí Gurugíty krásné vysvětlení ohledně úplňku a proč si vybíráme zpívání OM Chantingu během tohoto času: „…když je měsíc úplný, vaše tělo prochází mnoha změnami, obzvláště mysl; mentální úroveň je v této době velmi aktivní. Stejně jako úplněk reaguje na element vody, také automaticky ovlivňuje vaše tělo, protože tělo je z 65 procent tvořeno vodou. Proto se říká, že byste během úplňku neměli mnoho jíst, protože hladina vody ve vašem těle se zvyšuje. Stejně jako hladina moře dosahuje nejvyššího přílivu při úplňku, v těle stejně tak, i když se najíte trochu, jako byste jedli do plna. Kvůli vlivu měsíce na mysl, proto říkáme: „Dělejte OM Chanting!“ OM Chanting je velmi prospěšný během úplňku. Co se děje během OM Chantingu v ten daný moment? Vtiskáváte vesmírný zvuk do každé buňky vašeho těla, nechte tento zvuk vibrovat. Takže automaticky místo toho, abyste se zbláznili, budete se cítit dobře! Cítíte se klidně, jste v meditační náladě. Proto k vám přináší pozitivitu.“
 
Pravděpodobně ta nejkrásnější věc o úplňkovém OM Chantingu je to, že nejen naplňuje vaši mysl pozitivními vibracemi, ale také využívá intenzivnější energii úplňku a skupinové úsilí k pozitivní změně ve světě. Každý měsíc se scházejí OM Chantingové skupiny během úplňku, aby zpívaly pro Matku Zemi a všechny tyto části, které potřebují naši speciální péči a lásku.
Úplňkový OM Chanting v PRAZE již dnes večer, 5 min. chůze od Letenského náměstí: Mindfulness Club – Letenské náměstí 6.
Záměrem dnešního OM Chantingu je: Aktivně podporovat lokální OM Chatingové skupiny.
Kontakt: Vrindavani Dasi: 605913724
Více o OM Chantingu zde
 

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *