Inspirace

„Vzhůru k nebesům a létat s orly.“
Víte, že lidé, se kterými se třeba ze zvyku osobně setkáváte nebo lidé, s nimiž máte podobné názory, na vás mají nesmírný vliv? Proto by se výše uvedená slova měla stát vaším mottem nejen pro dnešek. Měli byste se snažit obklopovat převážně pozitivně naladěnými lidmi. Zkuste to aspoň jeden den. Stýkejte se s nejlepšími lidmi, které znáte. Obklopte se „vítězi“ a držte se zdaleka od lidí, kteří jen tak bezcílně bloudí životem. A zavnímejte si rozdíl v tom, jak se cítíte s lidmi, kteří jsou ve svém životě spokojení a úspěšní oproti tomu, jak vám je, když jste mezi lidmi, kteří si neustále na něco stěžují a nevidí v ničem a na nikom nic pěkného.
Když se budete stýkat s  příjemně nalaďenými lidmi, záhy se tak budete cítit i vy. Budete-li se naopak stýkat s bručouny, stane se z vás s největší pravděpodobností také bručoun . To, s jakou skupinou lidí se stýkáte, vás silně ovlivní – např. půjde-li i o otevřeně smýšlející, vědomé lidi, i vaše vědomí se bude zvolna rozšiřovat, půjde-li o negativní lidi bez jakéhokoli záměru a cíle, budete jako oni.
Vaše volba vždy ovlivní vaši budoucnost. Většina z vás, již máte tu osobní zkušenost, že od okamžiku, kdy jste se začali scházet s nějakou skupinou duchovně orientovaných lidí, vaše cesta životem získala úplně jiný rozměr a možná i směr. Váš vnější svět se připodobňuje vašemu světu vnitřnímu.
Pro náš život je dobré, kdy svůj čas trávíme ve společnosti lidí, kterých si vážíme,  obdivujeme je, od kterých se máme co naučit a které můžeme naučit něco i my…

Každý člověk má způsob,jakým si vysvětluje nebo vykládá věci kolem sebe. Je to jakobychom všichni koukali na svět přes nějakou čočku a každý ji máme jinak zabarvenou. Neurolingvističtí programátoři to nazývají „rámování“. Takhle si prostě vykládáme věci, které se nám přihodily.“Rámování“ je vlastně náš vnitřní rozhovor čili slova, která se nám honí hlavou, když ze svého okolí přebíráme nejrůznější informace a ty svým myšlením zpracováváme. Pokud změníme způsob,jakým si události kolem sebe vysvětlujeme, nazývá se to „přerámování“.
Jak napsal Shakespeare: „Nic není buď špatné nebo dobré, až co z toho udělá hlava.“
To je dobrý, ne?
Jsme obklopeni světem, ve kterém se na nás ze všech stran hrne spoustu negativních informací – v televizi, v rádiích a hlavně v novinách se to hemží slovy jako je pandemie, krize, problémy, nejistota, strach… Nedáme-li si pozor, pohltí nás to a začneme ve všem vidět spíš tu zápornou stránku, ustavičně budeme přemílat své finanční a jiné starosti, své problémy a děsy. Zvolna si zvykneme přemýšlet negativisticky a tento náš postoj začne ovlivňovat naši osobnost a postupně i celý náš život… Sklenici vody uvidíme spíše poloprázdnou než poloplnou.
Jaké je z toho východisko? Snažit se vést svůj vnitřní dialog v pozitivním tónu.
To, jak sami se sebou budete mluvit, záleží jen na vás samotných. Rozhodně už jen vaše rozhodnutí převzít nad svým vnitřním dialogem kontrolu vás naplní optimismem.
Když si denně budete v duchu opakovat kladné afirmace, jako třeba:“Mám se ráda“ ,“V každém okamžiku se cítím lépe, lépe a lépe“ ,“Mám všechny předpoklady k úspěchu“ nebo : „Přijímám se, taková jaká jsem:“, budete předávat toto poselství hlouběji a hlouběji do svého podvědomí a začnete se cítit lépe. Víc si budete věřit. Zkuste to, uvidíte.
A čím víc si pozitivní afirmace budete opakovat, tím více jim budete věřit a pak se stane to, že se vaše slova, skutky a chování s touto myšlenkou začnou shodovat.
Je to  začátek cesty k tomu naučit se, jak ovládnout svou mysl. Potom následuje další část cesty a sice pohlédnout do tváře svým stínům a integrovat je, nepotlačovat je a netvářit se, že neexistují nebo mi nepatří. Protože samotné opakování pozitivních afirmací nestačí. Ale může to být vhodný začátek.
Zkuste to, stojí to za to.¨

P.S. Místo  toho „Mám se rád“ je možná účinnější říkat přímo sama sobě:“Mám Tě ráda“ a hezky se při tom na sebe dívat do zrcadla. Ano… myslím to vážně. Každé ráno se na sebe pěkně do zrcadla usmějte a řekněte si:“Mám Tě ráda vážím si Tě za vše, co jsi doposud dokázala a udělala. Zasloužíš si vše dobré. A tak to je!“

Sofie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *