K zamyšlení

Nejste součástí tohoto pozemského světa, váš domov je domov věčný. Ztratili jste se kvůli zapomnětlivosti. Zapomněli jste, že uvnitř vás je skryt Bůh. Nikdy se nedíváte dovnitř, protože se díváte jen ven – i vy se stále díváte ven!

Být sám je skvělá příležitost, požehnání, protože ve své samotě narazíte na sebe a poprvé si uvědomíte, kdo jste. Poznání, že jste součástí Boží existence, je osvobození od smrti, utrpení a strachu, je to osvobození od všeho, co pro vás bylo po mnoho životů noční můrou.

Soustřeďte se více na svou hlubokou samotu. Samota musí být naprostá, nesmí ji narušit ani myšlenka, ani pocit. V okamžiku, kdy je vaše samota naprostá, se její prožívání stane vaším osvícením. Osvícení není něco co přichází zvnějšku, je to něco, co vyrůstá uvnitř vás.

Jediným hříchem je zapomenout na své Já. Pamatovat si své Já v jeho dokonalé kráse je jediná ctnost, jediné náboženství. Nemusíte být hinduistou, buddhistou, nemusíte být křesťanem – vše, co potřebujete, abyste byli duchovním člověkem, je být sám sebou.

Osho, Láska, Svoboda, Samota.


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *