Otužování zoceluje tělo i ducha

Milovaní,

s otužováním jsem začala v roce 2005 na Psychoterapeutickém výcviku SUR. Přivedl mě k tomu můj výcvikový lektor PhDr. Jan Kobylka, který tvrdil, že správný psychoterapeut musí být trochu šaman a také, že musí být zocelený nejen na duchu, ale i na těle. A tak jsme každý den ráno jako součást výcviku  absolvovali rozcvičku a běh lesem, který jsme ukončili ponorem v místním rybníku a to za každého ročního období i počasí. Již tehdy jsem vnímala, jak příznivý účinek na mě ponor do ledové vody má.

Nicméně po skončení výcviku jsem se otužovala jen příležitostně. K pravidelnému ponoru do studené vody jsem se vrátila v roce 2017, kdy jsem začala chodit plavat do Vltavy a pokračuji v tom do dnes, po celý rok, ať je teplo nebo zima. Řeknu vám, je to opravdu nádherný pocit plavat v řece, z povzdálí doprovázena labutěmi a hejnem kachen. Cítím díky tomu své hlubší propojení se všemi živly a s přírodou.

Otužování zvyšuje imunitu, působí ozdravně na celé tělo, ale především na duševní pohodu. Pravidelným otužováním se viditelně zvyšuje psychická odolnost. A té je v této době víc než třeba. Sama za sebe mohu říct, že se díky otužování se cítím být víc naživu, vnímám jiným, hlubším způsobem své tělo a propojení své duše s ním. Doporučuji!

Pokud chcete začít s otužováním, nechoďte do toho sami a už vůbec ne, aniž byste si prostudovali zásady správného otužování. Raději  se poraďte s někým, kdo má již dlouhodobé zkušenosti.

I já mám takového „otužovacího kouče“.

Přeji Vám krásný den,

Sofie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *