Kamkoli jdeš, jde s tebou Bůh…

„Kamkoli jdu, Bůh jde se mnou.“

1. Dnešní myšlenka nakonec zcela překoná pocit osamělosti a opuštění, který prožívají všichni odloučení. Deprese je nevyhnutelným důsledkem odloučení. Stejně tak jím jsou úzkost, znepokojení, hluboký pocit bezmocnosti, neštěstí, utrpení, a intenzivní strach ze ztráty.

2. Odloučení vymysleli mnoho „léků“ na to, o čem jsou přesvědčeni, že jsou to „nemoci světa“. Jednu věc však nedělají: nepochybují o skutečnosti problému. Jeho následky však nemohou být vyléčeny, protože problém není skutečný. Dnešní myšlenka má moc celou tuto pošetilost navždy ukončit. Je to pošetilost, navzdory tomu, jak vážnou a tragickou podobu na sebe může brát.

3. Hluboko uvnitř tebe je vše, co je dokonalé, připraveno vyzařovat skrze tebe a ven do světa. Vyléčí to každý smutek, bolest, strach a ztrátu, neboť to uzdraví mysl, která považovala tyto věci za skutečné a trpěla svou věrností k nim.

4. Nikdy nemůžeš být připraven o svou dokonalou svatost, neboť kamkoli jdeš, jde s tebou její Zdroj. Nikdy nemůžeš trpět, neboť kamkoli jdeš, jde s tebou Zdroj veškeré radosti. Nikdy nemůžeš být sám, neboť kamkoli jdeš, jde s tebou Zdroj veškerého života. Nic nemůže zničit mír tvé mysli, neboť kamkoli jdeš, jde s tebou Bůh.

5. Chápeme, že o tom všem nejsi přesvědčen. Jak bys mohl, když pravda je ukryta hluboko v tobě, pod těžkým, hustým a zastírajícím mrakem nepříčetných myšlenek, které nyní představují vše, co vidíš? Dnes uskutečníme náš první opravdový pokus dostat se za tento temný a těžký mrak a projít jím ke světlu za ním.

6. Dnes budeme mít jen jedno dlouhé cvičení. Ráno, co nejdříve poté, kdy vstaneš, usedni v klidu na tři až pět minut se zavřenýma očima. Na začátku cvičení si velmi pomalu opakuj dnešní myšlenku. Pak zanechej snahy o čemkoli přemýšlet. Místo toho se pokus získat pocit, jako bys hleděl za všechny plané myšlenky světa do svého nitra. Snaž se proniknout velice hluboko do své mysli a udržuj ji očištěnou od jakýchkoli myšlenek, které by mohly odvést tvou pozornost.

7. Čas od času si můžeš dnešní myšlenku zopakovat, pokud se ti to bude zdát užitečné. Především se však pokus ponořit co nejhlouběji do svého nitra, pryč od světa a všech jeho pošetilých myšlenek. Za to vše se snažíš dostat. 4Snažíš se zanechat zdání a přiblížit se skutečnosti.

8. Dosáhnout Boha je naprosto možné. Vlastně je to velmi snadné, protože je to ta nejpřirozenější věc na světě. Můžeš dokonce říci, že je to jediná přirozená věc na světě. Budeš-li přesvědčen, že je to možné, cesta se otevře. Dokonce i při prvním pokusu může toto cvičení přinést velmi překvapivé výsledky, a dříve či později vždy uspěje. Později se ještě zmíníme o dalších podrobnostech tohoto typu cvičení. Nikdy se ale nestane, že by se cvičení naprosto nezdařilo, a dokonce je možný i okamžitý úspěch.

9. Dnešní myšlenku používej často po celý den, přičemž si ji velmi pomalu opakuj, nejlépe se zavřenýma očima. Mysli na to, co říkáš a co ta slova znamenají. Soustřeď se na svatost, která z nich vyplývá, na spolehlivé společenství, jež je s tebou, na naprostou ochranu, která tě obklopuje.

10. Myšlenkám strachu si můžeš opravdu dovolit se smát, vzpomeneš-li si na to, že kamkoli jdeš, jde s tebou Bůh.

41. lekce z Kurzu zázraků

Zdroj : https://www.facebook.com/premysl.nesbit


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *