Být klidem a mírem se liší od hledání klidu a míru…

klidamir

Klid a mír není něco, co získáte, když na nejvyšší míru zpomalíte běh svého života. Klid a mír je to, čím jste schopni být a co jste schopni vnášet do každého setkání a události v bdělých okamžicích svého života. Většina z nás vede neustálý vnitřní mentální spor s každým, s kým se setkáme. Být ve stavu klidu a míru je vnitřní postoj, ze kterého se můžeme těšit, když jsme se naučili utišit svůj nekončící vnitřní dialog.

Slavná modlitba sv. Františka to říká jasně: „Udělej ze mne nástroj svého pokoje.“ Jinými slovy, sv. František nežádal Boha, aby mu dal klid a mír. Žádal o vedení, aby byl více pokojem, klidem a mírem, o kterém věřil, že je jeho Zdrojem. Být klidem a mírem se liší od hledání klidu a míru.  Tento princip neznamená, že si pouze volíte pokojné myšlenky, když se cítíte napjatí a plní obav. navrhuji, abyste si hluboko uvnitř sebe představili nádobu, ze které proudí všechny vaše myšlenky. Uvnitř této nádoby, v samotném jejím středu, si představte plamen svíčky. Je potřeba se zavázat, že tento plamen bude držet všechny vaše myšlenky, a nikdy, vůbec nikdy se nezachvěje, i když před vámi může být to nejhorší. Toto je vaše nádoba klidu a míru a hořící svíčku mohou vyživovat pouze myšlenky klidu a míru. Nepotřebujete své myšlenky měnit, jen se musíte naučit být energií klidu a míru, která osvětluje cestu a přitahuje poklidné, harmonické myšlenky a bytosti. Tímto způsobem se stanete bytostí míru.

Samozřejmě si tuto vnitřní nádobu nesete s sebou, ať jdete kamkoliv. Pokud se lidé snaží na vás vyvíjet nějaký tlak, když cítíte, jak vás něco přemáhá, nebo když se dostanete do situací, které ve vás dříve vyvolávaly úzkost nebo bojovnost, můžete se okamžitě obrátit ke svému vnitřnímu plamenu svíčky míru a uvidíte, jak udržovat své světlo zářící. Takto jste mírem, který si pro sebe přejete.

Jako bytost klidu a míru budete mít na své okolí obrovský vliv. Je téměř nemožné být v naprostém stresu v přítomnosti někoho, kdo se rozhodl být klidem a mírem.

Mír je energie, která je vyšší a rychlejší – když jste klidem a mírem, už jenom vaše přítomnost ruší stísněnost a napětí u lidí kolem vás. Ta působí na ostatní, kteří e stanou pokojnější, aniž by si dokonce byli vědomi, že dochází k této transformaci. Tajemství tohoto principu pro navození rovnováhy ve vašem životě je: Být mírem a harmonií, které si přeješ. Nic jiného a nikdo jiný vám to nemůže dát.

Nejste ještě připraveni přijmout hlubokou radu a jenom být? Pak pracujte na tom, jak se stávat onou bytostí s vnitřním světlem stálého plamene svíčky.

Dr. Wayne W. Dyer, Život v harmonii


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *