K zamyšlení

V Lásce je obsaženo vše. Všechno, co hledáte, se nachází uvnitř, nikoli vně. Víte, když je vaše mysl plná starých myšlenek, a hlavně těch úzkoprsých, začne vám být po nějakém čase poněkud dusno. Proto pak říkáte, že už nemůžete dýchat.
Nastal čas se otevřít. Otevřete mysl, pusťte dovnitř čerstvý vzduch a uvidíte, že Láska nikdy nikam nezmizela. Tato Láska je uvnitř neustále, je uvnitř vašeho srdce. Jen vaše mysl, plná starostí celého světa, na tento fakt zapomněla. Milovat je velmi snadné. Neexistuje žádná technika, podle níž byste se to mohli naučit. Někdy mi lidé pokládají otázku, jestli existuje nějaká metoda, jak otevřít srdce. Existují techniky na ztišení a otevření mysli, tedy pozitivní smýšlení a opakování Božího jména.
Otevřená mysl vede k otevřenému srdci. Srdce je nástrojem, který Bůh stvořil a který má svou vlastní mysl. Má i svou vlastní vůli. Nemůžete ho otevřít nebo zavřít. Někdy lidé říkají, že mají zavřené srdce; i kdybyste se o to však snažili, ono by se nezavřelo, srdeční čakra je pěkně tvrdohlavá! Bude si dělat, co chce. A tvrdohlavost srdce způsobuje, že je ve vás Láska stále přítomna.
Prostě otevřete srdce, otevřete skutečné oči, které vám Bůh dal. Pak uvidíte, že Láska tu je a vždy byla. Láska je ve skutečnosti tím, kdo doopravdy jste a čím vždy budete, než se úplně rozplynete ve světlo. Buďte si toho vědomi.
Paramahamsa Sri Swami Vishwananda, Z knihy Jen Láska 2

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *