Všechno v životě je příznivé, tak to oslavujte!

Jedno musíte dobře pochopit – celá Existence je příznivé dění, a jelikož vy jste její součástí, i veškeré dění kolem vás je příznivé. To je pravda,  o Existenci – v jejím dění nedochází k žádným nepříznivým událostem, ale vše je naopak požehnáním, za něž je třeba být vděčný.

Pokud to dobře pochopíte, již si nebudete v životě na nic stěžovat, na vše budete pohlížet s vděčností a vše se vám bude zdát mimořádné. Nic nebudete považovat za obyčejné, ale vše vám bude připadat jako zázrak.

K zázrakům dochází neustále přímo před vašima očima, nicméně vy si jich nevšímáte. Život se vám možná občas zdá mdlý a nudný, ale to je jenom proto, že nevidíte každodenní zázraky, k nimiž kolem vás neustále dochází.

V okamžiku, kdy si jich začnete všímat, bude celý váš život jeden velký zázrak. Ve skutečnosti ve vašem životě dochází k příliš mnoha zázrakům, a proto je již ani nevnímáte. Přijímejte a oslavujte Existenci se všemi jejími rozličnými rozměry a paradoxy. Nic neposuzujte ani neodsuzujte.

Uvědomte si, že všechno, co se děje, je příznivé.  Pochopte, že všechno, k čemu ve vašem životě dochází, je pro vás nějaká zpráva; všechno včetně smrti a nemoci vás má něco naučit. Každá událost, s níž se musíte v životě vypořádat, zvyšuje vaši inteligenci a frekvenci vašeho uvědomění. Život se má žít, a ne neustále něco řešit; vše  ve vašem životě se rozvíjí samo o sobě a vždy se vám odhaluje, co vám daná situace přináší.

Je třeba pochopit jednu důležitou věc : mezi vámi a osvícenou osobou neexistuje žádný kvalitativní ani kvantitativní rozdíl  kromě toho, že osvícená osoba se jak ve svém vnitřním, tak ve vnějším světě cítí spokojena, zatímco vy ne. Vy máte neustále pocit, že vám něco chybí.  Nejste žádný omyl ani náhoda, jste nesmírně důležití. Jste zázrak Existence. To není žádné pozitivní myšlení, tento fakt je pouhá a prostá pravda. Pokud budete této pravdě důvěřovat, budete se automaticky cítit pozitivně.

Pochopte, že pro Existenci představujete naplnění a že kdybyste tu nebyli, chyběli byste jí. Veškerý váš majetek, vztahy a vše ostatní, to není žádná náhoda. Existence chce, abyste měli vše, co máte, jelikož chce žít skrze vás a dosáhnout skrze vás naplnění! Tak už to pochopte.

Paramahamsa Nithyananda


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *