Neptun v opozici s Merkurem a Marsem ukazuje, že se zviditelní lidská mysl, která vytváří domněnky, klamy a nejasnosti. Objeví se hodně zkreslených informací, lží a záměrných podvodů. Manipulace s myšlenkami druhými. Vytváření takovýchto zpráv slouží ke strachu, zmatku, které jsou potravou energiím z roviny astrálního světa. A astrální svět je stvořen naším způsobem přemýšlení a prožívání. Pokud žijeme ve strachu, bezmoci, v obavách, v negativitě, jsme dobrou potravou pro nízký svět. Když se na život, okolnosti a informace díváme ze zdola, z lidského žití, je snadné propadnout obavám, strachu a bezmoci. Dívejte se na svět, život, z vyššího světa – božského a bude ve vás stále naděje, láska a optimismus. Rozumíte hře a rozeznáte tak informace a emoce z nižšího světa. Prohlédnete a zůstane ve vás Naděje, klid a Mír.

Pokud je to vůle boží, že svět končí, nic s tím neuděláte. Vždyť duše je nesmrtelná, tak proč si dělat starosti? Proč se tak lidé bojí o lidský život, když máme nesmrtelný život v různých světech? A pokud je to snaha lidská nebo nižšího světa, boží vůle je silnější a všechny snahy skončí v prachu.Proč vlastně existuje strach? Kdybychom byli propojení se Světlem, Láskou Stvořitele všechny strachy a omezení se nám rozpustí.

V tomto období tedy buďte bdělí na informace, pozorní na své věci. Hodně budou aktivní podvodníci a zloději. Lidé, kteří jsou silně spojeni s nižšími energiemi, budou šířit a vytvářet podmínky k aktivování strachu a bezmoci.Pokud vás „popadnou“ negativní myšlenky, kterých se nebudete moci zbavit, tak řekněte nahlas: „To, co je mé, ať u mě zůstane, co mi nepatří, ať odejde. Jdu cestou Světla a Lásky.“Média budou předávat zkreslené informace, dokonce se projeví nějaká lež.

Pluto je v harmonii s Merkurem – projeví se síla myšlenky a překročení nejasností. Síla myšlenky! Merkur 22. 9. začne vytvářet kvadraturu se Saturnem, tady se začne projevovat strach, pesimistické myšlenky a negativní emoce.

Novoluní v Panně 20. 9. nastane po 7. hodině ranní na sabiánském symbolu: „Plešatý muž se chápe moci.“Klíčová myšlenka: Čirá, nekompromisní síla osobnosti v dobách, kdy je nutno se rozhodnout.

Slunce je v opozice s Chironem (do 22. 9.) a tedy i novoluní je opozicí Chirona v Rybách ovlivněno.Chirona v Rybách ukazuje naši zranitelnost, ztracení se. V čisté esenci je to léčitel, duchovní učitel spojen s Kristovým vědomím. Prožitek bezpodmínečné lásky, která vše uzdravuje a léčí.

Symbol novoluní zobrazuje, že je nutno se rozhodnout, postavit se nižším energiím v nás a použít sílu vůle. Vymanit se z vleku něčeho, někoho a nalézt v sobě svého moudrého učitele. Nalézt v sobě Kristovo vědomí místo ztracení se. Projeví se ty nejhlubší zranění duše, které vyplavou na povrch, aby mohly být vyléčeny – bezpodmínečnou Láskou a tím se vydat na novou cestu.

Jsme v týdnu intenzivního léčení na těch nejjemnějších úrovních, v oblasti nevědomí, paměti duše, kolektivního vědomí, aby naše duše prošla cestu, která má v sobě hodně prožitků a zkušeností a dostala se k podstatě své cesty – prožila bezpodmínečnou lásku k sobě.

Aspekt Jupiter ve Vahách v opozici s Uranem v Beranu ukazuje na duchovní prozření, poznání, prohlédnutí, které přichází zvenku. Bude vám zviditelněno, abychom uviděli, pochopili a poznali. Najednou může přijít pocit, že vše se obrací na ruby. Uvidíte sebe, svůj život z druhé strany.Je to zásadní opozice, protože se tady zásadně láme i cesta individuální a nastává cesta společná.

Několik let nazpět jsme potřebovali jít hodně cestou individualismu, seberozvoje a poznání sebe sama. Jupiterem ve Vahách začal proces cesty vztahů a spolupráce. A Uran k tomu dodá patřičnou sílu uvědomění a rozhodnutí. Jupiter vstoupí do Štíra 10. 10. (k tomuto připravuji samostatný článek), proto můžeme říci, že Jupiter ve Vahách (vztahy, spolupráce, hodnoty, hranice, politika) dobíhá do cíle. Jaký bude výsledek, se ukáže. Nyní díky opozici ještě dostáváte pohled z druhé strany, abyste mohli udělat změnu ve svém postoji.

Podzimní rovnodennost nastává 22. 9. ve 22:02 hodin. Je to oslava života, čas požehnaný a velmi plodný. Síla harmonického aspektu Pluta a Merkura se projeví v plné síle. Síla myšlenky, svého tvůrčího potenciálu a dotknutí se síly Ducha.

Pamatujte, že tvoříme své prostředí svými myšlenkami, emocemi a svými skutky. Ať vaše myšlenky jsou vždy spojeny s pochopením a láskou, ať vaše emoce jsou spojeny s pravdivostí a upřímností, ať vaše skutky jsou spojeny s pokorou a zájmem pro dobro všech zúčastněných.

Přeji Vám krásný a požehnaný týden. S láskou Nel

 

Děkuji. Petra Nel a realizační tým.

Upozornění: Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem. autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz