Vrchol Kosmického kříže ukáže, kdo pod ním upadne, anebo ho dokáže překročit

 Konfigurace, která bude působit v období od 12. dubna do 4. května 2014, ukazuje, že vrchol Kosmického kříže nastane dne 23. dubna 2014 v 18.10 hodin. Tato kardinální Velká kvadratura se vyznačuje obrovskou energií a potřebou mít vše pod kontrolou, bude proto snadné spadnout pod silnou vládu ega. Význam kardinálních znamení, které symbolizují sebevědomí, autoritu vůči druhým, rozhodnutí, akci, čin, nebo aktivaci, značí z karmického hlediska příčinu – zasení karmy.

Bude tedy záležet na naší motivaci, jak budeme chtět tento velký příliv energie využít. Kosmický kříž lze nazvat nevyhnutelností, danou věcí (událostí, či osudem), během které dostaneme vždy nějaký čas a možnost se rozhodnout, zda výzvu přijmeme, nebo odmítneme. Po určité době se ale čas, který nám byl dán ke svobodné volbě, naplní, a pokud jsme se nebyli schopni do této chvíle rozhodnout, budeme postaveni před situaci, kterou již nelze obejít a kterou si musíme prožít. Bude záležet pouze na nás, jak na to zareagujeme.

Planety, jež vytváří Velkou kvadraturu, ukazují na téma událostí. Pluto, Jupiter, Uran a Mars poukazují na nebezpečí prosazování mocenského potenciálu své vlastní moci, pravdy, víry a fanatismu. Při tomto vlivu chybí trpělivost, proto mohou unáhlená rozhodnutí vést k násilným řešením. Lidé totiž ztrácí zdravý úsudek, překrucují pravdu a dochází k nevyhnuteným střetům. V této době bude hodně autonehod, elektrotechnických poruch, řezných ran, zánětů a úrazů. Přetlak této energie půjde ale usměrnit a přestransformovat do pozitivního vlivu, jinak na nás bude mít destruktivní vliv. Zahltí nás ego, které chce soupeřit, vyhrát a dokázat si svou hodnotu na úkor druhých. V této době se bude ukazovat pravý charakter všech lidí.

Konec světa, jak mnozí při pohledu na uvedenou konfiguraci v žertu pronesou, v tomto aspektu nevidím, ale nebezpečí nějakého velkého konfliktu, možná dokonce i válečného, určitě ano. Každý máme svůj osud, každý si neseme svůj kříž a v této době se může více zviditelnit. Je možné, že člověk pod ním spadne a zavalí ho, nebo ho právě naopak dokáže překročit a tím se přenést přes své „lidské malosti“, čímž dá přednost před sebou společnosti. Objeví v sobě pokoru a posílí svoji víru. Nebude přemýšlet, co je výhodné pro mě, ale co je dobré nás všechny!

Je potřeba si uvědomit, že tato Velká kvadratura se bude odehrávat i v našem nitru. Velký vnitřní rozpor, který povede k destrukci. Využijte tedy tuto velmi silnou energii k fyzickému konání, úklidu, práci na zahradě, bezpečných sportům a k práci, kterou jste dlouho nemohli dokončit. V této době se můžete rozhodnout pro zásadní věc ve vašem životě. Lidé, kteří jsou více temperamentní, by se měli rozhodně více hlídat, a lidé spíše pasivní mohou zase v sobě objevit odvahu začít konat. Připravte se tedy na hektické období, kdy nedostanete možnost volby a bude jen jedna cesta – projít pouští, kde se prověří vaše pravda, víra, síla a odvaha.

Petra Nel Smolová, astroložka
Publikováno v časopisu Ve hvězdách & Lidový léčitel


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *