Novoluní je lunární fáze, kdy se Luna potkává v přesné konjunkci se Sluncem ve Lvu. V pondělí, 21.8. nastane přesně  ve 20.31 hod. SELČ se zatměním Slunce (20.26 hod. SELČ). Nastane na 28°52′ znamení Lva. Jako každé novoluní přináší nové možnosti, začátky, impulzy! Staré zvyky, vzorce chování, ideály, jsou přehodnoceny. Jeho vliv je ovšem násoben zatměním Slunce, tzn. namísto čtyř týdnů, můžeme jeho působnost cítit až šest měsíců, tj. do ledna 2018.

Lví energie je velmi plodná, s takovou potencí máme možnost učinit významné změny, v průběhu několika týdnů a měsíců. S každým zatměním něco v našem životě končí, vyjdou najevo skryté okolnosti, které v případě novu symbolizují nový začátek. Odvažujeme se opustit cosi nefunkčního z  minulosti, abychom se mohli pohnout k naplnění naší individuality. Lev je fixní znamení a v jeho kvalitě koncentrujeme, zhušťujeme své zkušenosti do určitých tvarů, kreativních počinů. Objevujeme, kdo jsme, prostřednictvím tvůrčí činnosti, dokonalosti či nedokonalosti svých výtvorů.

Díky zatmění Slunce ve Lvu je tak aktivováno naše VNITŘNÍ DÍTĚ. Naše autenticita a přirozenost. To co cítíme, je nutné projevit, vyjádřit, hluboce a dramaticky! Co nám brání ukázat, jak se opravdu cítíme? Nic malého, či nezajímavého, nic bez zápletky, život je nutné žít na plno, bereme teď vše s plnou vážností. Hledáme pozornost, potřebujeme, aby nás druzí obdivovali pro naši jedinečnost!

Dnešní zatmění má velmi slibné aspekty! Jednak trigonem Urana v Beranu (momentálně v retrográdní fázi) a díky tomu se můžeme vracet k tématům z počátku roku. Díky Uranoi cítíme čerstvý vítr, touhu osvobodit se ode všeho co nás svazuje, pomáhá nám od základu přestavit náš život! S Jupiterem ve Vahách (v ohnisku novu) v sextilu na nov jsme vedeni vyšším smyslem a vizí, žádné cíle teď nejsou nedosažitelné. A spojení přímo královské přináší také stálice Regulus tvořící konjunkci s tímto zatměním. Regulus zaručuje vládu pravidel, úspěch, sílu, autoritu. A tím umocňuje hrdost, pýchu a vládu Lvího zatmění. Cítíme, že není malých cílů, ani malé zodpovědnosti!

Luna vstupuje večer do znamení Panny, výrazně promění atmosféru a předznamená, o co nám půjde v následujících dnech. Po ohnivé vášni se vracíme na zem, obohaceni, připraveni pustit se rázně do práce.

Krásné pondělní (s)plynutí, hodně energie, entuziasmu a víry přeje Pavlína

www.pavlinaholancova.cz