K zamyšlení

beautiful pink rose flowers background

Jednoduchý recept k naplnění touhy po lásce spočívá v tom, naučit se milovat SÁM SEBE a neočekávat, že to budou dělat druzí.

Co hledáme v lásce, můžeme nalézt jen sami v sobě.Ve skutečnosti hledáme spojení s jedinou silou, jednotu s JÁ. Dříve či později dospějeme k pravdě, která námi možná otřese, že tohoto spojení je možno dosáhnout jedině prostřednictvím láskyplného vztahu – spojení mezi naším vnějším člověkem a vnitřní existencí. Cesta opravdové lásky se tím stává cestou rostoucí důvěry a identifikace se zdrojem v nás.
To, co ve skutečnosti hledáme je jednota s námi samotnými. Láska se tím stává branou, cestou zasvěcení a prožitku kosmické jednoty a my jednoho dne pochopíme, že jednota s celkem nevyžaduje bezpodmínečné vztahy s druhými lidmi. Na druhou stranu, právě každý vztah je velkolepým obohacením této cesty. Pak se setkáváš s Bytím v každém člověku, ve všem, co je.
Cílem partnerství jsou dva lidé, kteří chtějí být uzdraveni a spaseni zároveň a také společně. Opravdový příběh lásky nikdy nemá konec – pouze začátek.
Nejsme na světě proto, abychom byli milováni, nýbrž abychom milovali, abychom se stali milujícími.

Kurt Tepperwein


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *