Horoskop na období 16. 4. – 22. 4. 2018

Přerození boje

Konjunkce Slunce a Urana vrcholí za další důležité a velmi silné konstelace konjunkce v Kozorohu Marse, Pluta a Černé luny 13. – 24. 4., která je symbolem agresivity, touhy po moci a velké síle, vycházející z velmi nízkých pudových energií. Můžeme je přirovnat zvířecí energii predátora. Záleží na vědomí člověka, kultivaci, jak člověk umí zacházet se svou pudovou složkou sebezáchovy, sexuality a touhou mít nadvládu. Vzhledem k tomu, že retrográdní Jupiter je ve Štíru, je zde zesíleno téma kultivace té nejnižší energie v nás.

Budu mluvit obrazně – Štír v té nejnižší energii je temnota, podsvětí, kanály, odpad, fekálie, pudovost. Jupiter vždy požaduje vývoj a růst skrze pochopení a zmoudření. Retrogradita Jupitera ve Štíru symbolizuje proces otevření svých tajemství, své žumpy, svých nejnižších energií, abychom je s pochopením přijali a uměli je ovládat, pracovat s nimi. V těle nám ovládají střeva, pohlavní orgány a schopnost oddělovat výživné složky od toho, co má projít střevy jako odpad. Je to přirozený proces těla, který zpracuje potravu ve střevech a zbytek je vyloučen. Objeví se proto slabé místo v trávení, ve fungování střev, zadržování toxinů v těle, nadměrné zadržování vody, přesycenost škodlivými látkami a zároveň stálý pocit hladu. Je potřeba detox těla, emocí a mysli.

Konjunkce Černá luna s Marsem zvyšuje vztek, podrážděnost, bojovnost a útok. Bohužel se tato síla projevila jako vojenský útok Ameriky na Sýrii. Je to zviditelněná energie, která symbolizuje válečný konflikt. Touha po moci, ovládání a chtění zisku je tak silná, že vše ostatní jde stranou. Týká se to nás všech, protože naše vnitřní prožívání ovlivňuje kolektivní vědomí. Pokud se ve vás objeví vztek, agresivita a chtění ovládat, přiznejte si to, přijměte to. Pokud budeme neteční, jak ke své nižší složce či vůči agresi jiných, bude se „násilí“ zvětšovat, aby tato složka nakonec byla uznána a respektována, přijata, a především začleněna do jednoty. Tak se promění na sílu vůle, odhodlání, které je směřováno od destrukce k ochraně a budování. Přestaňte soudit, odmítat sebe, být destruktivní k sobě. Sebereflexe je důležitá, ale aby byla konstruktivní a vedle vás k pozitivnímu vývoji, potřebujete mít k sobě pochopení. Přijetím zodpovědnosti za svůj život, vystoupíte z viníka či oběti.

Přichází sem tak veliká síla, že dle přirozeného nastavení člověka se projeví síla Ducha či síla negativity. Je to stejné, jako když máte žárovku na 100 wattů a je připojena ke 200 wattům, praskne. Kdo ještě není na takovou sílu zvyklý, tak v něm způsobí zkrat. Je to prvotní setkání se sílou, se kterou se bude postupně učit zacházet.

Retrográdní Jupiter je v harmonii s konjunkcí v Kozorohu ukazuje na opakování, navrátila se minulost, která již několikrát proběhla. Je to v milosti, aby v nás, v lidském vědomí došlo k přehodnocení postoje k boji, k násilí, k válkám, ohrožení, obětem, bolesti, ke zradě, ale také k netečnosti. Uznat závažnost jakékoliv války a boje, kde umírají a trpí lidé. Je potřeba změnit postoj. Neexistuje vítěz, protože násilník je navždy spojen s obětí. Agresor neexistuje bez napadaného a napadaný nemůže být bez útočníka. Proto nikdo nezvítězí a nikdo neprohraje. Poraženo je vždy lidství a jednota.

Každý z nás tvoří podmínky, které nás obklopují. Jak řešíte konfliktní situace? Jste v konfliktu sami se sebou? Odmítáte své negativní složky? Energie se promění, když přijmete své negativní vlastnosti, pak již není potřeba, aby se zviditelňovaly.

Velmi silným procesem procházejí zejména muži.

Merkur je v kvadratuře na Saturna – naše mysl snadno podléhá smutku, pesimismu, trudomyslnosti a především informace jsou nám předkládány se záměrem vyvolat strach a bezmocnost. To, co se předkládá v médiích jako informace o současném dění je velmi zmanipulováno. Velmi často jsou to lži, aby byl u lidí vytvořen strach a určité podvědomí, které se pak snadno manipuluje.

Udržujte si čistou mysl.

Konjunkce Slunce a Urana vrcholí 17. – 19. 4., kdy chaos, rychlost změn a událostí může vést ke kolapsu. Občas se proto zastavte a zaměřte pozornost na něco krásného, na něco, co ve vás vzbudí mír a laskavost. Na druhé straně se může rozlousknout – rozhodnout se to, co dlouho stálo na místě. Máme obrovský potenciál energie, která může „skály lámat.“

V tomto týdnu se v nás objeví spousta protichůdných pocitů, emocí, síly, touhy a chtění. Nechte vše projít a udržujte si v sobě uvědomění: „Jsem láskyplným člověkem. Jsem Světlo“. Stačí zaměřit pozornost na Slunce. Víte, co se stane, když v sobě řeknete – miluji, miluji, miluji ….? Vaše buňky se rozvibrují, cítíte to po celém těle …., postačí to vyzkoušet.

Slunce vstupuje do znamení Býka 20. 4. a každým dnem ucítíte vetší stabilitu a pevnost.

Přeji vám klidný a laskavý týden. S láskou Petra Nel

 

Děkuji. Petra Nel a realizační tým.

Upozornění: Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *