Horoskop na období 25. 6. – 1. 7. 2018

Petra Nel Smolová

Spojení navázáno

Venuše opustila opozici s Marsem a téma partnerství, mužského a ženského principu se uklidní. Téma spojené s Marsem a procházení procesu nadále pokračuje tak, jak je popsáno v minulém horoskopu.

Mars se 27. 6. – 27. 8. stane retrográdní (zdánlivý zpětný chod), což znamená, že se téma mužského principu ještě zesílí …. Mužský princip přehodnocuje své minulé činy, dělá revizi a opravy. Překračuje omezení a hranice dané společností a nastavenými „normálnostmi“, co se má a jak se to má. To mužskému principu ale nyní už nestačí, potřebuje tyto hranice a omezení překročit, najít nové cesty a překročit sám sebe, své vlastní hranice …. Objeví se proto i společensky nové zkušenosti, rozhodnutí, které budou celou společnost posouvat dále. Mars je Vodnáři (17. 5. – 13. 8. a 11. 9. – 15. 11.), bude se to proto týkat humanity, lidství, ideálů, bratrství, rovnosti. Projeví se nové hodnoty, které budou muži (mužský princip) prosazovat a stát si za nimi.

Měla jsem pocit, že toto postavení Marse je v něčem významné, důležité, zásadní. Začala jsem tedy pátrat a zjistila, že Mars ve Vodnáři je retrográdní po 47 letech. Naposledy byl v roce 1971. Mars obvykle projde celým zvěrokruhem za 2 roky. Je zajímavé, že když je retrográdní, zůstává v daném znamení déle i několik měsíců, tím se zvětšuje vliv a význam této energie. V protilehlém znamení Vodnáře, ve znamení Lva, byl Mars za tu dobu retrográdní několikrát. Co to znamená? Procházíme vývojově zásadním obdobím nalezení Vodnářské energie. Naše vůle, rozhodnost, čin, ego, zvládání hněvu, agresivity, sexuálního pudu, má nalézt energii, která je tady ještě nezhmotněná, neprojevená. Je stvořena na jemné, éterné oblasti, v myšlenkách a nyní se má snést do každodennosti. Budeme proto vyzýváni k novým reakcím, činům a způsobům. Nalezení větší humanity, odvahy jít do neznáma a překročit to staré. Stáváme se průkopníky, vizionáři, kteří přinášejí nový svět. Máme rozvíjet rovnost, bratrství, respekt ke svobodě a individualitě. Je potřeba se vyvarovat extrémnosti. Je možno vnímat, že v mužském principu prochází revoluce a v prvním okamžiku nastává chaos. Ten má také svůj řád a je potřeba si uvědomit, že je to proces. Vnímám kolem sebe, hlavně u mužů, že si procházejí právě chaosem, zmatkem, nespokojeností se stávajícím a neví, jak jinak. Uvidíme, jak celý proces proběhne a co vše přinese.

Milí muži a mužský principe v ženách, s důvěrou překročte staré hranice a jděte za svou vizí a ideálem! Staňte se svobodným mužem. Ženy osvoboďte svého vnitřního muže.

od 24. 6. můžete vnímat sklon k pesimistickým myšlenkám. Je to jen krátkodobá záležitost do 28. 6., přesto je potřeba být v bdělosti. Budeme mít sklon věci vnímat více pesimisticky, než ve skutečnosti jsou, než jaká je realita. Pod tlakem povinností snadněji spadneme do paniky, strachu a v podstatě zbytečně. Dávejte si pozor na myšlenky, zachovejte čistotu svých myšlenek. Když se objeví negativní myšlenka, hned vedle ní vytvořte k danému tématu pozitivní. Zároveň pozor na svá slova. To, co vyslovíte, už nemůže vzít zpátky.

Slunce je v opozici se Saturnem. To vede k dokončování starých záležitostí, což je přirozené před dovolenými a nastavením prázdninového režimu. Zviditelní se, co vše člověk ještě musí udělat. Proto budeme mít pocit, že jsme samá povinnost a můžeme cítit tlak a omezení. Bude to, ale opět trvat pouze pár dní v týdnu, protože Slunce se dostává do harmonického aspektu s Jupiterem, planetou štěstí, spokojenosti a optimismu. Dovolená na obzoru a volnější režim během léta přinesou naději a pocit těšení. Dále Slunce vytvoří harmonický aspekt s Neptunem, vytvoří se Velký trigon Slunce, Jupitera, Neptuna ve vodních znamení 29. 6. – 13. 7., který bude vrcholit v dalším týdnu, kde jsou i volné dny na víc. Máme se na co těšit, můžeme tak nějaké starosti odložit nebo se mohou zázračně vyřešit samy.

Je velkým požehnáním že tento Velký trigon nejdříve prošla Venuše na přelomu května a června (26. 5. – 6. 6.), minulý týden vytvořil Merkur Velký trigon s Jupiterem a Neptunem a v této době se to děje skrze Slunce. Nejdříve bylo požehnáno skrze emoce, hodnoty, bylo prožito. Následně prošlo přes Merkura – mysl, bylo pochopeno a zaseto nové semínko. Nyní se děje skrze vědomí sama sebe, svůj střed a může být usazeno. Vycentrováno. Může dojít k projevení Milosti, požehnání. Velmi těžko se mi hledají slova, abych vám popsala, co se dělo na jemnohmotné rovině, která sestupovala do člověka a rozlévala skrze emoce do vědomí člověka, následně sestupovala do mysli a rozlévala se v mentálních programech a rozpouštěla již nepotřebné postoje, názory a mentální vzorce. Přinášela důležitá pochopení a uvědomění. A nyní se rozlévá do samotného Já, vědomí sama sebe. Slunce je střed sluneční soustavy, stejně tak v nás je Slunce střed bytosti. Symbolika Slunce v astrologii je kruh a uprostřed tečka, zviditelňuje, o co jde – dostat se do svého středu a odtud pozorovat okolnosti, které se dějí. Když jste ve středu, jste v klidu, tichu a vnímáte děj okolo sebe právě z toho bodu, kde panuje klid. Tím se dostáváte k jinému pochopení, k projevení své podstaty. Když toto dokážete, umíte vládnout sami sobě a vše je v symbióze. Aspekty od Jupitera a Neptuna ukazují, že se vše děje ve velké jemnosti a pracuje to s nevědomou rovinou, s jemnohmotnými těly. Může se zdát, že se nic tak zásadního neděje. Opak je pravdou. Když prozřetelnost pracuje, je to vždy jemně a nenápadně, aby mysl či ego – lidská část v nás nezamezila práci. Přitom se dějí hluboké změny, které rozpouštějí, jak vědomé, tak i nevědomé zápisy. Dokonce určité nevědomé zápisy uvidíme, až když vyplavou na povrch, ale už jsou zcela nefunkční – zemřelé.

Projevuje se více ohleduplnosti, humanity, soucitu a laskavosti. Na povrch se roto dostávají různá „tajemství“, která jen doposud nebyla vidět. Tajemství o živočišném průmyslu, farmacii, odpadech atd.

Úplněk nastává 28. 6. v 6:53 hodin. V době úplňku můžeme cítit tíhu a nechuť vykročit do nového dne. Pojmenujte si své strachy a tíhu bytí, kterou cítíte a pak do nového dne vykročte pravou nohou. „Vstupuji do své síly světla a lásky.“

Přeji Vám krásné a požehnané dny.

S láskou, Nel

 

Upozornění: Text je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová – www.astrologiepetranel.cz


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *