Aktuálně na nebi…

18.7.

Luna bude ve Vahách, kardinálním znamení. Tato znamení jsou tu od toho, aby dávala vzniknout novým záležitostem. Jedná se tentokrát o Lunu, budou to tedy city, pocity, vnitřní osobní nastavení. A jde o Váhy, tedy o propojování, přístupy k věcem, o režii a uspořádání. Složme předchozí dohromady a dostaneme nové nálady, nově rozplánovaný život, představy o tom, co a jak chceme prožít, formující se vztahy k někomu, k něčemu a možná i k sobě samým.

Luna ve Vahách nabíhá do kvadrátu se Sluncem v Raku. Jistě, bude třeba dnes a zítra překonávat setrvačnost citů vázanou na vzpomínky, připoutanost k prožitkům na základě naděje v jejich opakování. Vzpomeňme si na mantru Vše je tu poprvé a naposled a povznesme se nad dozajista nudné a nikoli nutné opakování a vyražme do světa dových zážitků, které nám poskytnou nové světové strany!

Rovněž bude Luna technicky v kvadrátu s kozorožími planetami, se Saturnem, Plutem a stále ještě Lilit. Budeme tak zápasit s danostmi, které se budou snažit rigidně vysvětlovat, že takto se to ještě nedělalo a oportunisticky házet vidle po naší odvaze v zájmu zachování kontinuity, která ale pod tíhou přítomnosti nemá žádnou váhu a ani cenu.

A je to fakt. Ze staře přežilého a nefunkčního se tentokrát nevymaníme prostou vodnářskou revolucí následovanou rozbíjením stěn, nýbrž vahovsky trpělivým vysvětlováním, vážením argumentů a lékárnickým vyvažováním ve smyslu má dáti – dal.

Mars ve spojení s jižním uzlem ve Vodnáři dál pracují s minulostí, návraty a pohledy zpět, jež jsou nutné pro naši budoucnost. Luna je v trigonu s nimi a tak nejen že víc cítíme potřebu se s minulým spojovat, ale také tak v nějaké podobě a formě činíme. Zdá se, že je tam řada klíčů ke dveřím, které se nacházejí před námi. Navíc je tu šance lépe než kdy jindy měnit něčí přesvědčení. A svoje pod tíhou argumentů také.

Jet u den, kdy se lépe než jindy můžeme uvolnit z toho, co se nám nelíbí, a kdy můžeme kvalitněji než obvykle pracovat s myslí, vzpomínkami, prožitky, ale také i rodinnými tématy.

Ondřej Habr


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *