Aktuálně na nebi…

Čtvrtek 9.8. – Luna v Raku součástí vodního trigonu a v opozici s Plutem v Kozorohu, Venuše ve Vahách v kvadrátu se Saturnem a v opozici s Chirónem, rozestupující se kvadrát mezi Sluncem ve Lvu a Jupiterem ve Štíru.

Ve čtvrtek se Luna podobně jako ve středu bude pohybovat znamením Raka, ale naváže trochu jiné aspekty. Zatímco středa mohla být díky opozici se Saturnem místy až depresivní a vedla spíše k introspekci a zviditelňování omezení, ve čtvrtek se na nebi zformuje velký vodní trigon, který přispěje k psychologické hloubce vnímání, intuitivnosti i uměleckosti. Trigon s Neptunem může místy svádět až k idylickému snění, trigon s Jupiterem ve Štíru a především opozice s Plutem v Kozorohu však udrží pohled upřený směrem k nepřikrášlené, ryzí realitě.


Zejména opozice s Plutem v Kozorohu může vytvářet přetlak, tlak na pracovní výkon a vytvoří také prostor pro oscilování mezi emoční niterností a empatií a mezi nekompromisně obchodnickým přístupem. Velký vodní trigon by také mohl přinést trochu té vláhy, ale tipuji opět spíše na „zapařený skleník“ ve formě kombinace oheň (Lev) -voda (Rak, Štír, Ryby).Venuše ve Vahách, „Afrodité“ se pak sotva stihla rozkoukat a její smysl pro krásno, diplomacii a kultivovanost už zpochybňuje praktický kvadrát Saturna v Kozorohu. Ve vztazích tak můžeme vnímat překážky, bloky a pochybnosti nebo může klesat sebevědomí. Venuše se současně nachází ve společenském trigonu s Marsem ve Vodnáři, za Luny v Raku, ale mohla vyniknout spíše její opozice s Chirónem v Beranu a zranitelná místa ve vztazích.Čtvrteční vodní trigon by měl přinést opět spíše psychologický obrat do nitra, s tím, že ze zřetele nezmizí ani praktické záležitosti a opozice Pluta bude pohánět výkonnost a někdy může vést až k silovým řešením – pozor na přepínání se nebo přepjaté emoce.Nadále platí, že Mars ve Vodnáři se blíží do konjunkce s černou lunou ve Vodnáři, a na programu tak může být zkoušení nových cest a neotřelých přístupů, osvobozování se od nefunkčních stereotypů, vyvazování z nesvobodných situací a posilování vlastní nezávislosti.
Někde může tato konjunkce vést až k bizarním výstupům nebo (ne)vědomé ztrátě kontroly a různým výstřednostem nebo úchylkám. Postupně se rozestoupí také kvadrát s Uranem, takže by mělo dojít k uvolnění napětí a v pondělí 13.8. Mars zacouvá do Kozoroha, takže po mnoha nekoncepčních a laxních týdnech nastane až do konce srpna období, v němž poroste systematičnost, cílevědomost, disciplinovanost i tendence plánovat pečlivě každý krok. Zatímco Mars ve Vodnáři se řídí spíše logikou „proč ne“ (vyzkouším bez zdlouhavého plánování vše), Mars v Kozorohu bude inklinovat k strukturovanému a přesně rozplánovanému přístupu s praktickými výsledky.Krásný čtvrtek všem!Zdroj: www. Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *