Aktuálně na nebi…

Pondělí 29.10. – Luna v Raku v opozici se Saturnem v Kozorohu, přesná konjunkce Merkura ve Štíru s Jupiterem. Vědomí povinností a limitů, introspektivní trigon mezi Sluncem ve Štíru a Lunou v Raku. Hra na temnější a zádumčivější struny. Mars bez aspektu. Slunce v sextilu se Saturnem. Zadní vrátka a rezervy.

V pondělí se Luna nachází v Raku, dopoledne v přesné opozici se Saturnem v Kozorohu. Zvyšuje se tak pracovní disciplína, ale také vědomí vlastních limitů a omezení, nebo pocit jakési podzimní bezútěšnosti.
Převládajícím živlem je subjektivní a emocionálně intenzivní voda, a tak mnozí mohou bilancovat, tápat, nebo vidět příliš černě. Saturn v Kozorohu v sextilu se Sluncem a Venuší sice podporuje zodpovědný přístup, ale podobně zviditelňuje omezení, hranice a nutnost myslet na zadní vrátka.


Vrcholí konjunkce Merkura s Jupiterem na samém konci znamení Štíra, a tak roste vůle, zaměření na cíl, ale i černobílost pohledu.
Merkur se již ve středu, tedy poslední říjnový den, přesune do Střelce, a přinese tak větší optimismus, komunikační otevřenost a jakési první paprsky naděje před tím, než do Střelce vstoupí 8.11. i Jupiter.
Pondělí a úterý s Lunou v Raku ale mohou být ještě lehce zádumčivé, záhrobně dušičkové, temné nebo minimálně náladové, v horším případě rozmrzelé a pocitově i komunikačně uzavřené.
Venuše couvající Štírem se ocitá v téměř přesné opozici s Uranem a ve vztazích tak může panovat větší potřeba svobody, individualistický přístup nebo pocitové oddělení. Nejde ale o nic fatálního, uranská opozice může v pozitivním směru přispět k „pozorování“ vztahů z nadhledu, s větším odstupem a větší mírou nezávislosti.Mars ve Vodnáři na nebi putuje izolovaný, bez aspektů na další planety, takže také kooperace ve skupinách může být v těchto dnech horší nebo zpomalená.Luna v Raku v pondělí a úterý zvýší pocitovost a obětavost, ale vzhledem k opozici se Saturnem v Kozorohu a následně s Plutem také nejrůznější rodinné krize.Pěkné dny s Lunou v Raku všem!

 


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *