Slunce vstupuje do Střelce a naděje do srdcí

22.11.
Čas Štíra je období jako každé druhé. Všechna je v životě potřebujeme. Pomůže ujasnit priority, upevnit postoje, rozlišit, co ano a co nikoliv. Se Štírem koneckonců vstupujeme každoročně do transformace, kdy nám na konci zůstane v rukou skutečně jen to, co si pevně držíme a tím pádem co pravděpodobně budeme chtít do budoucna.

Střelec panečku, to je jiná energie. Znamení ohnivé, stojí si na začátku třetí zóny. Za zády jsme nechali útrapy spojené s hledáním smyslu aktuálních úkolů, otázky týkající se bytí a zpochybnění plynoucí z toho, že to první nechápeme a podstatě druhého zrovna nerozumíme.

Slunce vchází do Střelce dnes po desáté ranní a období Střelce skončí až zimním slunovratem zhruba za měsíc. Kryje se do velké míry s tím, čemu říkáme advent, tedy zvěstování a očekávání. A skutečně v tomto čase je naším hlavním úkolem rozšiřovat radost, být otevření, přijímající, sdílející a komunikující. A také hledající, očekávající. Tedy bez předsudků to dobré.

Čemu tedy období se Sluncem ve Střelci slouží? V tomto čase plánujeme, chystáme se na nové věci, na nový rok, nový život, na dlouhé cesty, které jsou před námi. Je tu doba, během které se můžeme těšit, připravovat. Ale také se setkávat, propojovat s těmi, se kterými nás spojují společné zájmy. Je tu doba oslav, ve kterých sdílíme s ostatními společnou radost ze života, z bytí jako takového, z darů, kterými nás život obdarovává a jež můžeme společně sdílet.

Je tedy záhodno vydat se na cesty, začít studia, otevřít se světu i těm blízkým. Otevřít stavidla štědrosti. Je tu i doba diskusí a tříbení názorů jakožto i pohledů na svět. Je fajn najít ty, se kterými máme společné vidění světa. je možné, že to nějak využijeme i v praktickém životě.

A co se bude dít v první střelecký den? Lunu najdeme na konci Býka, bude směřovat k pátečnímu úplňku. Přicházejí tak dny, ve kterých lze podle tradice výrazně posunout dál svoje poznání a vědění a kdy lze významným stylem podpořit rodinu, její členy jakožto i rodinné společenství.

Luna v Býku samotná bude v trigonu s Plutem v Kozorohu. Je tak možné, že se někomu splní to, na co intentivně myslí. Ostatním se nejspíš podaří vyjádřit své pocity a city, především ty doposavad skrývané.

Pokračuje a tvrdí muziku včerejší bitva znamení. Stále je v sobě zaklesnuto a nevymotáno to, čemu věříme a to, na co jsme si zvykli spoléhat. Ještě nejde úplně rozlišit co jednotlivé pocity a emoce znamenají a tak nejsme přesvědčeni o tom, čím bychom se měli řídit. Snad vnese trochu světla do věci Slunce vstupující do Střelce. Ke konci dne tak nejspíš dorazí ta správná informace či podnět. Rozhodnutí si ale počkají až do úplňku.

Ondřej Habr


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *