Aktuálně na nebi…

Sobota 12.1. – Luna v Beranu dopoledne a v poledne v konjunkci s Chirónem na konci Ryb, odpoledne v rázné, ohnivé a sportovní konjunkci s Marsem v Beranu. Merkur v Kozorohu v konjunkci se Saturnem, Slunce v konjunkci s Plutem.
V sobotu ráno Luna ještě putuje na konci znamení Ryb v konjunkci s Chirónem, a tak se nad ránem, mnohdy třeba ještě ve snech, mohou tematizovat momenty spojené s nějakou chronickou ztrátou, bolestí nebo samotou.
Luna ale záhy cca v 9.20 přechází do bojovného a ohnivého Berana, takže odpoledne, navíc v konjunkci s Marsem v Beranu, by mělo být velmi rázné, iniciativní, bojovné a mnohdy i soutěživé. Luna v Beranu v trigonu s Venuší ve Střelci rozpoudí spontánnost také ve vztazích a potřeba jednat tady a teď bude zřejmě silná.

Dopoledne a kolem poledne se bude Luna v Beranu ještě dotýkat v konjunkci s Chirónem, a tak tento čas může přinášet zasuté vzpomínky nebo emočně zranitelnější situace, určitě ale ne v té míře, co za Luny v Rybách.Odpoledne a zejména večer by měly být velmi akční a mnohdy mohou přinést i intenzivnější propojení mezi muži a ženami. Neobejde se ale bez beranské soutěživosti, zápolení a sportovního nádechu.
Kombinace ohně a země v konstelaci pak podpoří praktičnost, organizační schopnosti, u mohých možná i sklon třídit, uklízet a nějak vytvářet pořádek a řád.
Večerní atmosféra pak může vyloženě pobízet k přímé akci.Dominantou konstelace ale nadále zůstává také Slunce v Kozorohu v konjunkci s Plutem – zvýšená potřeba mít věci pod kontrolou, zodpovědnost a maximální důraz na výkonnost a produkci praktických výsledků. Tu aktuálně doplňuje i přesná konjunkce mezi Merkurem v Kozorohu a Saturnem – tak trochu vážná, pochybovačná a příliš seriózní na to, aby se vydávala cestou rizika.
V konstelaci je přítomna určitá urputnost, ale minimálně odpoledne a večer by ji měla odlehčit sice vojenská a rázná, ale temperamentní konjunkce Luny v Beranu s Marsem.Smysl pro humor v kozorožsky vážné atmosféře zachraňuje spontánní a idealistická Venuše ve Střelci, která do vztahů vnáší upřímnost, někdy až ztřeštěný humor a v trigonu s Lunou v Beranu v sobotu dodá entuziasmus i větší láskyplnost. Díky zbytku konstelací to ale nebude bez přísného saturnského pohledu, občasné komunikační tvrdosti, černobílosti nebo až vojenského smyslu pro řád. (Konstelace se ale během příštího týdne promění a Slunce vejde do kvadrátu s experimentálním a protestně laděným Uranem – o akci ani novinky nebude nouze).

Krásný víkend s iniciativní Lunou v Beranu všem!


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *