Úplněk v Rybách 14. září 2019

Zářijový úplněk je tentokrát v jemném znamení Ryb. Je navázán na březnové novoluní tohoto roku. Sklízíme plody toho, co jsme za tu dobu pěstovali, ať už fyzicky nebo jsme drželi ve vědomí.

Měsíc rád pobývá ve vodním znamení, protože sám je spojován s vodním principem. Proto je náš úplněk extra citlivý, vnímá veškeré impulzy z okolí a silně je prožívá. Klíčovými slovy jsou citlivost, intuice, hudba, sny, úniky, závislost, oceán, tvořivost, tanec, příroda, odpuštění, soucit. Je to krásná a jemná energie, ale je třeba v přemíře emocí neutopit svou bdělou mysl.

Můžeme také žádat o sílu v odstranění svých nezdravých návyků, protože opoziční Slunce v Panně má pro to praktická řešení, která vedou k nastartování rovnováhy a vyrovnání příliš silné citové rozkolísanosti. Všechny úplňky nabízejí stále znovu možnost pustit se. Není to doba vhodná k začínání něčeho nového, ale spíš k rekapitulaci a ukončení něčeho završeného, přežitého nebo dokonce toxického.

Úplněk je v silném kontaktu se svým vládcem Neptunem a i se svým tradičním vládcem Jupiterem. Na druhé straně, v opozici, stojí jako vždy o úplňcích Slunce, ale je posilněno Marsem. Na nebi se tak vytváří přesná T-kvadratura, která pro lidstvo vždy přináší výzvy.

Jak se tato symbolika zrcadlí v našich postojích a jaké typy událostí z toho mohou následně vznikat?

Věci se nám zdají příliš nafouklé a zveličené. Jsme pobízeni silnými pocity, roste v nás nezdravé sebevědomí a jsme ochotni se prát za pravdu, která se může velmi brzy ukázat jako lež. Radím tedy se soudy počkat a nenechat se strhnout silnými prožitky. Nic není tak horké, jak se zdá.

Soudní rozhodnutí a právo v lidských rukou je ovlivněno ideologizací, lží a prospěchem, možnou manipulací. Kvadratura Neptuna s Jupiterem je aktuální v průběhu většiny roku 2019. K poslední konjunkci dojde kolem 20. září 2019. Všímáme si i na mezinárodní úrovni nefér postojů, pokřiveného práva, vyšachování vysokých, nepohodlných politiků ze hry a podobné machinace. Vše se děje dle práva, ale špína kape všude. A děje se to po celé Zemi, všude platí stejné konstelace a žijí zde stejně zkorumpovatelní lidé. Za těchto konstelací chce být spravedlnost slepá.

Jde o to dostat do rovnováhy konečnou realitu znamení Panny a nekonečnou blaženost znamení Ryb. Sloučením obou principů dojde k mystické svatbě. Úplněk v Rybách může nějak hypnotizovat nebo uvolnit našeho ducha. Děje se tak nejčastěji během snění, pod vlivem alkoholu, drog, halucinogenů, během změněných stavů vědomí. Nejúčinnějším způsobem, jak trvale zvýšit naše vědomí je pravidelná meditace a nebojácný morální inventář.

V naší hektické, přehnaně propojené společnosti se pozornost snadno roztříští. Každý den nad ranní kávou a chytrým telefonem sledujeme zprávy z celého světa. Každý den máme více informací než průměrný člověk ve 14. století za celý život. Doba nás nutí neustále tweetovat, postovat, posílat esemesky a mailovat. Skoro žádný čas nevěnujeme jen sobě, myslím svému opravdovému, nesmrtelnému já. To se dá pouze v mlčení, tichosti a sestupu do nitra během meditace.

Náš život je omezený i svobodný zároveň. Svoboda je však dovednost, ke které se musíme dobrat. Je to dar, který máme na rozdíl od zvířat. Nevolíme si spoustu věcí a událostí v našem životě, dokonce ani lidí, ale máme možnost zvolit si svůj postoj ke všemu, co k nám plánovaně přichází. Můžeme být vděční, odvážní, bojácní, zahořklí nebo milující. Můžeme odejít z práce, začít podnikat, vstoupit do manželství, rozvést se, adoptovat dítě. Ze svobody se nám až zatočí hlava.

Při všem našem rozhodování jsou nad námi zákony. Když pojedeme na levé straně vozovky, způsobíme nehodu, skončíme v nemocnici nebo se možná zabijeme. Jestliže někoho zradíme, zničíme si tím vztah. Světské zákony známe dobře. Ale co ty vyšší, nepsané, tušené? Ty platí stejně tak. Jsou to zákony morální. T-kvadratura úplňkové oblohy nás může od nich odtahovat, tak se nenechme.

Během silně neptunského úplňku využijme tuto energii právě ke ztišení, meditaci, zjednodušujme. Možná je dobré jít na nějaký koncert, na procházku do přírody, snížit počet závazků. Vytvořme si život jednodušší, založený více na dobrovolnosti než povinnosti.

V každé minutě máme svobodu zvolit si své vnitřní rozpoložení a jednání, zároveň musíme pochopit, že nás to nezbavuje následků. Možná nás někdy deptá celý svět a celý ten koloběh chudoby, svárů a nespravedlnosti. Ale každý z nás má tu moc přispět světu tím, co udělat pro svět může. Každý okamžik, každý den. Krásný úplněk!

Veronika Navrátilová, web – ctuhoroskopy.cz, tel – 603 572 667, email – vikti@centrum.cz, youtube – https://www.youtube.com/channel/UC98Jin2j0VVkH9yYGbI4Ucw


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *