Aktuálně na nebi…

Středa 27.11. – Luna ve Střelci v kvadrátu s Neptunem v Rybách, stacionární Neptun v Rybách před druhou odpolední míří do přímého chodu a ocitá se v přesném trigonu s Merkurem ve Štíru. Mars ve Štíru v opozici s Uranem v Býku. Sklon k chaosu nebo ochabující pozornosti – pozor na cestách.

Ještě i pro středu platí „neptunko-uranská výzva“ k obezřetnosti na cestách nebo při manipulaci s nebezpečnými látkami. Luna ve středu prochází idealistickým Střelcem, většinu dne v kvadrátu se stacioárním Neptunem v Rybách. To je kombinace soucitná, imaginativní a duchovní, po citové stránce jemná a ohleduplná, ale také chaotická a nekoncentrovaná.
Zamlženost myšlení navíc z astrologického pohledu podporuje přesný trigon Merkura ve Štíru s Neptunem, aspekt, který ve středu vrcholí. Neptun ve vazbě na Merkur i Lunu tak může přinášet zvýšenou spavost, omámenost nebo malátnost.V lepším případě hluboké intuitivní napojení na nevědomé procesy, ale tak trochu hraničící s mikrospánkem. Je to také aspekt mlh a deště.

Mars ve Štíru se nadále nachází v opozici s Uranem v Býku, ale koncem týdne se zní vyváže a aspekt začíná oslabovat. Přesto je to vazba spojená s turbulentním tempem, hektičností, individualismem a opět i chaosem. Zbrklý přístup a netrpělivost se ale za souběhu s neptunským vlivem rozmělňujícím koncentraci nemusí vyplatit.

K větší zodpovědnosti každopádně směřuje pevná, zásadová a zodpovědná Venuše v Kozorohu, která si je dobře vědoma toho, že za každým úspěchem stojí tvrdá práce a disciplína. Venuše v Kozorohu přinese postupné zvážnění, nadále se ale nachází v konjunkci s rozverným a nadšeným Jupiterem ve Střelci, který podporuje smysl pro humor i velkorysost.
Až do konce listopadu tak zřejmě nebude znát archetypální asketičnost Venuše v Kozorohu v tom nejpřísnějším slova smyslu – ta nastoupí kolem 10.12. za přesné konjunkce Venuše v Kozorohu se Saturnem a Plutem.
Saturn a Pluto v Kozorohu kromě toho směřují do přesné konjunkce, která vrcholí v prosinci a lednu, takže sklon k tvrdosti, sedření, urputné výkonnosti a někdy až despotismu bude v konstelaci ještě patrný a z astrologické perspektivy se projeví zejména u těch, kterým planety tranzitují přes osobní planety. To už ale hodně předbíhám.

Pěknou středu všem!

Zdroj: Reflexivní astrologie


Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *